ΑρχικήsecurityΗ Data#3 δηλώνει ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης μικρής εμβέλειας

Η Data#3 δηλώνει ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης μικρής εμβέλειας

Η Data#3, μια Αυστραλιανή εταιρεία IT ενημέρωσε το ASX (Χρηματιστήριο του Σίδνεϊ) την Πέμπτη ότι έπεσε θύμα μιας κυβερνοεπίθεσης μικρής εμβέλειας. “Αντιμετωπίζουμε ένα περιστατικό ασφαλείας το οποίο ερευνάται”, ανέφερε η εταιρεία.

Η Data#3 επικοινώνησε προληπτικά με τους 28 πελάτες που φαίνεται να έχουν επηρεαστεί. Εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας, η Data#3 ενδέχεται να χρειαστεί να λάβει περαιτέρω μέτρα για να αντιμετωπίσει το συμβάν.

Εκτός από το γεγονός ότι επικοινώνησε με τους 28 πελάτες που επηρεάστηκαν από το περιστατικό, η εταιρεία δήλωσε ότι συνεργάζεται με έναν ερευνητή ασφαλείας για να μπορέσει να καταγράψει το περιστατικό.

Data#3

Η Data#3 επίσης ανέφερε ότι το συμβάν δεν χρειάστηκε να αναφερθεί στο Αυστραλιανό Γραφείο Πληροφοριών και Απορρήτου (OAIC), όπως απαιτείται από το σύστημα Κοινοποιήσιμων Παραβιάσεων Δεδομένων της Αυστραλίας (NDB) για παραβιάσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε “σοβαρή βλάβη”. Ωστόσο, το περιστατικό κρίθηκε σαφώς αρκετά σημαντικό για να ενημερωθεί το ASX (Χρηματιστήριο του Σίδνεϊ).

Όπως σας έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας η Αυστραλία έχει πέσει θύμα πολλών κυβερνοεπιθέσεων τον τελευταίο χρόνο. Πριν από δεκαπέντε ημέρες, το Αυστραλιανό website αναζήτησης εργασίας Seek δήλωσε ότι υπέστη ένα “εσωτερικό τεχνικό πρόβλημα” με αποτέλεσμα οι χρήστες όταν συνδέονταν να βλέπουν λεπτομέρειες άλλων χρηστών.

“Εντοπίσαμε ένα εσωτερικό τεχνικό ζήτημα που προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 23 λεπτών τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020”, δήλωσε η εταιρεία.

“Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, λόγω σφάλματος προσωρινής μνήμης, εσφαλμένες πληροφορίες όπως οι προηγούμενες θέσεις εργασίας και η εκπαίδευση κάποιων χρηστών ήταν σε θέση να προβληθούν σε προφίλ χρηστών που είχαν συνδεθεί εκείνη τη στιγμή.”

Η Seek είπε ότι δεν επηρεάστηκαν τα ονόματα, τα στοιχεία επικοινωνίας ή τα βιογραφικά των υποψηφίων στα προφίλ. Πρόσθεσε ότι το σφάλμα επηρέασε λιγότερα από 2.000 προφίλ αναζήτησης, καθώς και 206 αιτήσεις εργασίας που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

Ο ιστότοπος εργασίας είπε ότι δεν θεώρησε την συγκεκριμένη διαρροή δεδομένων σημαντική.

Το περιστατικό στην Data#3 συνεχίζει να ερευνάται οπότε θα σας ενημερώσουμε αν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS