ΑρχικήHow ToiPhone/iPad: Πως να δημιουργήσετε τοπικά κρυπτογραφημένα backup

iPhone/iPad: Πως να δημιουργήσετε τοπικά κρυπτογραφημένα backup

Τα περισσότερα άτομα δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας για τα iPhone ή τα iPad τους στο iCloud, το οποίο δεν είναι απολύτως ιδιωτικό: Η Apple κρατά πάντα το κλειδί, ώστε να μπορεί να σας βοηθήσει εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν θέλετε ένα πραγματικά ασφαλές αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής και διαθέτετε μια συσκευή Windows, χρησιμοποιείστε το iTunes. Δείτε παρακάτω τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.

iPhone/iPad: Τρόπος κρυπτογράφησης τοπικών backup σε Windows

Πώς να δημιουργήσετε κρυπτογραφημένα τοπικά αντίγραφα ασφαλείας στο iTunes

Αρχικά, εγκαταστήστε το iTunes για Windows εάν δεν το έχετε ήδη. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν μέσω του Microsoft Store για Windows 10. Αφού εγκατασταθεί, ξεκινήστε το iTunes.

Συνδέστε το iPhone ή το iPad στον Windows 10 υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το κατάλληλο καλώδιο USB-to-Lightning. Όταν ερωτηθείτε εάν θέλετε να επιτρέψετε στον υπολογιστή να έχει πρόσβαση στη συσκευή σας, κάντε κλικ στην επιλογή “Continue”.

Όταν το ζητά η συσκευή σας, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας στην οθόνη του iPhone ή του iPad για να εμπιστευτείτε τον υπολογιστή. Αφού ο υπολογιστής σας αναγνωρίσει τη συσκευή σας, θα δείτε ένα μικρό εικονίδιο συσκευής (που μοιάζει με iPhone ή iPad) στη γραμμή εργαλείων. Πατήστε κλικ πάνω του.

iPhone/iPad: Τρόπος κρυπτογράφησης τοπικών backup σε Windows

Θα δείτε μια οθόνη iTunes με γενικές λεπτομέρειες που αφορούν τη συσκευή σας (Εάν δεν τη βλέπετε, κάντε κλικ στο “Summary” στο sidebar.) Στην ενότητα Backups, εντοπίστε το header “Automatically Back Up” και τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο “Encrypt local backup”.

Αφού επιλέξετε το πλαίσιο, το iTunes θα σας ζητήσει κωδικό πρόσβασης. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης θα ξεκλειδώσει το κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας στο μέλλον, οπότε εισαγάγετε έναν ισχυρό κωδικό και βεβαιωθείτε ότι δεν θα το ξεχάσετε.

iPhone/iPad: Τρόπος κρυπτογράφησης τοπικών backup σε Windows

Μετά από αυτό, εντοπίστε την ενότητα “Manually Back Up and Restore” και κάντε κλικ στο κουμπί “Back Up Now”.

Υποθέτοντας ότι έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο στον Windows υπολογιστή σας, θα ξεκινήσει το backup. Εάν έχετε πολλά δεδομένα στο iPhone ή το iPad σας, το αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να διαρκέσει αρκετά, οπότε να είστε υπομονετικοί. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, μπορείτε να αποσυνδέσετε με ασφάλεια το iPhone ή το iPad από τον υπολογιστή σας.

Πώς να επαναφέρετε ένα κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας iPhone ή iPad

Για να επαναφέρετε ένα κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας iPhone ή iPad στον Windows 10 υπολογιστή σας, εκκινήστε το iTunes και συνδέστε τη συσκευή σας. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της συσκευής στη γραμμή εργαλείων του iTunes που μοιάζει με iPhone ή iPad.

Στη σελίδα σύνοψης της συσκευής σας, εντοπίστε την ενότητα “Manually Back Up and Restore”. Κάντε κλικ στο κουμπί “Restore Backup”.

iPhone/iPad: Τρόπος κρυπτογράφησης τοπικών backup σε Windows

Σε ένα αναδυόμενο παράθυρο, το iTunes θα σας ζητήσει να επιλέξετε το backup που θέλετε να επαναφέρετε. Επιλέξτε αυτό που θέλετε να επαναφέρετε από το αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Restore”.

Δεδομένου ότι το αντίγραφο ασφαλείας σας είναι κρυπτογραφημένο, το iTunes στη συνέχεια θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον εφεδρικό κωδικό πρόσβασης. Αυτός είναι ο κωδικός πρόσβασης που ορίσατε νωρίτερα όταν δημιουργήσατε για πρώτη φορά το κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”.

iPhone/iPad: Τρόπος κρυπτογράφησης τοπικών backup σε Windows

Μετά από αυτό, το iTunes θα επαναφέρει το backup στη συσκευή σας. Μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα, οπότε υπομονή. Όταν ολοκληρωθεί, μπορείτε να αποσυνδέσετε με ασφάλεια το iPhone ή το iPad από τον υπολογιστή σας.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS