ΑρχικήinetΗνωμένο Βασίλειο: Γιατί θέλει να επανεξετάσει την σχέση του με την Κίνα;

Ηνωμένο Βασίλειο: Γιατί θέλει να επανεξετάσει την σχέση του με την Κίνα;

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Βρετανίας θεωρούν ότι είναι καιρός το Ηνωμένο Βασίλειο να επανεξετάσει τη σχέση του με την Κίνα, αφού το κομμουνιστικό έθνος είπε ψέματα προσπαθώντας να “καλύψει” τον Κορωνοϊό που προήλθε από την Γιουχάν της Κίνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Guardian”, οι Βρετανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι η Κίνα θα γίνει πιο κατηγορηματική στην υπεράσπιση του μονόπλευρου μοντέλου της που έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς την πανδημία του Κορωνοϊού και ότι ο Μπόρις Τζόνσον και άλλοι υπουργοί θα πρέπει να αξιολογήσουν ρεαλιστικά την όλη κατάσταση και να εξετάσουν πώς θα αντιδράσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ζητήματα που τέθηκαν σχετίζονται με το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να περιορίσει τις εξαγορές βασικών εταιρειών σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, όπως οι ψηφιακές επικοινωνίες και η τεχνητή νοημοσύνη, και εάν θα πρέπει να μειώσει την πρόσβαση των Κινέζων φοιτητών σε έρευνες που διεξάγονται στα πανεπιστήμια της χώρας ή σε οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις.

Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έχοντας προσβληθεί από τον Κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να περάσει κάποιες μέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Στην πρώτη δήλωση που έκανε ο Μπόρις Τζόνσον βγαίνοντας από το νοσοκομείο, ανέφερε ότι κατάφερε να βγει ύστερα από μία εβδομάδα κατά την οποία το National Health Service (NHS) έσωσε, χωρίς αμφιβολία, την ζωή του. Πρόσθεσε πως είναι δύσκολο να περιγράψει με λόγια την ευγνωμοσύνη του στο ιατρικό προσωπικό, ευχαριστώντας όσους εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο στην μάχη κατά της πανδημίας. Ακόμη, ευχαρίστησε ονομαστικά τους ανθρώπους που τον φρόντισαν, λέγοντας πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά χωρίς εκείνους.

Η Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών, γνωστή και ως MI6, ενημέρωσε τους υπουργούς ότι η Κίνα υπέδειξε σημαντικά τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων του Κορωνοϊού τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, επαναλαμβάνοντας παρόμοιες ενημερώσεις που έδωσε η CIA στον Λευκό Οίκο. Έτσι, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επανεξετάσει την σχέση του με την Κίνα. Ενδεικτικά, μία ομάδα συντηρητικών backbenchers, πολλοί από τους οποίους ήταν προεξέχοντες Brexiters, έχουν αρχίσει να σχηματίζουν μία μεγάλη μερίδα σκεπτικιστών απέναντι στην Κίνα.

Τη Δευτέρα, η Κίνα ανέφερε μια απότομη άνοδο των νέων κρουσμάτων Κορωνοϊού στη χώρα της, τον υψηλότερο αριθμό σε περίπου έξι εβδομάδες, καθώς το κομμουνιστικό έθνος έπρεπε να επιβάλει σε μία κομητεία της κεντρικής Κίνας καθώς και σε μια πόλη στα ρωσικά σύνορα lockdown. Ένας αναλυτής από την Ασία, ο Γκόρντον Τσανγκ, δήλωσε στο Fox News την περασμένη εβδομάδα πως υπήρχαν και άλλα σημάδια ότι η Κίνα αντιμετώπισε ένα σημαντικό ξέσπασμα. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι ο ιός ενδέχεται να εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις, κυρίως εκείνες που βρίσκονται στα ανατολικά, όπως η Σαγκάη και το Πεκίνο, στις οποίες ίσως έχει σημειωθεί ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων για τα οποία ωστόσο η Κίνα δεν μιλάει, αλλά αντιθέτως τα “καλύπτει”. Ο λόγος για τον οποίο έχουν κινηθεί τέτοιες υποψίες είναι το γεγονός ότι στην Σαγκάη, πολλά από τα τουριστικά αξιοθέατα ξανά έκλεισαν εδώ και τρεις – τέσσερις ημέρες, ενώ είχαν ανοίξει πριν μία εβδομάδα. Πρόκειται για μία σημαντική ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα στις μεγάλες ασιατικές πόλεις, που πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS