ΑρχικήSecurityΟ CEO της Sky Global κατηγορείται για διευκόλυνση εγκληματικών δραστηριοτήτων

Ο CEO της Sky Global κατηγορείται για διευκόλυνση εγκληματικών δραστηριοτήτων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sky Global, μιας εταιρείας που προσφέρει συσκευές και υπηρεσίες κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, κατηγορείται για παροχή βοήθειας σε εγκληματίες. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και ότι στοχεύουν στη διάβρωση του “θεμελιώδους δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή”.

Δείτε επίσης: Top encrypted apps ανταλλαγής μηνυμάτων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Sky Global

Την Παρασκευή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του Διευθύνοντος Συμβούλου της Sky Global, Jean-Francois Eap, και ενός πρώην διανομέα συσκευών Sky Global, του Thomas Herdman.

Οι Αμερικανοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι οι δύο άντρες “συμμετείχαν εν γνώσει και σκόπιμα” σε εγκληματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διανομή ναρκωτικών, διευκολύνοντας την πώλησή τους, μέσω των κρυπτογραφημένων υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία.

Οι καταγγελίες αναφέρουν συγκεκριμένα τη διανομή ηρωίνης, κοκαΐνης και μεθαμφεταμίνης.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι δύο άντρες παραβίασαν τον ομοσπονδιακό νόμο Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO). Γι’ αυτό το λόγο έχουν εκδοθεί εντάλματα για τη σύλληψή τους.

Η Sky Global, με έδρα τον Καναδά, παρέχει custom συσκευές, ενώ βρίσκεται πίσω και από την κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Sky ECC.

Την περασμένη εβδομάδα, η Europol ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαϊκές αρχές κατάφεραν να “σπάσουν” την κρυπτογράφηση του δικτύου και απέκτησαν πρόσβαση σε επικοινωνίες χιλιάδων εγκληματιών. Αυτή η πρόσβαση στις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες επέτρεψε στις αρχές να συλλάβουν έναν μεγάλο αριθμό εγκληματιών και να κατασχέσουν συσκευές, μετρητά και ναρκωτικά.

Δείτε περισσότερα: Europol: “Ξεκλειδώνει” το enrypted app Sky ECC για σύλληψη εγκληματιών-Η Sky ECC το αρνείται!

Jean-Francois Eap

Ωστόσο, η Sky Global αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς για σπάσιμο της κρυπτογράφησης και είπε ότι οι αρχές δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί της για οποιαδήποτε έρευνα. Επιπλέον, είπε ότι κυκλοφορεί μια phishing εφαρμογή, που μοιάζει με την επίσημη Sky ECC.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο των ΗΠΑ, “οι συσκευές της Sky Global έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να εμποδίζουν τις αρχές επιβολής του νόμου να παρακολουθούν τις επικοινωνίες μεταξύ μελών διεθνών εγκληματικών οργανώσεων που εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Μάλιστα, ο πωλητής εγγυάται ότι τα μηνύματα που είναι αποθηκευμένα στις συσκευές μπορούν και θα διαγραφούν απομακρυσμένα από την εταιρεία, εάν η συσκευή κατασχεθεί από τις αρχές επιβολής του νόμου ή παραβιαστεί με άλλο τρόπο“.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι η Sky Global έχει αποκτήσει τεράστια κέρδη, διευκολύνοντας εγκληματικές δραστηριότητες.

Τόσο ο Eap όσο και ο Herdman (που λέγεται ότι βρίσκονται στο Vancouver του Καναδά) μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με ποινή ισόβιας κάθειρξης, εάν συλληφθούν και επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sky Global έκανε μια δήλωση, χθες Κυριακή, λέγοντας ότι ανακάλυψε το κατηγορητήριο των ΗΠΑ μέσω των media. Ο Eap χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς ως ψευδείς, προσθέτοντας ότι η κατάσταση δείχνει την προσπάθεια “διάβρωσης του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή“.

Sky ECC

Η τεχνολογία της Sky Global λειτουργεί για το καλό όλων. Δεν δημιουργήθηκε για να εμποδίσει την αστυνομία να παρακολουθεί εγκληματικές οργανώσεις. Υπάρχει για να εμποδίζει τον οποιονδήποτε να παρακολουθεί και να κατασκοπεύει την παγκόσμια κοινότητα“, σχολίασε ο Eap. “Το κατηγορητήριο εναντίον μου είναι ένα παράδειγμα της προσπάθειας της αστυνομίας και της κυβέρνησης να διαβάλει όποιον εναντιώνεται στην αδικαιολόγητη παρακολούθηση“.

Δείτε επίσης: ACLU: Ζητά να μάθει πώς το FBI αποκτά πρόσβαση σε κρυπτογραφημένες συσκευές

Επιπλέον, ο Eap τονίζει ότι αυτός και η εταιρεία του έχουν βρεθεί στο στόχαστρο, επειδή “δημιουργούν εργαλεία για την προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος που σχετίζεται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής“.

Δεν συγχωρούμε παράνομη ή ανήθικη συμπεριφορά από τους συνεργάτες ή τους πελάτες μας“, λέει ο Eap. “Το να χαρακτηρίζεις κάποιον, που εκτιμά το απόρρητο και την ελευθερία του λόγου, ως εγκληματία είναι ντροπή“, είπε.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS