ΑρχικήHow ToΤρόπος λήψης και αποθήκευσης εικόνων από ένα έγγραφο Google Docs

Τρόπος λήψης και αποθήκευσης εικόνων από ένα έγγραφο Google Docs

Τα Google Docs είναι ιδανικά για συνεργατικά project, αλλά η αποθήκευση των εικόνων που μεταφορτώθηκαν στο έγγραφο είναι πιο δύσκολη από την κανονική. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος λήψης των αρχικών φωτογραφιών στον Windows 10, Mac ή Linux υπολογιστή σας.

Παρόλο που δεν μπορείτε να κατεβάσετε μεμονωμένες εικόνες από τα Google Docs (ή, τουλάχιστον, όχι πολύ εύκολα), μπορείτε να τις εξάγετε όλες με μία κίνηση. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κατεβάζοντας το έγγραφο των Google Docs ως ιστοσελίδα με συμπιεσμένη μορφή σε μορφή HTML, με οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο (όπως τις εικόνες) αποθηκευμένο ξεχωριστά.

Μάθετε επίσης: Πώς να αλλάξετε το χρώμα της σελίδας στα Google Docs

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το έγγραφο των Google Docs που περιέχει τις εικόνες που θέλετε να κατεβάσετε. Από την επάνω γραμμή μενού, κάντε κλικ στο File > Download > Web Page (.html, zipped).

Google Docs

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, τα Google Dοcs θα εξάγουν το έγγραφο σας ως αρχείο zip, το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να εξάγετε χρησιμοποιώντας τo File Explorer (σε Windows) ή το Archive Utility (σε Mac).

Δείτε επίσης: Google Docs update: Οι συνάδελφοι δεν θα σας ενοχλούν πια!

Τα εξαχθέντα περιεχόμενα θα εμφανίσουν το έγγραφό σας αποθηκευμένο ως αρχείο HTML, με οποιεσδήποτε εικόνες που περιλαμβάνονται αποθηκεύονται ξεχωριστά στο φάκελο “Images”. Οι ληφθείσες εικόνες από ένα έγγραφο του Google Dοcs εξάγονται ως αρχεία JPG με διαδοχικά ονόματα αρχείων (image1.jpg, image2.jpg κ.λπ.) σε τυχαία σειρά.

Δείτε επίσης: Πώς να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα κάποιου στο Google Calendar

Google Docs

Μετά τη λήψη τους, μπορείτε να επεξεργαστείτε τις εικόνες και να τις εισάγετε ξανά στο έγγραφό σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και αλλού.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS