Τρίτη, 26 Μαΐου, 03:13
Αρχική tweaks Πώς να συνδέσω και να ρυθμίσω ακουστικά στο Windows 10 PC;

Πώς να συνδέσω και να ρυθμίσω ακουστικά στο Windows 10 PC;

ακουστικά

Τα ακουστικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που οι περισσότεροι εργαζόμαστε από το σπίτι, και είναι σημαντικό να επικοινωνούμε συχνά με συναδέλφους αλλά και να περιορίζουμε το θόρυβο του περιβάλλοντος. Τα ακoυστικά είναι, επίσης, ιδιαίτερα δημοφιλή στους gamers, οι οποίοι θέλουν να απολαμβάνουν τους ήχους και την ατμόσφαιρα των παιχνιδιών αλλά και να μιλάνε με τους συμπαίκτες τους. Γι’ αυτούς τους λόγους, η Microsoft επιτρέπει να συνδέουμε τα ακουστικά στα Windows 10 PC μας και να κάνουμε οποιοδήποτε δουλειά, γρήγορα και εύκολα.

Πώς να ρυθμίσετε τα ακουστικά σας στα Windows 10

Για να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά, θα πρέπει να τα συνδέσετε. Αυτό είναι πολύ εύκολο, αλλά μπορεί να γίνει λάθος, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις διαθέσιμες θύρες για ήχο στον υπολογιστή.

Τι επιλογές υπάρχουν;

Υποδοχή 3,5 χιλ.: Τα πιο παλιά ακoυστικά είναι χωρισμένα στο κάτω μέρος και υπάρχουν δύο υποδοχές 3,5 χιλ. Η μια είναι για τον ήχο και η άλλη για το μικρόφωνο.

USB: Τα USB-powered ακουστικά προσφέρουν βελτιωμένες εμπειρίες χάρη στους ενσωματωμένους ενισχυτές και άλλα χαρακτηριστικά.

Ασύρματη σύνδεση: Είτε πρόκειται για Bluetooth είτε για έναν ειδικό ασύρματο δέκτη USB, αυτά τα ακουστικά δεν έχουν καλώδια, επιτρέποντάς σας να καθίσετε πιο άνετα χωρίς να φοβάστε μην «μπλεχτείτε».

Ανάλογα με την περίπτωση και τη μητρική πλακέτα που είναι εγκατεστημένη σε ένα desktop PC, ενδέχεται να υπάρχουν διαθέσιμες θύρες στο μπροστινό μέρος, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο εάν έχετε ένα μικρό καλώδιο ή δεν έχετε ελεύθερες θύρες στο πίσω μέρος. Ο πιο σημαντικός παράγοντας από άποψη ποιότητας ήχου είναι η κάρτα ήχου στη μητρική πλακέτα σας.

Έλεγχος της εξόδου ήχου στα Windows 10

Αφού συνδέσετε τα ακoυστικά στον υπολογιστή σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις των Windows σχετικά με τα επίπεδα ήχου κλπ είναι σωστές. Πρώτον, πρέπει να ελέγξετε ότι τα Windows έχουν επιλέξει τα ακουστικά ως προεπιλεγμένη συσκευή εξόδου του ήχου.

 • Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο ήχου στη γραμμή εργασιών
 • Επιλέξτε τη συσκευή ήχου από το αναπτυσσόμενο μενού
Windows 10 PC
 • Επιλέξτε τα συνδεδεμένα ακουστικά

Αυτό θα μπορούσε να έχει στην παρένθεση είτε USB είτε το brand και το μοντέλο του ενσωματωμένου ηχοσυστήματος μητρικής πλακέτας. Εξαρτάται από τον τύπο σύνδεσης που χρησιμοποιούν τα ακoυστικά. Μπορείτε να μετονομάσετε κάθε καταχώρηση σε αυτή τη λίστα για να τα ξεχωρίζετε με μεγαλύτερη ευκολία.

Τώρα θα πρέπει να κάνετε μια δοκιμή, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή συσκευή και ότι όλα λειτουργούν σωστά. Αυτό μπορείτε να το κάνετε βάζοντας ένα τραγούδι στο PC σας ή χρησιμοποιώντας τη λειτουργία δοκιμής στα Windows:

 • Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο ήχου στη γραμμή εργασιών
 • Επιλέξτε «Άνοιγμα ρυθμίσεων ήχου»
 • Επιλέξτε Πίνακας ελέγχου ήχου στα δεξιά.
 • Επιλέξτε τα ακουστικά (πρέπει να έχει ένα πράσινο τικ).
ακουστικά
 • Πατήστε «Ιδιότητες»
 • Επιλέξτε την καρτέλα «Για προχωρημένους»
 • Πατήστε το κουμπί ελέγχου/δοκιμής

Εάν ακούτε ήχο μέσα από τα ακουστικά, τότε όλα είναι καλά. Αν όχι, ελέγξτε εάν έχετε επιλέξει τη σωστή συσκευή για την έξοδο ήχου και αν τα ακουστικά έχουν συνδεθεί καλά στον υπολογιστή.

Καταγραφή φωνής

Μετά από αυτό, πρέπει να επιλέξετε το μικρόφωνο ως προεπιλεγμένη συσκευή εισόδου και να βεβαιωθείτε ότι η ένταση του ήχου είναι ενεργοποιημένη. Οι διαδικασίες είναι παρόμοιες με αυτές για τα ακουστικά:

 • Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο ήχου στη γραμμή εργασιών
 • Επιλέξτε Άνοιγμα ρυθμίσεων ήχου
 • Επιλέξτε «Πίνακας ελέγχου ήχου» στα δεξιά
 • Επιλέξτε την καρτέλα «Εγγραφή»
 • Επιλέξτε το μικρόφωνο
Windows 10 PC
 • Πατήστε «Επιλέξτε ως προεπιλογή»
 • Ανοίξτε το παράθυρο «Ιδιότητες»
 • Επιλέξτε την καρτέλα «Επίπεδα»
 • Ρυθμίστε ανάλογα την ένταση

Φροντίστε να ενεργοποιήσετε την αγαπημένη σας εφαρμογή VoIP ή ένα λογισμικό εγγραφής για να ελέγξετε το μικρόφωνο.

Αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τα ακουστικά στα Windows

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες θύρες

Βεβαιωθείτε ότι τα ακουστικά έχουν συνδεθεί καλά και ότι είναι στη σωστή θύρα.

Επανεγκατάσταση των drivers

Εάν τα ακουστικά δεν λειτουργούν, το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στους drivers. Πηγαίνετε στη διαχείριση συσκευών (Device Manager) και καταργήστε την εγκατάσταση των drivers για τα συνδεδεμένα ακoυστικά. Πραγματοποιήστε επανεκκίνηση του υπολογιστή και συνδέστε ξανά τα ακουστικά.

Επιλέξτε διαφορετικά formats

Αν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα, δοκιμάστε να επιλέξετε διαφορετικό format εισόδου / εξόδου στο παράθυρο ιδιοτήτων (χρησιμοποιήστε τα βήματα για τα ακουστικά παραπάνω).

Δοκιμάστε άλλα ακουστικά / συσκευή

Για να ελέγξετε αν το ζήτημα σχετίζεται με τα ακουστικά, και όχι με τον υπολογιστή σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο ζευγάρι. Διαφορετικά, δοκιμάστε τα ίδια ακουστικά σε άλλο υπολογιστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....