ΑρχικήsecurityΚίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Κίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Η Κίνα και το Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Biden όσο και του Trump.

Biden

Όπως δήλωσε η Google, κυβερνητικοί hackers στόχευσαν το προσωπικό της καμπάνιας των Biden και Trump. Οι hacker προέρχονταν από την Κίνα και το Ιράν, όπως εντοπίστηκε όμως οι απόπειρές τους ήταν και στις δύο περιπτώσεις αποτυχημένες.   

“Πρόσφατα εντοπίσαμε ότι μία ομάδα APT της Κίνας στοχεύει το προσωπικό της καμπάνιας του Biden και μια APT του Ιράν το προσωπικό της καμπάνιας του Trump με επιθέσεις phishing”, ανέφερε την Πέμπτη ο Shane Huntley, threat analysis director της Google.

Ένας εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε τις επιθέσεις phishing από κινεζικές και ιρανικές ομάδες και επανέλαβε ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ήταν επιτυχείς. Το θέμα έχει παραπεμφθεί τώρα στις αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ.

“Εάν εργάζεστε σε μια προεκλογική εκστρατεία, οι προσωπικοί σας λογαριασμοί ενδέχεται να είναι στόχος”, έγραψε στο Twitter ο Huntley. “Χρησιμοποιήστε την καλύτερη δυνατή προστασία. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων ή το Advanced Protection μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά.”

Στις επιθέσεις αυτές, οι κακόβουλοι παράγοντες συχνά παριστάνουν κάποια νόμιμη και γνωστή εταιρεία, ώστε να ξεγελάσουν τα θύματά τους και να κάνουν κλικ σε επικίνδυνους συνδέσμους ή να κατεβάσουν κακόβουλα λογισμικά. Συχνά πραγματοποιούνται μέσω email, αλλά μπορεί να γίνουν και μέσω μηνυμάτων.    

Ένας εκπρόσωπος της προεκλογικής καμπάνιας του Biden δήλωσε ότι ήταν προετοιμασμένοι για τέτοιες απόπειρες hacking, γνωρίζοντας ότι ήταν πιθανό να συμβούν. “H εκστρατεία μας παίρνει στα σοβαρά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση έναντι αυτών των απειλών και θα διασφαλίσουμε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της καμπάνιας είναι ασφαλή.”

Ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας Trump δήλωσε επίσης ότι “επαγρυπνούν για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο”.

Ο Huntley έγραψε στο Twitter ότι οι ομάδες που εμπλέκονται στις επιθέσεις στις εκστρατείες Biden και Trump είναι η APT31 της Κίνας, γνωστή και ως Zirconium, και η APT35 του Ιράν, επίσης γνωστή ως Newscaster Team. Και οι δύο είχαν προηγουμένως κατηγορηθεί ότι στοχεύουν οργανισμούς ή κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS