ΑρχικήSecurityCloudflare: Νέα zero-trust browsing υπηρεσία για απομακρυσμένο προσωπικό

Cloudflare: Νέα zero-trust browsing υπηρεσία για απομακρυσμένο προσωπικό

Η Cloudflare εγκαινιάζει ένα νέο εργαλείο που βασίζεται στην προσέγγιση zero-trust και έχει σχεδιαστεί με σκοπό να προστατεύσει το απομακρυσμένο προσωπικό από κυβερνοεπιθέσεις.

Δείτε επίσης: Microsoft: Το “zero trust” προστατεύει από εξελιγμένες επιθέσεις hacking

Cloudflare zero-trust
Cloudflare: Νέα zero-trust browsing υπηρεσία για απομακρυσμένο προσωπικό

Η πανδημία ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα γραφεία τους και να συνεχίσουν τα εργασιακά τους καθήκοντα από το σπίτι. Αυτό σημαίνει, ότι έπαψαν να συνδέονται στο ασφαλές εταιρικό δίκτυο και αναγκάστηκαν να χρησιμοποιούν το δικό τους δίκτυο και τις προσωπικές τους συσκευές.

Αυτή η ιδιαίτερη κατάσταση δεν είναι ό,τι καλύτερο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Στην πραγματικότητα, έχει δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους εγκληματίες. Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί αυτό το διάστημα καθώς οι hackers γνωρίζουν ότι το απομακρυσμένο προσωπικό δεν είναι τόσο προστατευμένο.

Σύμφωνα με το Reboot Online, το 44% των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο έπεσε θύμα παραβίασης ασφαλείας, από τότε που οι υπάλληλοι άρχισαν να εργάζονται από το σπίτι. Μιλάμε για αύξηση 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η εργασία από το σπίτι, είτε προσωρινή είτε μόνιμη, είναι μια κατάσταση που υπάρχει και μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει για αρκετό καιρό (τουλάχιστον για κάποιους υπαλλήλους). Επομένως, οι εταιρείες και οι οργανισμοί πρέπει να εξετάσουν το θέμα και να λάβουν μέτρα για να διατηρήσουν τα δίκτυά τους ασφαλή.

Για το σκοπό αυτό, η Cloudflare αποφάσισε να δημιουργήσει και να προσφέρει μια νέα υπηρεσία zero-trust για browser sessions. Η εταιρεία κυκλοφόρησε το “Cloudflare Browser Isolation”, ένα software που δημιουργεί ένα “κενό” (gap) μεταξύ browsers και end-user, με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας.

Δείτε επίσης: Πέντε μύθοι γύρω από την Zero Trust προσέγγιση!

απομακρυσμένο προσωπικό
Cloudflare: Νέα zero-trust browsing υπηρεσία για απομακρυσμένο προσωπικό

Αντί οι υπάλληλοι να ξεκινούν τοπικά browser sessions για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πόρους που σχετίζονται με την εργασία ή εργαλεία συνεργασίας, η υπηρεσία της Cloudflare τρέχει την αρχική, ζητούμενη ιστοσελίδα στο cloud και μεταδίδει ένα αντίγραφο στην end-user συσκευή.

Δείτε επίσης: Apple και Cloudflare εμποδίζουν τους ISPs να βλέπουν ποια sites επισκέπτεστε

Επειδή δεν υπάρχει άμεσο browser link, μειώνεται ο κίνδυνος εκμετάλλευσης, phishing και διαδικτυακών επιθέσεων. Επιπλέον, η Cloudflare αποκλείει αυτόματα sites υψηλού κινδύνου (βάσει γνωστών πληροφοριών για απειλές).

Η λύση είναι ήδη διαθέσιμη μέσω του Cloudflare for Teams.

Όλοι χρησιμοποιούν έναν browser και αυτό μας καθιστά τον τέλειο στόχο για επιτιθέμενους σε όλο τον κόσμο“, σχολίασε ο Matthew Prince, Διευθύνων Σύμβουλος της Cloudflare. “Δεν πιστεύουμε ότι η πιο αποτελεσματική προστασία πρέπει να περιορίζεται σε λίγες μεγάλες εταιρείες με τεράστιες IT ομάδες. Το Cloudflare Browser Isolation μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε με λίγα μόνο κλικ και προσφέρει αυτόματη προστασία που είναι αποτελεσματική για τις περισσότερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στο διαδίκτυο“.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS