ΑρχικήinetAI app ισχυρίζεται ότι ανιχνεύει τον COVID-19 από τη φωνή σας!

AI app ισχυρίζεται ότι ανιχνεύει τον COVID-19 από τη φωνή σας!

Μπορεί να ανιχνευτεί ο COVID-19 από τη φωνή των ασθενών; Η εταιρεία Vocalis ισχυρίζεται ότι χάρη στο AI, αυτό είναι δυνατόν.

Δείτε επίσης: AI/αλγόριθμοι χρησιμοποιούνται για την πρόσληψη και απόλυση υπαλλήλων: Είναι καλό αυτό;

AI COVID-19
AI app ισχυρίζεται ότι ανιχνεύει τον COVID-19 από τη φωνή σας!

Η ανίχνευση του COVID-19, χωρίς την πραγματοποίηση τεστ, δεν είναι εύκολη υπόθεση και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα συμπτώματα διαφέρουν πολύ από το ένα άτομο στο άλλο. Εάν κάποιος έχει συμπτώματα όπως πονόλαιμο, πυρετό, βήχα ή απώλεια όσφρησης ή γεύσης, θα πρέπει να το ψάξει.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Η αγορά/πώληση πλαστών καρτών εμβολιασμού COVID-19 είναι έγκλημα

Πολλές εταιρείες προσπαθούν να διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία, αξιοποιώντας απλές τεχνολογίες όπως mobile apps, που ισχυρίζονται ότι ανιχνεύουν τον COVID-19. Μια από αυτές τις εταιρείες είναι και η Vocalis με έδρα το Ισραήλ.

Σε τι βοηθάνε αυτές οι τεχνολογίες;

Η διάγνωση για τον COVID-19 ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια είναι δύσκολη, εκτός εάν πάτε σε εξεταστικό κέντρο για να κάνετε τεστ. Για να διευκολύνει τους ανθρώπους, η Vocalis δημιούργησε ένα app που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και εξετάζει τα φωνητικά χαρακτηριστικά των ατόμων για να προσδιορίσει αν πάσχουν από κάποια ασθένεια, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν ένα νοσοκομείο.

Δείτε επίσης: DoJ ΗΠΑ: Κατηγορεί 500 άτομα για συμμετοχή σε COVID-19 απάτες!

COVID-19 φωνή
AI app ισχυρίζεται ότι ανιχνεύει τον COVID-19 από τη φωνή σας!

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, αν λάβουμε υπόψη ότι άλλες μέθοδοι, όπως η θερμομέτρηση, δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Η λύση της Vocalis θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πώς βοηθά το AI;

Η Vocalis συλλέγει πολλά δεδομένα που σχετίζονται με τη φωνή ενός ατόμου. Έχει αναπτύξει μια AI τεχνολογία που προσδιορίζει εάν ένα άτομο έχει μια ασθένεια, με βάση την ανάλυση της φωνής του.

Ο αλγόριθμος της εταιρείας εξάγει 512 features από ένα φωνητικό δείγμα και δημιουργεί μια εικόνα – ένα φασματογράφημα – με το οποίο μπορεί να διαγνώσει πιθανές ασθένειες.

Όταν η εταιρεία θέλει να ανιχνεύσει μια συγκεκριμένη ασθένεια, πραγματοποιεί πρώτα κλινικές δοκιμές για να αναγνωρίσει τι είδους ηχογραφήσεις θα χρειαστεί για να την αναγνωρίσει και ποια στοιχεία στον ήχο θα χρειαστεί να εντοπίσει.

Για παράδειγμα, για την ανίχνευση του COVID-19, το AI πρέπει να εντοπίσει χαρακτηριστικά φωνής που θα μπορούσαν να συνδέονται με συμπτώματα όπως ο πυρετός, η κεφαλαλγία και η δύσπνοια.

AI app ισχυρίζεται ότι ανιχνεύει τον COVID-19 από τη φωνή σας!

Στατιστικά

Τον Φεβρουάριο, η Vocalis συμμετείχε σε μια κοινή μελέτη με το Municipal Corporation of Greater Mumbai στην Ινδία, η οποία εξέτασε 2.000 συμμετέχοντες.

Μιλούσαν διάφορες γλώσσες, όπως Αγγλικά, Hindi, Marathi και Gujarati. Η εταιρεία εγκατέστησε τα εργαλεία VocalisCheck στα smartphone των συμμετεχόντων για να μετρήσει την αποτελεσματικότητα των αλγορίθμων. Στο τέλος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο αλγόριθμος ήταν 81,2% ακριβής στην ανίχνευση του COVID-19. Πολλοί από τους ασθενείς ήταν ασυμπτωματικοί.

Τα εργαλεία της Vocalis αναπτύσσονται επί του παρόντος στις ΗΠΑ, τη Χιλή, την Ινδονησία, τη Νότια Αφρική, τη Ρουμανία και το Λουξεμβούργο.

Η εταιρεία θέλει να αποκτήσει περισσότερα datasets για να κάνει την ανίχνευση του COVID-19 ακόμα πιο ακριβή. Επιπλέον, θέλει να προσφέρει τα εργαλεία της σε περισσότερες περιοχές.

Πηγή: TheNextWeb

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS