ΑρχικήinetAmazon: Εγκρίθηκαν οι δορυφόροι του Project Kuiper

Amazon: Εγκρίθηκαν οι δορυφόροι του Project Kuiper

Η FCC ενέκρινε ομόφωνα το Project Kuiper της Amazon, δίνοντας στην εταιρεία το πράσινο φως για την ανάπτυξη και λειτουργία ενός σχηματισμού 3.236 δορυφόρων.

Amazon: Εγκρίθηκαν οι δορυφόροι του Project Kuiper

Η Amazon ζήτησε από την FCC την άδεια να εκτοξεύσει χιλιάδες δορυφόρους Low Earth Orbit (χαμηλής τροχιάς) τον Ιούλιο του 2019, λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση του έργου. Όπως με τον σχηματισμό Starlink της SpaceX, ο σκοπός της Kuiper είναι να παρέχει δορυφορικές ευρυζωνικές υπηρεσίες, ενώ η Amazon ελπίζει να βοηθήσει στην επέκταση της πρόσβασης στο διαδίκτυο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για το έργο, το οποίο θα αναπτυχθεί σε πέντε φάσεις. Σύμφωνα με την FCC, η Amazon πρέπει να ολοκληρώσει την ανάπτυξη των μισών δορυφόρων του Kuiper έως το 2026 και ολόκληρος ο σχηματισμός πρέπει να έχει τεθεί σε ισχύ έως τις 30 Ιουλίου 2029.

Ο Rajeev Badyal, Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας του Project Kuiper, είπε σε δήλωση:

«Κάνουμε απίστευτες εφευρέσεις για να παρέχουμε γρήγορη, αξιόπιστη ευρυζωνική σύνδεση σε τιμή που θα είναι λογική για τους πελάτες. Τα ευρυζωνικά συστήματα με βάση το LEO, όπως το Project Kuiper, παρουσιάζουν τεράστιες προκλήσεις και έχουμε συγκεντρώσει μια ομάδα μηχανικών και επιστημόνων παγκόσμιας κλάσης που έχουν δεσμευτεί να υλοποιήσουν το όραμά μας για το Project Kuiper και να διατηρήσουν ένα ασφαλές, βιώσιμο περιβάλλον για όλους. Σε συνδυασμό με τη βαθιά εξειδίκευση της Amazon στη δικτύωση και την υποδομή, αλλά και την ικανότητά της να χρηματοδοτεί μια τόσο τεράστια επιχείρηση, είμαι αισιόδοξος για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει το Project Kuiper σε αυτές τις ανεπαρκώς ή μη εξυπηρετούμενες κοινότητες

Amazon Kuiper
Amazon: Εγκρίθηκαν οι δορυφόροι του Project Kuiper

Στο έγγραφο έγκρισής της, η FCC προσέγγισε επίσης τα σχέδια της εταιρείας για να αποτρέψει τον σχηματισμό να συμβάλει στο αυξανόμενο πρόβλημα διαστημικών συντριμμιών Low Earth Orbit. Η Amazon αναφέρει ότι θα απομακρύνει τους δορυφόρους του Kuiper εντός 355 ημερών μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους αντί για 25 χρόνια που προβλέπει το πρότυπο της NASA. Υπόσχεται επίσης να  τηρήσει τις οδηγίες της NASA σχετικά με τα εναπομείναντα συντρίμμια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS