ΑρχικήyoutubeΗΠΑ: Χρηματικό έπαθλο για όσους φτιάξουν μια "μη ενοχλητική μάσκα"

ΗΠΑ: Χρηματικό έπαθλο για όσους φτιάξουν μια “μη ενοχλητική μάσκα”

Έχει περάσει πάνω από ένα χρόνος, από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19. Μια από τις αλλαγές που έχει φέρει αυτή η κατάσταση, είναι η μάσκα. Η μάσκα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και όλο αυτό το διάστημα, έχουμε δει μια μεγάλη ποικιλία από μάσκες.

Τώρα, η Biomedical Advanced Research and Development Authority που ανήκει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανακοίνωσε έναν διαγωνισμό για το σχεδιασμό της “επόμενης γενιάς μάσκας” και καλεί τους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια μάσκα, καλύτερη από τις υπάρχουσες. Μια μάσκα που οι περισσότεροι άνθρωποι θα θέλουν να φορούν. Το έπαθλο για τους νικητές θα είναι συνολικά 500.000 $.

Δείτε επίσης: Η μάσκα MaskFone διαθέτει ενσωματωμένα ακουστικά και μικρόφωνο

COVID-19 μάσκα
ΗΠΑ COVID-19: 500,000 $ σε όποιον φτιάξει μια “μη ενοχλητική μάσκα”

Ο διαγωνισμός, που λέγεται “Mask Innovation Challenge” δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) για την αντιμετώπιση ορισμένων από τα πιο συνηθισμένα παράπονα που κάνουν οι άνθρωποι για τις μάσκες. Αυτά τα παράπονα περιλαμβάνουν: το θάμπωμα των γυαλιών, τον ερεθισμό του δέρματος, την αίσθηση αδυναμίας αναπνοής, τα εμπόδια στην επικοινωνία και άλλα.

Δείτε επίσης: COVID-19: Γιατί ο Fauci συνιστά να φοράμε δύο μάσκες ταυτόχρονα

κυβέρνηση ΗΠΑ
ΗΠΑ COVID-19: 500,000 $ σε όποιον φτιάξει μια “μη ενοχλητική μάσκα”

Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο διαγωνισμός θα έχει δύο φάσεις. Η πρώτη φάση, που είναι επικεντρωμένη στον “σχεδιασμό” της μάσκας, χωρίζεται σε δύο κομμάτια, ένα που εξετάζει τον επανασχεδιασμό των υπαρχουσών μασκών και ένα άλλο που επικεντρώνεται σε νέες τεχνολογίες και υλικά. Η πρώτη φάση θα ξεχωρίσει 10 άτομα ως νικητές, καθένας από τους οποίους θα λάβει 10.000 $ για να μπορέσει να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο της μάσκας του.

Η δεύτερη “proof-of-concept” φάση θα απαιτήσει από τους διαγωνιζόμενους να ανταποκριθούν σε ένα υποθετικό σενάριο με ένα ολοκαίνουριο σχέδιο μάσκας, που δεν βασίζεται σε οποιαδήποτε υπάρχουσα μάσκα. Οι συμμετέχοντες στη δεύτερη φάση θα υποβάλουν τα πρωτότυπα των μασκών τους για να γίνουν δοκιμές από το NIOSH. Οι υπηρεσίες τις αμερικανικής κυβέρνησης είπαν ότι θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τη δεύτερη φάση αργότερα.

Κυβέρνηση ΗΠΑ
ΗΠΑ COVID-19: 500,000 $ σε όποιον φτιάξει μια “μη ενοχλητική μάσκα”

Η διεξαγωγή ενός διαγωνισμού για το σχεδιασμό μιας “καλύτερης” μάσκας θα μπορούσε να είναι βοηθητική, καθώς μπορεί να δημιουργηθούν όντως καλύτερες μάσκες. Αλλά αυτή η κίνηση μπορεί να δείχνει, επίσης, ότι η μάσκα θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στη ζωή μας για πολύ καιρό ακόμα, όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και στις περισσότερες χώρες. Ακόμα και αν οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19, δεν είμαστε σίγουροι ότι η μάσκα θα πάψει να είναι υποχρεωτική.

Δείτε επίσης: AI app ισχυρίζεται ότι ανιχνεύει τον COVID-19 από τη φωνή σας!

Η κυβέρνηση του Biden έχει λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει μερικά από τα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους σε σχέση με τη μάσκα. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα φορούν πιο ευχάριστα τις μάσκες, επειδή δεν θα θαμπώνουν πλέον τα γυαλιά τους (για παράδειγμα).

Η προθεσμία για την υποβολή στην πρώτη φάση του “Mask Innovation Challenge” λήγει στις 21 Απριλίου.

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS