ΑρχικήsecurityHacker στοχεύουν έρευνες για τον κορωνοϊό σε πανεπιστήμια της Αγγλίας

Hacker στοχεύουν έρευνες για τον κορωνοϊό σε πανεπιστήμια της Αγγλίας

Hacker

Όπως αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC), τόσο τα πανεπιστήμια όσο και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας, έχουν γίνει δημοφιλείς στόχοι Hacker από ξένα κράτη.

Σύμφωνα με το NCSC, κρατικοί Hacker άλλων χωρών έχουν σαν στόχο τις έρευνες που πραγματοποιούνται στην Αγγλία σχετικά με τον κορωνοϊό. Όπως είναι γνωστό, όλες οι χώρες δίνουν μάχη με το χρόνο για να ανακαλύψουν τον τρόπο να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.  

Πιστεύεται ότι ομάδες που χρηματοδοτούνται από τις κυβερνήσεις της Ρωσίας, του Ιράν και της Κίνας προσπαθούν να υποκλέψουν αυτά τα πολύτιμα δεδομένα, στοχεύοντας τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας.

Η NCSC χαρακτηρίζει αυτή την τακτική «κατακριτεά», ωστόσο δήλωσε ότι οι επιθέσεις που σημειώθηκαν σε κρατικό επίπεδο από κυβερνητικές ομάδες έχουν μείνει σταθερές στη διάρκεια της καραντίνας.  

Οι hackers επικεντρώνονται συνήθως στην κατασκοπεία και την κλοπή πολύτιμων πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων πελατών, τραπεζικών αρχείων και πνευματικών δικαιωμάτων εταιρειών, ενώ συχνά στοχεύουν δεδομένα που έχουν είτε πολιτική είτε οικονομική αξία.

Οι έρευνες για το εμβόλιο του κορωνοϊού έχουν αυξηθεί και όποια χώρα το ανακαλύψει πρώτη  πιθανότατα θα ωφεληθεί οικονομικά λόγω της παγκόσμιας ζήτησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο ανταγωνισμός τόσο σε ερευνητικό όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Τον Απρίλιο, ο υπουργός Υγείας Matt Hancock δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα διαθέσει 40 εκατομμύρια λίρες (49 εκατομμύρια δολάρια) σε πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Imperial College London , τα οποία εργάζονται πάνω στη δημιουργία ενός βιώσιμου εμβολίου.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει ξεκινήσει ήδη να κάνει δοκιμές εμβολίων σε ανθρώπους και τόσο το Imperial College London όσο και το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ ελπίζουν να κάνουν σύντομα το ίδιο.

Εάν οι δοκιμές είναι επιτυχημένες, τότε θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του εμβολίου. Για να επιτευχθεί αυτό, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης συνεργάζεται με την παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που θα βοηθήσει στην παραγωγή εμβολίων μεγάλης κλίμακας και την πιθανή διανομή τους.

Μέχρι στιγμής οι απόπειρες hacking στα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας δεν έχουν αποτέλεσμα και κανένα δεδομένο δεν έχει ακόμα διαρρεύσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS