ΑρχικήinetGigafactory Texas: Η Tesla θα προσλάβει 10,000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών

Gigafactory Texas: Η Tesla θα προσλάβει 10,000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, η εταιρεία πρόκειται να προσλάβει πάνω από 10.000 υπαλλήλους για το Gigafactory Texas το επόμενο έτος. Ο ίδιος ο Musk έχει εμπλακεί στη διαδικασία πρόσληψης, ενώ η Τesla έχει ξεκινήσει και μια πρωτοβουλία για την πρόσληψη φοιτητών που θέλουν να εργαστούν.

Δείτε επίσης: Tesla: Πελάτες αντιμέτωποι με διπλές χρεώσεις-Δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση

Tesla Gigafactory Texas

Η Tesla είχε πει αρχικά ότι το εργοστάσιο θα απασχολούσε πάνω από 5.000 άτομα.

Τώρα ο Musk λέει ότι το Tesla Gigafactory Texas θα χρειαστεί πάνω από 10.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2022.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck update: Ο Elon Musk δίνει ένα στοιχείο για το σχεδιασμό

Η Tesla θέλει να χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο για την παραγωγή Model Y, Model 3, Cybertruck, Tesla Semi και μπαταριών.

Δείτε επίσης: Tesla Semi: Το νέο κτίριο της Νεβάδα θα κατασκευάζει 5 ηλεκτρικά φορτηγά την εβδομάδα

Μέχρι το τέλος του 2022, η Tesla θέλει να αυξήσει την παραγωγή των παραπάνω προϊόντων, επομένως μπορεί να χρειαστούν ακόμα περισσότεροι υπάλληλοι.

Η Tesla απασχολούσε πάνω από 70.000 άτομα μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς, αλλά δεδομένου ότι πολλά μεγάλα projects βρίσκονται σε εξέλιξη, η εταιρεία μπορεί να απασχολεί πάνω από 100.000 άτομα το επόμενο έτος.

Ο Chris Reilly, διευθυντής προσλήψεων και ανάπτυξης εργατικού δυναμικού της Τesla, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει και μια πρωτοβουλία και συνεργάζεται με τοπικά κολέγια. Στόχος της είναι να συνεργαστεί με μαθητές και φοιτητές που θέλουν να συνδυάσουν την εκπαίδευσή τους με εργασία.

Η εταιρεία έχει έρθει σε επαφή με το Austin Community College, το Huston-Tillotson University, το University of Texas και το Del Valle Independent School District. Είναι γνωστό ότι η Tesla δεν απαιτεί πτυχία για ορισμένες από τις θέσεις εργασίας που προσφέρει, αλλά ο Reilly είπε ότι στόχος είναι “να προσλάβουν μαθητές που μπορούν να αποφοιτήσουν από το λύκειο και να ξεκινήσουν μια καριέρα στην Tesla συνεχίζοντας την εκπαίδευσή τους“.

Η δημιουργία προγραμμάτων με αυτά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με την Επιτροπή Εργατικού Δυναμικού του Τέξας, ήταν τόσο συναρπαστική… Δίνουμε ευκαιρίες σε άτομα που έχουν αυτό το πάθος, έχουν αυτό το κίνητρο και θέλουν να έρθουν να κάνουν τη διαφορά“.

Η πρωτοβουλία αυτή θα μπορούσε να προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες σε νέους που έχουν επηρεαστεί οικονομικά κατά την περίοδο της πανδημίας, καθώς οι δουλειές έχουν μειωθεί.

Πηγή: Electrek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS