ΑρχικήsecurityBoggi Milano: Η ιταλική εταιρεία ανδρικής ένδυσης υπέστη ransomware επίθεση

Boggi Milano: Η ιταλική εταιρεία ανδρικής ένδυσης υπέστη ransomware επίθεση

Η Boggi Milano, μια από τις πιο διάσημες ιταλικές εταιρείες ανδρικής ένδυσης, υπέστη ransomware επίθεση στις 31 Μαρτίου, όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον της εταιρείας αλλά και το Bloomberg.

Η Boggi Milano ιδρύθηκε το 1939 και αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο γνωστά premium ιταλικά brands. Η εταιρεία λειτουργεί περίπου 200 καταστήματα σε 38 χώρες.

Διαβάστε επίσης: Ziggy ransomware: Επιστρέφονται στα θύματα οι πληρωμές λύτρων!

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης και ότι διεξάγει επί του παρόντος έρευνα για το εν λόγω περιστατικό ασφαλείας. Επιπλέον, ένας εκπρόσωπος της Boggi Milano δήλωσε ότι η εταιρεία δεν πιστεύει πως η επίθεση είχε σημαντικό αντίκτυπο. Πρόσθεσε ακόμη ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Boggi Milano: Η ιταλική εταιρεία ανδρικής ένδυσης υπέστη ransomware επίθεση
Boggi Milano: Η ιταλική εταιρεία ανδρικής ένδυσης υπέστη ransomware επίθεση

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μία hacking ομάδα που είναι γνωστή με την ονομασία “Ragnarok” ανέφερε στο «σκοτεινό» blog της ότι στόχευσε servers της Boggi Milano. Πρόσθεσε ακόμη ότι έκλεψε περίπου 40 gigabyte δεδομένων του ιταλικού brand, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αρχεία με πληροφορίες που αφορούν τους υπαλλήλους της εταιρείας, όπως για παράδειγμα στοιχεία μισθοδοσίας. Κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζουν εκ των έσω την υπόθεση επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ransomware επίθεση, στα πλαίσια της οποίας κλάπηκαν, κατά εκτίμηση, 40 gigabytes δεδομένων.

Δείτε ακόμη: Mods και συστήματα εξαπάτησης για games διασπείρουν Trojan malware

Όπως είναι γνωστό, το ransomware είναι ένα είδος malware που μπορεί να «κλειδώσει» μια συσκευή ή να κρυπτογραφήσει το περιεχόμενό της, προκειμένου να ζητήσει χρήματα ως λύτρα από τον ιδιοκτήτη της. Σε αντάλλαγμα, οι δημιουργοί του malware υπόσχονται – χωρίς όμως καμία εγγύηση – να αποκαταστήσουν την πρόσβαση στο «μολυσμένο» μηχάνημα ή τα επηρεαζόμενα δεδομένα. Οι εταιρείες που υφίστανται ransomware επίθεση καλούνται να πληρώσουν τα λύτρα σε κρυπτονομίσματα ή να βρουν κάποιον άλλο τρόπο να αποκαταστήσουν τα αρχεία τους και να ανοικοδομήσουν τα δίκτυα IT τους.

ransomware επίθεση
Boggi Milano: Η ιταλική εταιρεία ανδρικής ένδυσης υπέστη ransomware επίθεση

Πρόταση: Το παλιό σας Game Boy μπορεί να κάνει εξόρυξη Bitcoin!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το FBI εκτιμά πως τουλάχιστον 144,35 εκατομμύρια δολάρια (123 εκατομμύρια ευρώ) σε Bitcoin έχουν πληρωθεί από το 2013 έως το 2019 ως λύτρα σε ransomware συμμορίες.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS