ΑρχικήsecurityFCC: Πρόστιμο 225 εκατομμυρίων δολαρίων σε robocallers

FCC: Πρόστιμο 225 εκατομμυρίων δολαρίων σε robocallers

robocallers

Δύο άνδρες (robocallers) παραδέχτηκαν ότι πραγματοποίησαν περίπου ένα δισεκατομμύριο robocalls κατά τους πρώτους μήνες του 2019, και τώρα αντιμετωπίζουν πρόστιμο 225 εκατομμυρίων δολαρίων από την FCC. Επίσης, αντιμετωπίζουν αγωγές από γενικούς εισαγγελείς διαφόρων περιοχών.

Οι δύο άντρες, John Spiller και Jakob Mears, από το Τέξας, κατηγορούνται (και έχουν ομολογήσει) για τη δημιουργία δύο εταιρειών που πραγματοποιούσαν εκατομμύρια robocalls με σκοπό την πώληση ασφαλειών υγείας.

Η επιχείρηση όχι μόνο αγνόησε το εθνικό μητρώο “Do Not Call registry”, αλλά στόχευσε κυρίως εκείνους τους καταναλωτές που είχαν γραφτεί στο μητρώο. Οι robocallers χρησιμοποιούσαν αριθμούς ανυποψίαστων χρηστών. Όταν τα θύματα καλούσαν πίσω, άκουγαν τη φωνή ατόμων που δεν είχαν καμία σχέση με τους robocallers. Τα robocalls έφτασαν περίπου το ένα δισεκατομμύριο.

Τώρα, οι δύο robocallers αντιμετωπίζουν πρόστιμο 225 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει δώσει η FCC.

Δυστυχώς, έχουμε δει πολλές φορές ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται έχουν μικρή σχέση με τα πραγματικά ποσά που πληρώνονται. Η FCC και η FTC δεν μπορούν να επιβάλουν την είσπραξη αυτών των προστίμων. Αυτό το αφήνουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Σε κάθε περίπτωση, οι απατεώνες δίνουν τελικά “όσα έχουν”.

Για παράδειγμα, πέρυσι η FTC επέβαλε πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν robocaller, αλλά εκείνος πλήρωσε μόνο 18.332 $ και την τιμή αγοράς της Mercedes του. Το κακό είναι ότι αυτά τα άτομα που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα, γνωρίζουν μεθόδους για να αποφύγουν την τιμωρία. Οι απατεώνες κρύβουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα μετρητά τους, προτού τους αναζητήσουν οι αρχές.

FCC πρόστιμο

Σύμφωνα με την επίτροπο της FCC, Jessica Rosenworcel, αυτό οφείλεται στη μη ανάμειξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

“Υπάρχει κάτι που λείπει σε αυτήν την προσπάθεια. Αυτό είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης….Τα τελευταία χρόνια, η FCC επέβαλε πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων σε βάρος robocallers. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι εισπράξεις των προστίμων είναι μηδαμινές. Στην πραγματικότητα, η “The Wall Street Journal” έκανε τα μαθηματικά και διαπίστωσε ότι πέρυσι είχαμε συγκεντρώσει περίπου 6.790 $ από εκατοντάδες πρόστιμα εκατομμυρίων. Γιατί; Λοιπόν, ένας λόγος είναι ότι η FCC προσβλέπει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να εισπράξει τα πρόστιμα εναντίον των robocallers. Πρέπει να βοηθήσουν”, είπε μεταξύ άλλων.

Οι ενέργειες, τα πρόστιμα της FCC και οι αγωγές εναντίον των robocallers είναι σίγουρα καλές, καθώς θέτουν εμπόδια στη διεξαγωγή περισσότερων απατών. Και σίγουρα, τα πρόστιμα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα για να χρεοκοπήσουν επιχειρήσεις όπως αυτές. Ωστόσο, πρέπει να βρεθούν πιο αποτελεσματικές λύσεις, γιατί κάθε φορά που συλλαμβάνεται ένας απατεώνας, έρχονται άλλοι robocallers για να συμπληρώσουν το κενό.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS