ΑρχικήHow ToΠώς να αποφύγετε spam μηνύματα σε Android και iPhone;

Πώς να αποφύγετε spam μηνύματα σε Android και iPhone;

Οι περισσότεροι από εμάς λαμβάνουμε καθημερινά spam μηνύματα και κλήσεις. Αν και τα μηνύματα δεν είναι τόσο ενοχλητικά, δημιουργούν κάποια προβλήματα. Για παράδειγμα γεμίζουν τα εισερχόμενά μας και μας αποσπούν την προσοχή. Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι τα spam μηνύματα μπορεί να έχουν κάποιο σύνδεσμο που να προωθεί malware ή να οδηγεί σε phishing sites.

 spam μηνύματα

Αν είστε από τα άτομα που θέλουν να απαλλαγούν από αυτά τα μηνύματα, υπάρχουν τρόποι.

Πώς να σταματήσετε τα spam μηνύματα σε iPhone και Android;

Αρχικά, μην απαντάτε σε spam μηνύματα

Πολλές φορές, οι αποστολείς spam μηνυμάτων λένε στους χρήστες να απαντήσουν “STOP”, αν δεν θέλουν να ξαναλάβουν αντίστοιχο μήνυμα. Μπορεί, όμως, να μην κρατούν το λόγο τους. Οι spammers χρησιμοποιούν την απάντησή σας – συμπεριλαμβανομένου του STOP – ως σήμα ότι λάβατε το μήνυμά τους και έτσι αρχίζουν να στέλνουν περισσότερα μηνύματα. Επίσης, οι απατεώνες μπορεί να πουλήσουν τα στοιχεία των χρηστών σε άλλους spammers που αναζητούν αριθμούς τηλεφώνου που έχει επαληθευτεί ότι είναι ενεργοί. Επομένως, αποφύγετε να απαντάτε ή και να ανοίγετε τα μηνύματα.

Αναφέρετε τους spammers στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας

Ένας τρόπος αντιμετώπισης των spam μηνυμάτων είναι η αναφορά τους απευθείας στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας. Ανάλογα με την εταιρεία, ενδέχεται να σας ζητηθεί να στείλετε τον αριθμό τηλεφώνου που σας στέλνει τα spam μηνύματα. Έπειτα, η εταιρεία τηλεφωνίας θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα και αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο εσάς αλλά και πολλούς άλλους χρήστες.

Φιλτράρισμα

Τα περισσότερα τηλέφωνα έχουν τη δυνατότητα να φιλτράρουν αυτόματα τα πιθανά spam μηνύματα, ώστε να μην εμφανίζονται στην ίδια λίστα με τα σημαντικά, νόμιμα μηνύματα που έρχονται από γνωστές επαφές.

  • iPhone

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και πατήστε “Μηνύματα”. Βρείτε το “Φιλτράρισμα άγνωστων αποστολέων” και ενεργοποιήστε το.

  • Android

Πηγαίνετε στα Μηνύματα και πατήστε τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά. Στο αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε “Ρυθμίσεις” και μετά πατήστε “Προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα”. Τέλος, επιλέξτε την “Ενεργοποίηση προστασίας από ανεπιθύμητα μηνύματα”.

Android iPhone

Μπλοκάρετε συγκεκριμένους spammers

Εάν λαμβάνετε συχνά spam μηνύματα από τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για να αποκλείσετε αυτόν τον αριθμό. Ωστόσο, μην βασίζεστε σε αυτό, επειδή οι περισσότεροι spammers χρησιμοποιούν πολλούς διαφορετικούς αριθμούς, επομένως ο αποκλεισμός μεμονωμένων αριθμών μπορεί να έχει μικρό αποτέλεσμα.

  • iPhone

Ανοίξτε το μήνυμα και πατήστε το εικονίδιο χρήστη στο επάνω μέρος της σελίδας. Μετά πατήστε “πληροφορίες”. Στην επόμενη σελίδα πατήστε ξανά “πληροφορίες” και μετά πατήστε “Αποκλεισμός αυτού του ατόμου”.

  • Android

Η διαδικασία ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείτε, αλλά γενικά, μπορείτε να πατήσετε τις τρεις κουκκίδες στο επάνω μέρος του μηνύματος και να επιλέξετε “Αποκλεισμός αριθμού” από το αναπτυσσόμενο μενού.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή αποκλεισμού spam μηνυμάτων (επί πληρωμή)

Αν τα παραπάνω βήματα δεν είναι αρκετά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική εφαρμογή για τον αποκλεισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Σύμφωνα με το Business Insider, μια τέτοια εφαρμογή είναι το RoboKiller, που είναι διαθέσιμο τόσο για iPhone όσο και για Android και μπορεί να μειώσει δραματικά τα spam μηνύματα και τις κλήσεις. Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές δεν είναι δωρεάν. Το RoboKiller επιτρέπει μια δωρεάν δοκιμή για 7 ημέρες. Έπειτα, πρέπει να πληρώνετε 5 $ ανά μήνα ή 40 $ ανά έτος.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS