ΑρχικήinetX Shore Eelex 8000: Το σουηδικό, εμπνευσμένο από την Tesla, ηλεκτρικό σκάφος...

X Shore Eelex 8000: Το σουηδικό, εμπνευσμένο από την Tesla, ηλεκτρικό σκάφος έρχεται στις ΗΠΑ

Το ηλεκτρικό σκάφος X Shore Eelex 8000, που είναι εμπνευσμένο από την Tesla, κάνει το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της σουηδικής εταιρείας X Shore.

Δείτε επίσης: Εκπρόσωπος της Ford: Το Full Self-Driving της Tesla είναι «vaporware»

X Shore Eelex 8000

Κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2019 στην Ευρώπη και είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος σχεδιασμένο για ημερήσιες εκδρομές στο νερό.

Ο Konrad Bergstrom, ο Σουηδός εκατομμυριούχος που βρίσκεται πίσω από την X Shore, λέει ότι εμπνεύστηκε από την Tesla για να δημιουργήσει τη σειρά ηλεκτρικών σκαφών της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Tesla: Το μεγαλύτερο σύστημα μπαταριών στον κόσμο δείχνει πρόοδο

Η εταιρεία υιοθέτησε μια παρόμοια στρατηγική με την Tesla, εστιάζοντας αρχικά σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και ξεκινώντας με παραγωγή χαμηλού όγκου.

Στόχος του Bergstrom δεν ήταν απλώς η δημιουργία ενός ηλεκτρικού σκάφους. Ήθελε να κατασκευαστεί έτσι, ώστε να είναι καλύτερο από τα σκάφη που χρησιμοποιούν άλλα καύσιμα.

Και τώρα η σουηδική X Shore φέρνει τα X Shore Eelex 8000 στις ΗΠΑ, προσφέροντας στους Αμερικανούς τη δυνατότητα να πραγματοποιούν θαλάσσιες μετακινήσεις με ηλεκτρικά σκάφη.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικά ποδήλατα: Γιατί έχουν αυξηθεί οι τιμές τους;

Tesla ΗΠΑ

Το X Shore Eelex 8000 ζυγίζει 2.600 κιλά (5.730 λίβρες) και έχει μήκος 8 μέτρα (26.2 πόδια).

Το σκάφος διαθέτει κινητήρα 225 kW (300 hp) και φτάνει τα 35 knots (40 mph ή 64 km / h).

Επίσης, διαθέτει μπαταρία 120 kWh, που μπορεί να φορτιστεί με έναν τυπικό φορτιστή σε έξι ώρες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης (σε μία ώρα).

Όσον αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το ηλεκτρικό σκάφος διαθέτει οθόνη αφής Garmin 24 ″ που είναι αδιάβροχη και αντιθαμβωτική. Η οθόνη συνδυάζεται με ένα Garmin watch που λειτουργεί ως kill-switch. Στο σύστημα συμπεριλαμβάνονται, επίσης, Garmin features, όπως το ActiveCaptain, auto pilot features, καθώς και υψηλής ποιότητας χαρτογράφηση που επιτρέπει τον προγραμματισμό διαδρομών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ηλεκτρικό σκάφος X Shore Eelex 8000 διαθέτει ακόμα έξυπνους αισθητήρες που παρέχουν άμεση ειδοποίηση για πιθανά σοβαρά ζητήματα. Οι ειδοποιήσεις στέλνονται στο κινητό τηλέφωνο (ή άλλη αντίστοιχη συσκευή) του ιδιοκτήτη, ώστε να ενημερωθεί για ζητήματα που προκύπτουν, όταν βρίσκεται μακριά από το σκάφος. Το σκάφος διαθέτει το δικό του ασύρματο δίκτυο χαμηλής ισχύος για συστήματα ασφάλειας και προστασίας.

Το Eelex 8000 είναι διαθέσιμο τώρα στο XShore.com με τιμή που ξεκινά από 329.000 $. Η εταιρεία αναμένει να στείλει 20-30 σκάφη στις ΗΠΑ και κάθε ένα θα κατασκευάζεται στη Σουηδία σύμφωνα με τις επιθυμίες των πελατών.

Από το 2022, η X Shore σχεδιάζει να μετατοπίσει την αλυσίδα εφοδιασμού στις ΗΠΑ.

Πηγή: Electrek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS