Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, 17:05
Αρχική security Top 10 hacking επιχειρήσεις της Europol

Top 10 hacking επιχειρήσεις της Europol

Οι hacking επιθέσεις που πραγματοποιούνται παγκόσμια αυξάνονται συνεχώς οπότε πολλές από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η Europol εξουδετερώνουν διάφορες τέτοιες σπείρες/ομάδες. Παρακάτω θα δείτε το top 10 των επιχειρήσεων που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια.

hacking Europol

Shylock

Το 2014, η Europol και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου κατέσχεσαν servers που ήταν κύριο μέρος της καμπάνιας κακόβουλου λογισμικού Shylock, που χρησιμοποιείται για να επιτεθεί σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως.

Το Trojan Shylock, έχει μολύνει τουλάχιστον 30.000 υπολογιστές παγκοσμίως, έχοντας ως στόχο όσους βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Τουρκία.

Game over, Zeus

Μια άλλη αξιοσημείωτη επιχείρηση τον ίδιο χρόνο ήταν η κατάσχεση υποδομών που ανήκουν στους χειριστές του botnet Gameover Zeus και του ransomware CryptoLocker.

Ενώ οι παραλλαγές του Zeus και του CryptoLocker κυκλοφορούν ακόμα στην αγορά, η αστυνομική επιχείρηση σταμάτησε το Gameover Zeus  – βέβαια αφού τα θύματα υπέστησαν ζημίες περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο εγκέφαλος πίσω από το Gameover Zeus, Evgeniy Mikhaylovich Bogachev, εξακολουθεί να αναζητείται από το FBI.

ATM skimming (Κλοπή πληροφοριών των τραπεζικών καρτών μέσω της συσκευής που ονομάζεται skimmer)

Το 2017, η Europol κυνηγούσε όσους πιστεύεται ότι είναι μέρος μιας παγκόσμιας επιχείρησης που χάκαραν ATM

Το ATM skimming περιλαμβάνει παραβίαση των hardware ή software του ATM, συχνά μέσω φυσικών φωτογραφικών μηχανών και συστημάτων skimming, προκειμένου να σαρώνει τα στοιχεία της κάρτας αθώων χρηστών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που ονομαζόταν «Operation Neptune», η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις Βούλγαρους που χρησιμοποίησαν τα κλεμμένα δεδομένα για να δημιουργήσουν κλώνους με δυνατότητα ανάληψης μετρητών από τους λογαριασμούς των θυμάτων τους σε χώρες όπως η Μπελίζ, η Ινδονησία και η Τζαμάικα.

Carbanak/Cobalt

Πηγαίνοντας πίσω στο 2018 έχουμε τη σύλληψη των φερόμενων χειριστών των καμπανιών του malware Carbanak/Cobalt από την Europol. Οι εγκληματίες διεξήγαγαν μια σειρά επιτυχημένων ληστών που τους επέτρεψαν να εξαργυρώσουν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ ανά επιτυχή κλοπή, με συνολική κλοπή που πιστεύεται ότι ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, από το 2013 που φαίνεται να ήταν ενεργό.

Η ομάδα είναι γνωστή ως Fin7. Ο πηγαίος κώδικας για το Carbanak ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο VirusTotal.

Πλαστά μετρητά

Μια άλλη εκστρατεία που έγινε το 2018 αφορούσε την αγορά πλαστών τραπεζογραμματίων ευρώ στο Dark Web.

Είναι μάλλον εύκολο να αγοράσετε παράνομα αγαθά και ψεύτικα χρήματα online, αν ξέρετε πού να ψάξετε, αλλά όπως επισημαίνεται σε αυτήν την περίπτωση, οι εγκληματίες μπορούν να εντοπιστούν.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 300 έρευνες στο σπίτι σε 13 διαφορετικές χώρες και κρατήθηκαν 235 ύποπτοι. Κατασχέθηκαν επίσης ναρκωτικά, όπλα και 1.5000 τραπεζογραμμάτια και κρυπτονομίσματα.

Ο παραγωγός των τραπεζογραμματίων συνελήφθη μήνες πριν. Πάνω από 10.000 πλαστά χαρτονομίσματα έχουν αποσταλεί σε όλη την Ευρώπη.

Εξαργύρωση κρυπτονομισμάτων

Μια ενδιαφέρουσα υπόθεση που σχετίζεται με την κρυπτογράφηση ήταν η σύλληψη ενός πολίτη του Ηνωμένου Βασιλείου που φέρεται να είχε κλέψει 11,4 εκατομμύρια δολάρια σε εικονικό νόμισμα IOTA.

Οι κλοπές έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2018. Ο εν λόγω άντρας χρησιμοποίησε ένα website που υποσχέθηκε να δημιουργήσει τυχαίους, ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για τα πορτοφόλια IOTA, αλλά κρυφά, ο ύποπτος καταγράφει τους κωδικούς πρόσβασης για χρήση, αργότερα, για να εισέλθει σε λογαριασμούς χρηστών και να κλέψει τα χρήματα τους.

Wall Street Market

Μία από τις πιο πρόσφατες επιτυχίες της Europol είναι το κλείσιμο της Wall Street Market, μιας αγοράς Dark Web που πουλούσε όπλα, ναρκωτικά, hacking εργαλεία και κλεμμένα δεδομένα.

Αφού οι hackers πραγματοποίησαν μια απάτη και το έσκασαν με 14,2 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτογράφηση, η επιβολή του νόμου κατάσχεσε τον server που ανήκε στο website.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Πώς θα προσθέσετε ειδικά εφέ στα μηνύματα του Instagram

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε τα άμεσα μηνύματα του Instagram πιο εντυπωσιακά; Όπως κάθε άλλη δυνατότητα του Instagram, μπορείτε να προσθέσετε ειδικά...

Μόνο 270 διευθύνσεις είναι υπεύθυνες για το 55% του συνόλου της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Οι κυβερνοεγκληματίες που διατηρούν τα χρήματά τους σε κρυπτονομίσματα τείνουν να «ξεπλένουν» χρήματα μέσω ενός μικρού συνόλου διαδικτυακών υπηρεσιών, σύμφωνα με την...

Twitter: Έρχονται τα φωνητικά μηνύματα! Πώς θα τα στέλνουμε;

Το Twitter θα υποστηρίζει σύντομα φωνητικά μηνύματα τόσο στην iOS όσο και στην Android εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να στέλνετε...

Πως να συνδέσετε ακουστικά Bluetooth σε ένα Nintendo Switch

Το Nintendo Switch διαθέτει υποδοχή ακουστικών. Ωστόσο, τα περισσότερα ακουστικά έχουν γίνει ασύρματα οπότε θα χρειαστείτε έναν τρόπο για να συνδέσετε αυτά...

Πώς να αποκρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Telegram

Εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Telegram, πρέπει να δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Με αυτό τον τρόπο, το Telegram επικυρώνει την...

Google Assistant: Πώς μπορείτε να διαγράψετε τις ηχογραφήσεις σας;

Το Google Assistant μπορεί να σας διευκολύνει πολύ στην καθημερινότητά σας. Ωστόσο, συνεπάγεται και κάποια ζητήματα ως προς το απόρρητο, καθώς όσα...

Microsoft: Office 2021 / Office LTSC έρχονται το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 το Microsoft Office Long Term Servicing Channel (LTSC) και το Office 2021, για...

Πώς να δημιουργήσετε με γρήγορο τρόπο QR codes με το Bing

Αν χρειαστεί ποτέ να δημιουργήσετε έναν QR code, αλλά δεν ξέρετε πως, η Microsoft διαθέτει ένα εύχρηστο εργαλείο διαθέσιμο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα...

Brave: Διέρρευσαν διευθύνσεις onion σε DNS traffic

Η λειτουργία Tor που περιλαμβάνεται στον Brave web browser, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε .onion dark web domains μέσα σε...

Ποιες είναι οι 6 πιο γνωστές επιθέσεις σε gaming εταιρείες;

Πριν μερικές ημέρες, η εταιρεία gaming Big Huge Games ενημέρωσε τους παίκτες ότι υπήρξε θύμα μιας επίθεσης, η οποία επηρέασε δεδομένα της...