ΑρχικήUpdatesNitrux 1.3.0: Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση με βελτιωμένη εμφάνιση

Nitrux 1.3.0: Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση με βελτιωμένη εμφάνιση

Πρόσφατα, ο Uri Herrera, δημιουργός του Nitrux, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος – Nitrux 1.3.0. Σύμφωνα με τον Herrera, η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει ενημερώσεις των εφαρμογών, βελτιώσεις στην απόδοση του συστήματος, καθώς και μερικά bug fixes.

Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι, το Nitrux είναι μια διανομή του Linux, η οποία συσχετίζει ένα πανέμορφο περιβάλλον εργασίας, με διάφορα portable package managers, όπως APT και DPKG.

Ποιες αλλαγές περιέχει το Nitrux 1.3.0;

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές σε αυτή την έκδοση, είναι η βελτιωμένη εμφάνιση του λειτουργικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, το Nitrux πλέον περιέχει την ανανεωμένη έκδοση 5.19.2 του KDE plasma desktop, το νέο KDE Framework 5.71.0, καθώς και το τελευταίο KDE App Bungle 20.04.02. Επιπλέον, το σύστημα έρχεται με plasma splash και lock screen, τα οποία είναι παρόμοια με αυτά του SSDM (Simple Display Desktop Manager).

Εκτός από τις παραπάνω αλλαγές, το Nitrux 1.3.0 περιέχει και βελτιωμένο GTK theme, το οποίο ταιριάζει με το Kvantum theme, ενώ και με το Plasma color scheme. Μια ακόμα αλλαγή που περιέχει το νέο GTK theme, είναι τα προεπιλεγμένα Fira Sans fonts, με τα οποία το λειτουργικό σύστημα φαίνεται ακόμα πιο μοντέρνο.

Nitrux 1.3.0: Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση με βελτιωμένη εμφάνιση

Συνεχίζοντας με τις αλλαγές, θέλουμε να αναφέρουμε και μια από τις νέες δυνατότητες των wallpaper plugins, η οποία σας επιτρέπει να επιλέγετε κατάλληλο χρώμα του background, ανάλογα με το πόσο φωτεινή είναι η μέρα. Επιπλέον, το Nitrux τώρα περιέχει περισσότερες επιλογές για wallpaper.

Άλλη μια δυνατότητα του νέου λειτουργικού, είναι η εκτέλεση εφαρμογών των Windows. Χάρη της νέας εφαρμογής Wine, οι χρήστες πλέον μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές κατασκευασμένες για Windows, πάνω στο Nitrux. Εκτός από το Wine, το λειτουργικό περιέχει και άλλες νέες εφαρμογές, όπως το Inkspace 1.0 και το Firefox 77.0.1.

Προχωρώντας παρακάτω, φτάνουμε στο νέο Linux Kernel 5.6.0-1010, χάρη του οποίου το σύστημα έχει καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη hardware υποστήριξη. Επίσης, το λειτουργικό πλέον περιέχει:

  • Δυνατότητα δημιουργίας Shared folder στο VirtualBox.
  • Υποστήριξη των AMD TEE drivers.
  • Υποστήριξη για WireGuard VPN.
  • USB4 Υποστήριξη.

Πως να χρησιμοποιήσετε το Nitrux;

Για να μπορείτε να δοκιμάσετε το λειτουργικό σύστημα, θα πρέπει πρώτα να κάνετε λήψη του ISO αρχείου του. Αφού κατεβάσετε το αρχείο, δημιουργήστε ένα Bootable USB. Αυτό που μένει να κάνετε τώρα, είναι boot από την USB συσκευή σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS