ΑρχικήinetFacebook/Google: Υποθαλάσσια καλώδια για ταχύτερο Ίντερνετ μεταξύ Βόρειας Αμερικής-ΝΑ Ασίας

Facebook/Google: Υποθαλάσσια καλώδια για ταχύτερο Ίντερνετ μεταξύ Βόρειας Αμερικής-ΝΑ Ασίας

Το Facebook και η Google σχεδιάζουν να δημιουργήσουν δύο τεράστια υποθαλάσσια καλώδια, με στόχο να παρέχουν ταχύτερο Ίντερνετ μεταξύ Βόρειας Αμερικής-ΝΑ Ασίας. Αυτά τα καλώδια θα συνδέουν τη Βόρεια Αμερική με τη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία φιλοξενεί έναν αυξανόμενο αριθμό χρηστών smartphone.

Ο Kevin Salvadori, αντιπρόεδρος Δικτυακών Επενδύσεων του Facebook, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο “Reuters” τα ακόλουθα: «Τα καλώδια με τις ονομασίες “Echo” και “Bifrost” θα είναι τα δύο πρώτα καλώδια που θα περνούν μέσα από μια νέα διαδρομή, η οποία θα διέρχεται από τη Θάλασσα της Ιάβας, ενώ θα αυξήσουν τη χωρητικότητα δεδομένων μεταξύ των περιοχών κατά 70% και θα βελτιώσουν την αξιοπιστία στο Διαδίκτυο».

Διαβάστε επίσης: NSPCC: Πάνω από το 50% των σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος παιδιών γίνεται μέσω Facebook apps

Facebook/Google: Υποθαλάσσια καλώδια για ταχύτερο Ίντερνετ μεταξύ Βόρειας Αμερικής-ΝΑ Ασίας
Facebook/Google: Υποθαλάσσια καλώδια για ταχύτερο Ίντερνετ μεταξύ Βόρειας Αμερικής-ΝΑ Ασίας

Ενώ το Facebook επενδύει και στα δύο καλώδια, η Google επενδύει μόνο στο Echo. Το κόστος των projects, τα οποία υπόκεινται ακόμη σε κανονιστικές εγκρίσεις, δεν έχει γνωστοποιηθεί. Παρόλα αυτά, ο γίγαντας των social media επεσήμανε πως πρόκειται για «μια πολύ καλή επένδυση για την εταιρεία στη νοτιοανατολική Ασία».

Δείτε ακόμη: Google Maps: Πως να προσθέσετε ένα μέρος που δεν υπάρχει στον χάρτη

Τα καλώδια αυτά, όπως είπε, θα είναι τα πρώτα που θα συνδέουν απευθείας τη Βόρεια Αμερική με κάποια από τα κύρια τμήματα της Ινδονησίας, και θα αυξάνουν τη διασυνδεσιμότητα για τις κεντρικές και τις ανατολικές επαρχίες της τέταρτης πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο.

Επιπλέον, ο Salvadori και ο Nico Roehrich, διευθυντής Δικτυακών Επενδύσεων του Facebook, ανέφεραν σε ένα κοινό blog post τα εξής:

«Έχουμε δεσμευτεί να φέρουμε περισσότερους ανθρώπους στο Διαδίκτυο και να παρέχουμε ένα ταχύτερο Ίντερνετ. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε ότι έχουμε συνεργαστεί με κορυφαίους περιφερειακούς και παγκόσμιους εταίρους, για την κατασκευή δύο νέων υποθαλάσσιων καλωδίων – του Echo και του Bifrost – που θα παρέχουν ζωτικές νέες συνδέσεις μεταξύ της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού και της Βόρειας Αμερικής.»

Το Echo κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη Google και την ινδονησιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών “XL Axiata” και θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2023. Αντίστοιχα, το Bifrost, που κατασκευάζεται σε συνεργασία με την “Telin” – θυγατρική της ινδονησιακής Telkom – και την κοινοπραξία Keppel, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2024.

Facebook/Google: Υποθαλάσσια καλώδια για ταχύτερο Ίντερνετ μεταξύ Βόρειας Αμερικής-ΝΑ Ασίας
Facebook/Google: Υποθαλάσσια καλώδια για ταχύτερο Ίντερνετ μεταξύ Βόρειας Αμερικής-ΝΑ Ασίας

Τα δύο καλώδια, που θα χρειαστεί να λάβουν σχετική άδεια από τις αρχές, ακολουθούν προηγούμενες επενδύσεις του Facebook για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας στην Ινδονησία- μία από τις πέντε κορυφαίες αγορές παγκοσμίως.

Αν και το 73% των 270 εκατομμυρίων κατοίκων της Ινδονησίας είναι συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ, οι περισσότεροι έχουν πρόσβαση μέσω mobile data, και λιγότερο από το 10% χρησιμοποιούν ευρυζωνικές συνδέσεις, σύμφωνα με έρευνα της Indonesian Internet Providers Association το 2020. Μεγάλα μέρη της χώρας παραμένουν χωρίς πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Πρόταση: Πώς θα κατανοήσετε πόση ταχύτητα Διαδικτύου χρειάζεστε πραγματικά;

Τον περασμένο Μάιο, το Facebook ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου καλωδίου, μήκους 37.000 χιλιομέτρων (22,991 μίλια) γύρω από την Αφρική, για την παροχή καλύτερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Facebook-Google-Υποθαλάσσια καλώδια για ταχύτερο Ίντερνετ μεταξύ Βόρειας Αμερικής-ΝΑ Ασίας
Facebook/Google: Υποθαλάσσια καλώδια για ταχύτερο Ίντερνετ μεταξύ Βόρειας Αμερικής-ΝΑ Ασίας

Η Google εργάζεται επίσης πάνω σε ένα υποβρύχιο καλώδιο που ονομάζεται Equiano, το οποίο στοχεύει στη σύνδεση της Αφρικής με την Ευρώπη. Ο τεχνολογικός κολοσσός διαθέτει μια άλλη μονάδα, το Loon, που κατασκευάζει μπαλόνια μεγάλου υψομέτρου τα οποία παρέχουν 4G Ίντερνετ σε αγροτικές κοινότητες. Πρόσφατα ανακοίνωσε την επέκταση αυτού του σχεδίου στη Μοζαμβίκη.

Το Facebook είχε στο παρελθόν σχέδια να μεταφέρει Ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές χρησιμοποιώντας drones ηλιακής ενέργειας.

Σύμφωνα με το BBC, το Facebook απέσυρε τρία projects για τη σύνδεση των ΗΠΑ με το Χονγκ Κονγκ μέσω παρόμοιων καλωδίων, λόγω ανησυχιών για κατασκοπεία.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS