Κυριακή, 5 Απριλίου, 17:12
Αρχική security Hackers πουλάνε data 30 εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών στο Dark Web

Hackers πουλάνε data 30 εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών στο Dark Web

Σύμφωνα με την εταιρία Gemini Advisory, πληροφορίες από τo hacking της Wawa προέκυψαν στο Dark Web αυτήν την εβδομάδα στο joker’s Stash, μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές dark web ιστοσελίδες για αγορά κλεμμένων πιστωτικών καρτών.

Dark Web

Μια παραβίαση δεδομένων έπληξε την Wawa, ψιλικατζίδικο/βενζινάδικο, καθώς hackers «εισέβαλαν» σε πάνω από 850 καταστήματα της αλυσίδας Wawa και έκλεψαν 30 εκατομμύρια σύνολα καταστάσεων πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από ασιατικές χώρες, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις καρτών πληρωμής όλων των εποχών.

Σύμφωνα με την εταιρία Gemini Advisory, πληροφορίες από το hacking της Wawa προέκυψαν στο Dark Web αυτήν την εβδομάδα στην αγορά Joker του Stash, μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές dark web ιστοσελίδες για αγορά κλεμμένων πιστωτικών καρτών.

Η Gemini κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σημείο εισβολής για την παραβίαση με τίτλο BIGBADABOOM-III είναι η Wawa, το ψιλικατζίδικο/βενζινάδικο. Η εταιρεία ανακάλυψε για πρώτη φορά την παραβίαση στις 10 Δεκεμβρίου 2019.

“Οι μεγάλες παραβιάσεις αυτού του τύπου συχνά έχουν χαμηλή ζήτηση στο dark web. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη γρήγορη ταυτοποίηση των ερευνητών ασφαλείας για το σημείο εισβολής”, δήλωσε η Gemini.

Ωστόσο, το joker’s Stash χρησιμοποιεί την κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για μεγάλες παραβιάσεις όπως αυτή για να ενισχύσει την αξιοπιστία του ως ο πιο διαβόητος πωλητής compromised πιστωτικών καρτών.

Η πλήρης συλλογή δεδομένων περιλαμβάνει 30 εκατομμύρια records σε περισσότερες από 40 Πολιτείες της Αμερικής, καθώς και πάνω από ένα εκατομμύριο αρχεία από περισσότερες από 100 διαφορετικές χώρες, δήλωσε η Gemini.

Η Wawa δήλωσε ότι ισχύουν οι αναφορές ότι οι πληροφορίες από τις πιστωτικές κάρτες των πελατών της ενδέχεται να πωλούνται στο dark web.

Με βάση την ανάλυση της Gemini, το αρχικό σύνολο των βάσεων που συνδέονται με την “BIGBADABOOM-III” αποτελούνταν από σχεδόν 1,00,000 εγγραφές.

Ενώ η πλειοψηφία αυτών των εγγραφών προέρχονται από αμερικανικές τράπεζες και συνδέονται με κατόχους καρτών που εδρεύουν στις ΗΠΑ, ορισμένα αρχεία συνδέονται επίσης με κατόχους καρτών από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και αρκετές ασιατικές χώρες.

«Οι κάτοχοι καρτών που δεν μένουν στις ΗΠΑ ενδέχεται να πέσουν θύματα αυτής της παραβίασης όταν ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και πραγματοποιούν συναλλαγές στα βενζινάδικα Wawa», ανέφερε η έκθεση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Zoom: Χιλιάδες εγγραφές τηλεδιασκέψεων ανέβηκαν στο YouTube

Τα ζητήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα δείχνουν να μην έχουν τέλος για την εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Zoom. Όπως...

Πώς μπορείτε να συνδέσετε ένα μικρόφωνο στο MacBook σας;

Πολλοί άνθρωποι που ξαφνικά πρέπει να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις ή τηλεδιασκέψεις, είτε για την δουλειά τους είτε για online μαθήματα, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι...

COVID-19: Οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν τις κυβερνήσεις που παρακολουθούν πολίτες

Ο COVID-19 έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να πάρουν ακραία μέτρα, όπως να παρακολουθούν τους πολίτες. Περίπου 110...

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...