ΑρχικήinetHome routers: Το νέο θύμα της παγκόσμιας έλλειψης chips

Home routers: Το νέο θύμα της παγκόσμιας έλλειψης chips

Οι πάροχοι ευρυζωνικών δικτύων αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις (πάνω από ένα έτος) κατά τις παραγγελίες internet routers, μπαίνοντας στη λίστα των θυμάτων της παγκόσμιας έλλειψης chips. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι.

Δείτε επίσης: Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ «φτάνει σε κρίσιμο σημείο»

 routers έλλειψης chips

Οι καθυστερήσεις στις παραγγελίες μπορεί να φτάνουν και τις 60 εβδομάδες, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα καλά.

Σύμφωνα με τον Karsten Gewecke, επικεφαλής της ευρωπαϊκής περιφερειακής επιχείρησης της Zyxel Communications Corp (εταιρεία κατασκευής router με έδρα την Ταϊβάν), η απότομη διακοπή της παραγωγής, λόγω της πανδημίας του COVID-19, συνέπεσε με την αυξημένη ζήτηση για καλύτερο οικιακό ευρυζωνικό εξοπλισμό. Από τον Ιανουάριο, ζητείται από τους πελάτες να παραγγείλουν τα προϊόντα που θέλουν ένα χρόνο νωρίτερα, επειδή ο χρόνος παράδοσης για εξαρτήματα όπως chips από την Broadcom Inc., διπλασιάστηκε σε ένα έτος ή και περισσότερο.

Δείτε επίσης: Έλλειψη chip: Πώς επηρεάζει αυτοκινητοβιομηχανίες και ηλεκτρονικά;

Η Zyxel είναι ένας σημαντικός προμηθευτής router, με πελάτες όπως η Telenor ASA και η Zen Internet.

Η Adtran, μια αμερικανική εταιρεία εξοπλισμού δικτύων, προειδοποίησε επίσης τους πελάτες για τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού και τις καθυστερήσεις παράδοσης.

Κανένας πάροχος δεν έχει ξεμείνει πλήρως από routers λόγω της έλλειψης chips, αλλά οι αλυσίδες εφοδιασμού θα έχουν πολλά προβλήματα τους επόμενους έξι μήνες, και θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον Gewecke. “Έχουμε βρεθεί πολύ κοντά σε αυτό“, είπε σε μια βιντεοκλήση. “Θα μπορούσε να συμβεί“.

Ακόμη και οι αποστολές που βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Για παράδειγμα, πριν μερικές ημέρες τα routers της Zyxel παγιδεύτηκαν στο πλοίο Evergreen που είχε κολλήσει στη διώρυγα του Σουέζ.

Δείτε επίσης: Οι τιμές των Xiaomi ενδέχεται να αυξηθούν λόγω της έλλειψης τσιπ

Τα προβλήματα της Zyxel ξεκίνησαν πριν από περισσότερο από ένα χρόνο όταν το εργοστάσιό της στο Wuxi της Κίνας έκλεισε για ένα μήνα λόγω του COVID-19. Από τη στιγμή που άνοιξε, οι προμήθειες ήταν προβληματικές και τα έξοδα αποστολής είχαν αυξηθεί έως και δέκα φορές.

Σύμφωνα με τον Gewecke, όλο αυτό το διάστημα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα chips, καθώς υπάρχουν ελλείψεις βασικών components αλλά και αναντιστοιχίες προσφοράς-ζήτησης. Επηρεάζονται, επίσης, components για άλλα συστήματα όπως η μνήμη και το power management.

Η όλη κατάσταση είναι σαν χιονοστιβάδα και η κατάσταση γίνεται χειρότερη και χειρότερη και χειρότερη“, δήλωσε ο Gewecke.

Με τα χυτήρια ημιαγωγών να αγωνίζονται να ανταποκριθούν στη νέα κατάσταση, οι λιγότερο κερδοφόρες επιχειρήσεις έχουν μείνει πίσω. Στα routers δεν δίνεται τόση σημασία όση δίνεται στα smartphones και τους υπολογιστές. Επομένως, η κατάσταση θα είναι κρίσιμη τους επόμενους μήνες.

Πηγή: The Economic Times

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS