ΑρχικήsecurityREvil ransomware: Κατάθεση 1 εκατ. $ για προσέλκυση χάκερ για πρόληψη

REvil ransomware: Κατάθεση 1 εκατ. $ για προσέλκυση χάκερ για πρόληψη

Οι χάκερ πίσω από την επιχείρηση του REvil Ransomware (Sodinokibi) έχουν καταθέσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε bitcoin σε ένα ρωσόφωνο hacking forum για να αποδείξουν σε πιθανούς συνεργάτες ότι η επιχείρηση είναι πολύ κερδοφόρα, με σκοπό να ενδιαφερθούν για την επιχείρηση και να τους προσλάβουν.

Πολλές λειτουργίες ransomware διεξάγονται ως Ransomware-as-a-Service (RaaS), όπου οι προγραμματιστές είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του ransomware και του website πληρωμών και οι συνεργάτες τους προσλαμβάνονται για να χακάρουν επιχειρήσεις και να κρυπτογραφούν τις συσκευές τους.

REvil ransomware

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, οι προγραμματιστές του ransomware λαμβάνουν το 20-30% και μια θυγατρική λαμβάνει το 70-80% των πληρωμών από τα λύτρα.

Το REvil RaaS είναι μια ιδιωτική επιχείρηση, που σημαίνει ότι όπως σε μια κανονική εταιρεία, οι πιθανοί συνεργάτες περνάνε από συνέντευξη πριν τους επιτραπεί να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Η επιχείρηση REvil καταθέτει 1 εκατομμύριο $ σε ένα hacking forum

Σε μια ενημέρωση σε μια δημοσίευση σε ένα φόρουμ που χρησιμοποιούν για την πρόσληψη συνεργατών, η REvil ανακοίνωσε σήμερα ότι προσλαμβάνει και πάλι νέους συνεργάτες για να διανείμουν το ransomware της.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας πρόσληψης, η REvil αναζητά ομάδες εξειδικευμένων hackers σε δοκιμές penetration ή άτομα με εμπειρία στο hacking. Η ανακοίνωση ανέφερε το παρακάτω:

“Αναζητούνται ομάδες ή μεμονωμένοι hackers που έχουν ήδη εμπειρία και δεξιότητες στο penetration testing, που δουλεύουν με msf / cs / koadic, nas / tape, hyper-v.”

Για να δείξει στους πιθανούς συνεργάτες ότι η επιχείρηση πηγαίνει πολύ καλά, η REvil έχει καταθέσει 99 bitcoin, ή περίπου 1 εκατομμύριο $, στο φόρουμ των χάκερ.

Αυτό το hacking forum επιτρέπει στα μέλη να καταθέσουν bitcoin σε ένα πορτοφόλι που φιλοξενείται από τον ιστότοπο. Τα μέλη μπορούν να δουν τις καταθέσεις άλλων μελών και τα κατατεθέντα bitcoin μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ιδιωτική αγορά και πώληση παράνομων υπηρεσιών ή δεδομένων μέσω του φόρουμ.

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο αντιπρόσωπος της REvil, γνωστός ως Unknown, έχει καταθέσει 99 bitcoin στο φόρουμ των χάκερ.

Αυτή η κατάθεση δείχνει πόσα χρήματα μπορεί να βγάλει κάποιος αν διανείμει ransomware καθώς οι χειριστές κάνουν δημόσια την κατάθεση του 1 εκατομμυρίου $ σαν να μην είναι μεγάλη υπόθεση.

Επιπλέον, αυτή η κατάθεση δείχνει ότι δεν ανησυχούν και πολύ ότι οι διαχειριστές του φόρουμ ότι θα μπορούσαν να την κλέψουν.

Καθώς ο ιδιοκτήτης του hacking forum διαχειρίζεται τα πορτοφόλια bitcoin των μελών, θα μπορούσε να διαπράξει μια απάτη και να διαφύγει με τα bitcoin.

Δυστυχώς, αφού τα θύματα δέχονται να πληρώσουν λύτρα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, αυτό το είδος εγκλήματος στον κυβερνοχώρο συνεχίζεται και οι χάκερ γίνονται όλο και πλουσιότεροι.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS