ΑρχικήinetΗ Microsoft βελτιστοποιεί ορισμένες λειτουργείες του Edge

Η Microsoft βελτιστοποιεί ορισμένες λειτουργείες του Edge

Edge

Μία νέα βελτιωμένη έκδοση του Edge ετοιμάζεται από την Microsoft, η οποία θα περιλαμβάνει νέες δυνατότητες και λειτουργίες.

Το SmartScreen, είναι μία από τις πρώτες λειτουργίες που λαμβάνουν ενημερώσεις στο Microsoft Edge Dev v84.0.495.2. Πρόκειται για μία υπηρεσία η οποία μπλοκάρει ιστότοπους και εμποδίζει τη διαδικασία downloading, όταν εντοπίζει κακόβουλες δραστηριότητες.

Όταν ο χρήστης επιχειρεί να κατεβάσει ένα αρχείο, η υπηρεσία SmartScreen ανατρέχει σε μία βάση δεδομένων της Microsoft και το συγκρίνει με τα αρχεία που περιλαμβάνονται εκεί, ώστε να αποφασίσει εάν είναι ασφαλές ή όχι.

Μετά την τελευταία ενημέρωση του Edge, το SmartScreen μπορεί να αποκλείσει ανεπιθύμητες εφαρμογές που έχουν ληφθεί ως εφαρμογές ClickOnce ή DirectInvoke.

Το ClickOnce είναι μια μέθοδος ανάπτυξης, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές Windows που μπορούν να εγκατασταθούν με ελάχιστη αλληλεπίδραση χρήστη και πραγματοποιούν ασφαλείς ενημερώσεις.

Από την άλλη το DirectInvoke, επιτρέπει σε μια εφαρμογή να ανοίγει ένα αρχείο με βάση τη διεύθυνση URL του και όχι να το κατεβάζει πρώτα στο τοπικό σύστημα αρχείων.

Η ενημέρωση του Edge περιλαμβάνει βελτιωμένη υποστήριξη αυτών των υπηρεσιών, ώστε να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και έλεγχο στα αρχεία που κατεβαίνουν στη συσκευή.

Ακολουθεί το πλήρες changelog:

  • Προσθήκη της δυνατότητα Guided Switch, που προσφέρει εναλλαγή και σε προσωπικά προφίλ, και όχι μόνο σε προφίλ εργασίας ή σχολείου.
  • Προσθήκη μιας συντόμευσης πληκτρολογίου (Alt + Shift + R στα Windows) για τη γραμμή επιλογών στο Immersive Reader.
  • Προσθήκη υποστήριξης του SmartScreen για τον αποκλεισμό δυνητικά ανεπιθύμητων εφαρμογών που λαμβάνονται ως εφαρμογές ClickOnce ή DirectInvoke.
  • Προσθήκη δυνατότητας για προγραμματιστές να εντοπίζουν σφάλματα στο Edge που εκτελούνται σε headless mode.

Βελτίωση για πολλαπλά προφίλ

Μία νέα δυνατότητα που θα περιλαμβάνεται από την έκδοση Edge 83 και τις μεταγενέστερες, είναι η λειτουργία «Automatic Profile Switching», η οποία σύμφωνα με τη Microsoft, θα μεταφέρει το χρήστη στο προφίλ εργασίας του όταν μεταβαίνει σε έναν ιστότοπο εργασίας. “Όταν εντοπίσουμε κάτι τέτοιο, θα σας ζητήσουμε να μεταβείτε στο προφίλ εργασίας σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο χωρίς να χρειάζεται να κάνετε έλεγχο ταυτότητας. Όταν επιλέξετε το προφίλ εργασίας στο οποίο θέλετε να μεταβείτε, ο ιστότοπος θα ανοίξει απλώς στο προφίλ εργασίας σας” εξηγεί περαιτέρω η Microsoft.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS