ΑρχικήsecurityMicrosoft Edge: Σας επιτρέπει να μπλοκάρετε ανεπιθύμητα προγράμματα

Microsoft Edge: Σας επιτρέπει να μπλοκάρετε ανεπιθύμητα προγράμματα

Η Micrοsoft ανακοίνωσε χθες, ότι οι χρήστες του Microsoft Edge 80.0.338.0 (και όλων των μελλοντικών εκδόσεων) θα έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν αυτόματα όλα τα ανεπιθύμητα προγράμματα (τη λήψη τους).

Τα δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα (γνωστά και ως PUAs και PUPs) είναι λογισμικά, που όταν εγκαθίστανται στα συστήματα, υποβαθμίζουν την εμπειρία των Windows.

Η Micrοsoft, λοιπόν, άρχισε να ταξινομεί διάφορα προγράμματα ως PUA. Σύμφωνα με τη Micrοsoft, τα ανεπιθύμητα προγράμματα είναι αυτά που επιτρέπουν το cryptocurrency mining, την εμφάνιση διαφημίσεων, την προώθηση ερευνών και γενικά τα προγράμματα που έχουν κακή φήμη.

Αυτά τα ανεπιθύμητα προγράμματα μπορούν, επίσης, να μολύνουν τα συστήματα με κακόβουλο λογισμικό.

Αυτή η λειτουργία αποκλεισμού των ανεπιθύμητων προγραμμάτων από το Chromium-based Microsoft Edge Canary build είχε αρχίσει να δοκιμάζεται το Σεπτέμβριο του 2019.

microsoft edge

Τότε, οι χρήστες έπρεπε να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία, ενεργοποιώντας το ‘Microsoft Defender Smartscreen PUA support’ experimental flag in the edge://flags και κάνοντας επανεκκίνηση του browser.

Στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Microsoft Edge, αυτή η λειτουργία ήταν διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, αλλά δεν ήταν ενεργοποιημένη από προεπιλογή από τη Microsoft.

Ωστόσο, ξεκινώντας από το Microsoft Edge 80.0.338.0, οι χρήστες μπορούν να μεταβούν στις “Ρυθμίσεις” του προγράμματος περιήγησης, να κάνουν κλικ στο “Απόρρητο και υπηρεσίες“, και να ενεργοποιήσουν τον “Αποκλεισμό πιθανών ανεπιθύμητων εφαρμογών” χειροκίνητα.

Μόλις γίνει ενεργοποίηση, οι λήψεις που εντοπίζονται ως ανεπιθύμητα προγράμματα από το Microsoft Edge θα μπλοκάρονται αυτόματα και ο web browser θα εμφανίζει το μήνυμα: “Το ExampleApp.exe έχει αποκλειστεί ως δυνητικά ανεπιθύμητη εφαρμογή από το Microsoft Defender SmartScreen” στη γραμμή λήψεων, στο κάτω μέρος.

“Εάν μια εφαρμογή έχει λανθασμένα χαρακτηριστεί ως PUA, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να την κρατήσουν, επιλέγοντας «Κρατήστε» στο παράθυρο που εμφανίζεται”, λέει η ομάδα του Microsoft Edge.

“Από το edge://downloads/, οι χρήστες μπορούν επίσης να πατήσουν “Αναφορά αυτής της εφαρμογής ως αξιόπιστη”. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να ενημερώσουν την ομάδα υποστήριξης για μια εφαρμογή που έχει λανθασμένα επισημανθεί ως PUA.

Για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αποκλεισμού PUA στον Microsoft Edge browser, πρέπει πρώτα να μεταβείτε στο Windows Security Microsoft Defender SmartScreen.

Οι διαχειριστές των Windows και οι IT επαγγελματίες μπορούν, επίσης, να ενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία για να προστατεύσουν τους χρήστες τους από ανεπιθύμητα προγράμματα.

Οι διαχειριστές μπορούν, επίσης, να ρυθμίσουν το Windows Defender SmartScreen για την υπεράσπιση των χρηστών από πολλές πιθανές απειλές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS