ΑρχικήinetΕυρώπη: Κίνδυνος για τα αεροσκάφη που πετούν στο Ιράν!

Ευρώπη: Κίνδυνος για τα αεροσκάφη που πετούν στο Ιράν!

Η Ευρώπη προειδοποιεί τα επιβατικά αεροσκάφη που πετούν στον εναέριο χώρο του Ιράν για τον κίνδυνο να στοχοποιηθούν κατά λάθος!

ευρώπη αεροσκάφη ιραν
Ευρώπη: Κίνδυνος για τα αεροσκάφη που πετούν στο Ιράν!

Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφαλείας της Αεροπορίας (EASA), τα συστήματα εναέριας άμυνας του Ιράν, μπορεί να εντοπίσουν αεροσκάφη και να τα θεωρήσουν απειλή, με αποτέλεσμα να στραφούν εναντίων τους.

«Λόγω της επικίνδυνης κατάστασης ασφαλείας και του κακού συντονισμού μεταξύ της πολιτικής αεροπορίας και των στρατιωτικών επιχειρήσεων, υπάρχει κίνδυνος εσφαλμένης ταυτοποίησης και αναγνώρισης των πολιτικών αεροσκαφών,» ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφαλείας της Αεροπορίας την Πέμπτη.

«Επειδή η παρουσία διάφορων εξελιγμένων συστημάτων εναέριας άμυνας του Ιράν κάνει την κατάσταση αρκετά πολύπλοκη, η Ευρώπη συνιστά να είστε προσεκτικοί.»

Ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έδρα την Κολωνία της Γερμανίας, ανέφερε επίσης:

«Ο κίνδυνος για τις πτήσεις σε επίπεδα κάτω των 25 χιλιάδων ποδιών (7.600 μέτρα), εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά υψηλός.»

Η προειδοποίηση, ή ενημερωτικό δελτίο της ζώνης σύγκρουσης, ισχύει έως τις 16 Ιανουαρίου 2021.

Η σύσταση του EASA έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Ιράν, όπου ανέφερε ότι κατέρριψε κατά λάθος την πτήση 752 της Ukraine International Airlines λίγο μετά την απογείωση της προς Ευρώπη τον Ιανουάριο, σκοτώνοντας και τους 176 επιβάτες.

Τότε, μετά από μέρες άρνησης, οι Ιρανικές αρχές τελικά παραδέχτηκαν ότι οι εναέριες δυνάμεις της χώρας κατέριψαν το αεροσκάφος της Ουκρανίας με πυραύλους, ρίχνοντας την ευθύνη σε «ανθρώπινο σφάλμα».

Μια μονάδα αεροπορικής άμυνας «ξέχασε» να προσαρμόσει το σύστημα ραντάρ της και προκάλεσε μια αλυσίδα επικοινωνιακών και ανθρώπινων σφαλμάτων. Όλα αυτά δεν άργησαν να οδηγήσουν στη θανατηφόρα πτώση του αεροπλάνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν.

ιράν
Ευρώπη: Κίνδυνος για τα αεροσκάφη που πετούν στο Ιράν!

Η Ευρώπη μάλιστα είχε τονίσει τη σημαντικότητα της κατάστασης και είχε αναφέρει ότι «θα γίνει μια νέα αξιολόγηση με την Επιτροπή της ΕΕ και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αργότερα

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αyatollah Ali Khamenei, διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις του να αντιμετωπίσουν τα «κενά» ώστε να μην ξανασυμβεί ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS