ΑρχικήsecurityHacker πήγε να δηλητηριάσει πόλη αλλάζοντας τη χημική σύσταση του νερού

Hacker πήγε να δηλητηριάσει πόλη αλλάζοντας τη χημική σύσταση του νερού

Ένας hacker παραβίασε τα συστήματα ενός εργοστασίου νερού στη Φλόριντα και άλλαξε τη χημική σύσταση του νερού, κάνοντάς το επικίνδυνο για τους ανθρώπους.

hacker χημική σύσταση του νερού
Hacker πήγε να δηλητηριάσει πόλη αλλάζοντας τη χημική σύσταση του νερού

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της περιοχής, οι χειριστές του εργοστασίου παρατήρησαν την αλλαγή στη χημική σύσταση του νερού και έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα, προτού τεθεί σε κίνδυνο κάποιος. Ωστόσο, αυτή η επίθεση τονίζει τους κινδύνους του διαδικτυακού ελέγχου υποδομών που σχετίζονται τόσο άμεσα με τους πολίτες.

Hacker πήγε να δηλητηριάσει πόλη αλλάζοντας τη χημική σύσταση του νερού

Σε μια συνέντευξη Τύπου, ο σερίφης του Pinellas County, Bob Gualtieri, δήλωσε ότι η επίθεση έγινε την Παρασκευή το πρωί. Ένας hacker εισέβαλε σε ένα πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χειριστές επεξεργασίας νερού στο Oldsmar να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τα ηλεκτρονικά τμήματα των συστημάτων επεξεργασίας. Το πρόγραμμα παρέχει πλήρη, απομακρυσμένη πρόσβαση σε έναν υπολογιστή του εργοστασίου, αλλά μόνο από εξουσιοδοτημένους χρήστες. Ο hacker, ωστόσο, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση.

Το ίδιο απόγευμα, το σύστημα παραβιάστηκε ξανά. Οι αρχές πιστεύουν ότι οι δύο παραβιάσεις έγιναν από τον ίδιο εγκληματία. Ο hacker πήρε τον έλεγχο του υπολογιστή και άλλαξε το επίπεδο του υδροξειδίου του νατρίου (γνωστό και ως lye), ανεβάζοντας την τιμή του σε εξαιρετικά επικίνδυνα επίπεδα. Το lye αποτελεί, συνήθως κύριο συστατικό πολλών οικιακών καθαριστικών.

Σύμφωνα με τον σερίφη, ένας χειριστής του εργοστασίου νερού παρατήρησε αμέσως την αλλαγή στη χημική σύσταση και έκανε τις απαραίτητες ενέργειες. Αν δεν το είχε εντοπιστεί εγκαίρως, το πρόβλημα θα ήταν μεγάλο, αφού αυτό το επικίνδυνο νερό θα μπορούσε να είχε φτάσει στους πολίτες.

Hacker πήγε να δηλητηριάσει πόλη αλλάζοντας τη χημική σύσταση του νερού

Ο χειριστής παρατήρησε την αύξηση και την άλλαξε αμέσως, γι’ αυτό δεν υπήρχε σημαντική επίδραση στο νερό που υποβλήθηκε σε επεξεργασία“, δήλωσε ο Gualtieri.

Ο σερίφης είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με τον hacker που στόχευσε το εργοστάσιο νερού, αλλά συνεργάζεται με το FBI και τη Secret Service για να διερευνήσουν το περιστατικό.

Αξιωματούχος του Oldsmar, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι το σύστημα που επέτρεψε την απομακρυσμένη πρόσβαση στους υπολογιστές του εργοστασίου έχει απενεργοποιηθεί και θα αντικατασταθεί με νέο.

Πηγή: NBC News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS