Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 01:44
Αρχική Updates Nitrux 1.3.0: Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση με βελτιωμένη εμφάνιση

Nitrux 1.3.0: Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση με βελτιωμένη εμφάνιση

Πρόσφατα, ο Uri Herrera, δημιουργός του Nitrux, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος – Nitrux 1.3.0. Σύμφωνα με τον Herrera, η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει ενημερώσεις των εφαρμογών, βελτιώσεις στην απόδοση του συστήματος, καθώς και μερικά bug fixes.

Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι, το Nitrux είναι μια διανομή του Linux, η οποία συσχετίζει ένα πανέμορφο περιβάλλον εργασίας, με διάφορα portable package managers, όπως APT και DPKG.

Ποιες αλλαγές περιέχει το Nitrux 1.3.0;

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές σε αυτή την έκδοση, είναι η βελτιωμένη εμφάνιση του λειτουργικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, το Nitrux πλέον περιέχει την ανανεωμένη έκδοση 5.19.2 του KDE plasma desktop, το νέο KDE Framework 5.71.0, καθώς και το τελευταίο KDE App Bungle 20.04.02. Επιπλέον, το σύστημα έρχεται με plasma splash και lock screen, τα οποία είναι παρόμοια με αυτά του SSDM (Simple Display Desktop Manager).

Εκτός από τις παραπάνω αλλαγές, το Nitrux 1.3.0 περιέχει και βελτιωμένο GTK theme, το οποίο ταιριάζει με το Kvantum theme, ενώ και με το Plasma color scheme. Μια ακόμα αλλαγή που περιέχει το νέο GTK theme, είναι τα προεπιλεγμένα Fira Sans fonts, με τα οποία το λειτουργικό σύστημα φαίνεται ακόμα πιο μοντέρνο.

Nitrux 1.3.0: Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση με βελτιωμένη εμφάνιση

Συνεχίζοντας με τις αλλαγές, θέλουμε να αναφέρουμε και μια από τις νέες δυνατότητες των wallpaper plugins, η οποία σας επιτρέπει να επιλέγετε κατάλληλο χρώμα του background, ανάλογα με το πόσο φωτεινή είναι η μέρα. Επιπλέον, το Nitrux τώρα περιέχει περισσότερες επιλογές για wallpaper.

Άλλη μια δυνατότητα του νέου λειτουργικού, είναι η εκτέλεση εφαρμογών των Windows. Χάρη της νέας εφαρμογής Wine, οι χρήστες πλέον μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές κατασκευασμένες για Windows, πάνω στο Nitrux. Εκτός από το Wine, το λειτουργικό περιέχει και άλλες νέες εφαρμογές, όπως το Inkspace 1.0 και το Firefox 77.0.1.

Προχωρώντας παρακάτω, φτάνουμε στο νέο Linux Kernel 5.6.0-1010, χάρη του οποίου το σύστημα έχει καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη hardware υποστήριξη. Επίσης, το λειτουργικό πλέον περιέχει:

  • Δυνατότητα δημιουργίας Shared folder στο VirtualBox.
  • Υποστήριξη των AMD TEE drivers.
  • Υποστήριξη για WireGuard VPN.
  • USB4 Υποστήριξη.

Πως να χρησιμοποιήσετε το Nitrux;

Για να μπορείτε να δοκιμάσετε το λειτουργικό σύστημα, θα πρέπει πρώτα να κάνετε λήψη του ISO αρχείου του. Αφού κατεβάσετε το αρχείο, δημιουργήστε ένα Bootable USB. Αυτό που μένει να κάνετε τώρα, είναι boot από την USB συσκευή σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Hackers από το Βιετνάμ χρησιμοποιούν νέο macOS backdoor

Οι ερευνητές της Trend Micro έχουν εντοπίσει ένα νέο macOS backdoor που πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται από τη hacking ομάδα του Βιετνάμ, OceanLotus.

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ’τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Στον διευθυντή μιας εταιρείας μάρκετινγκ απαγορεύτηκε να ασκήσει το επάγγελμά του σε αυτή την θέση για έξι χρόνια, καθώς φέρεται να πραγματοποίησε...

AstraZeneca: Βορειοκορεάτες hackers επιτέθηκαν στην εταιρεία

Το προσωπικό της βρετανικής εταιρείας βιοφαρμακευτικών προϊόντων AstraZeneca, η οποία διεξάγει κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, που ανέπτυξε από κοινού...

Δύο στα επτά email που στάλθηκαν κατά το Black Friday ήταν κακόβουλα!

Ειδικοί ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι δύο στα επτά email που στάλθηκαν την ημέρα του Black Friday ήταν κακόβουλα. Η Vade Secure ισχυρίζεται ότι...

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....