ΑρχικήinetΤο τηλεχειριστήριο Roku δεν λειτουργεί; Δοκιμάστε αυτά τα 5 tips

Το τηλεχειριστήριο Roku δεν λειτουργεί; Δοκιμάστε αυτά τα 5 tips

Είναι οικεία και εύχρηστα, αλλά μερικές φορές τα τηλεχειριστήρια Roku δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το τηλεχειριστήριο σας, έχουμε συγκεντρώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Roku

Δοκιμάσατε να κάνετε επανεκκίνηση;

Η πρώτη πρόταση είναι αρκετά απλή: Επανεκκινήστε τόσο το τηλεχειριστήριο όσο και τη συσκευή streaming Roku. Για το τηλεχειριστήριο, είναι τόσο απλό όσο η αφαίρεση των μπαταριών. Για το ίδιο το Roku, μπορείτε να αφαιρέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας, να μετρήσετε έως το 5 και να επανασυνδέσετε το καλώδιο. Ο ιστότοπος υποστήριξης της Roku επισημαίνει ότι όλες οι συσκευές streaming, εκτός από το Streaming Sticks, μπορούν να ελεγχθούν μέσω ενός τηλεχειριστηρίου IR, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για επανεκκίνηση αντί της τροφοδοσίας. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και μετά στο Σύστημα. Επιλέξτε System Restart και στη συνέχεια Restart. Για τηλεοράσεις Roku, είναι ελαφρώς διαφορετικό: Settings, System, Power, System restart, Restart.

Επανεγκαταστήστε τις μπαταρίες στο τηλεχειριστήριό σας όταν βλέπετε την αρχική οθόνη και δείτε εάν η επανεκκίνηση έχει επιλύσει τυχόν προβλήματα. Αν όχι, δοκιμάστε νέες μπαταρίες.

Επισκευή με ένα Re-Pair

Καμία τύχη? Δοκιμάστε το: Βγάλτε τις μπαταρίες από το τηλεχειριστήριό σας και κάντε επανεκκίνηση όπως πριν. Αυτή τη φορά, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ζεύξης που βρίσκεται στο χώρο της μπαταρίας (5 δευτερόλεπτα θα πρέπει να είναι αρκετά). Θα δείτε ένα φως που αναβοσβήνει. Εάν ναι, περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα για να δείτε εάν το τηλεχειριστήριο αποκαθιστά μια σύνδεση με τη συσκευή streaming σας. Θα πρέπει να δείτε μια οθόνη απομακρυσμένης σύζευξης στην τηλεόρασή σας.

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις WiFi

Εάν είστε cool με την προσαρμογή των ρυθμίσεων δικτύου WiFi, δοκιμάστε να αλλάξετε ασύρματα κανάλια για να βρείτε μια καλύτερη σύνδεση. Το Roku συνιστά κανάλια 1, 6 και 11 για δίκτυα 2,4GHz στη Βόρεια Αμερική. Εάν το router σας και η συσκευή Roku τα υποστηρίζουν και τα δύο, δοκιμάστε να μεταβείτε σε δίκτυο 5GHz για να δείτε εάν αυτό αφαιρεί τις παρεμβολές σύνδεσης.

Ίσως είναι ώρα για ένα νέο τηλεχειριστήριο

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, ίσως είναι ώρα για ένα νέο τηλεχειριστήριο. Η εταιρεία προσφέρει μερικές επιλογές με διαφορετικές δυνατότητες και εύρος τιμών από 15 έως 30 $ ανάλογα με το μοντέλο. Λάβετε υπόψη ότι δεν λειτουργούν όλα τα τηλεχειριστήρια με όλες τις συσκευές streaming, επομένως ρίξτε μια ματιά στη σελίδα προϊόντων της εταιρείας για να μάθετε ποια από αυτές λειτουργεί καλύτερα για τις ανάγκες σας.

Ένα καλώδιο επέκτασης HDMI μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες Streaming Stick

Αυτό είναι λίγο πιο συγκεκριμένο, αλλά η σελίδα υποστήριξης του Roku προτείνει να δοκιμάσετε μια επέκταση HDMI εάν χρησιμοποιείτε ένα από τα μοντέλα του Streaming Stick. Η ιδέα εδώ είναι ότι ενδέχεται να υπάρχει παρεμβολή με την ασύρματη σύνδεση μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και της συσκευής σας. Έτσι, ένα καλώδιο επέκτασης θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να τοποθετήσετε κάποια απόσταση μεταξύ του Streaming Stick και της τηλεόρασής σας.

Μπόνους: Δώστε μια ευκαιρία στην εφαρμογή για κινητά

Αυτό μπορεί να μην είναι μια μακροπρόθεσμη λύση, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε μια εφαρμογή για κινητά μια ευκαιρία ενώ, ας πούμε, περιμένετε να φτάσει το τηλεχειριστήριο αντικατάστασης. Η εφαρμογή προσομοιώνει πολλές από τις τυπικές απομακρυσμένες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της εύχρηστης λειτουργίας Private Listening. Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να εισαγάγετε κείμενο μέσω του πληκτρολογίου του τηλεφώνου σας, οπότε ίσως προτιμάτε την εφαρμογή για αναζητήσεις.

Ελπίζουμε ότι κάποια από τις παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πάλι την streaming υπηρεσία.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS