ΑρχικήsecurityHackers πουλάνε data 30 εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών στο Dark Web

Hackers πουλάνε data 30 εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών στο Dark Web

Σύμφωνα με την εταιρία Gemini Advisory, πληροφορίες από τo hacking της Wawa προέκυψαν στο Dark Web αυτήν την εβδομάδα στο joker’s Stash, μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές dark web ιστοσελίδες για αγορά κλεμμένων πιστωτικών καρτών.

Dark Web

Μια παραβίαση δεδομένων έπληξε την Wawa, ψιλικατζίδικο/βενζινάδικο, καθώς hackers «εισέβαλαν» σε πάνω από 850 καταστήματα της αλυσίδας Wawa και έκλεψαν 30 εκατομμύρια σύνολα καταστάσεων πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από ασιατικές χώρες, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις καρτών πληρωμής όλων των εποχών.

Σύμφωνα με την εταιρία Gemini Advisory, πληροφορίες από το hacking της Wawa προέκυψαν στο Dark Web αυτήν την εβδομάδα στην αγορά Joker του Stash, μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές dark web ιστοσελίδες για αγορά κλεμμένων πιστωτικών καρτών.

Η Gemini κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σημείο εισβολής για την παραβίαση με τίτλο BIGBADABOOM-III είναι η Wawa, το ψιλικατζίδικο/βενζινάδικο. Η εταιρεία ανακάλυψε για πρώτη φορά την παραβίαση στις 10 Δεκεμβρίου 2019.

“Οι μεγάλες παραβιάσεις αυτού του τύπου συχνά έχουν χαμηλή ζήτηση στο dark web. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη γρήγορη ταυτοποίηση των ερευνητών ασφαλείας για το σημείο εισβολής”, δήλωσε η Gemini.

Ωστόσο, το joker’s Stash χρησιμοποιεί την κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για μεγάλες παραβιάσεις όπως αυτή για να ενισχύσει την αξιοπιστία του ως ο πιο διαβόητος πωλητής compromised πιστωτικών καρτών.

Η πλήρης συλλογή δεδομένων περιλαμβάνει 30 εκατομμύρια records σε περισσότερες από 40 Πολιτείες της Αμερικής, καθώς και πάνω από ένα εκατομμύριο αρχεία από περισσότερες από 100 διαφορετικές χώρες, δήλωσε η Gemini.

Η Wawa δήλωσε ότι ισχύουν οι αναφορές ότι οι πληροφορίες από τις πιστωτικές κάρτες των πελατών της ενδέχεται να πωλούνται στο dark web.

Με βάση την ανάλυση της Gemini, το αρχικό σύνολο των βάσεων που συνδέονται με την “BIGBADABOOM-III” αποτελούνταν από σχεδόν 1,00,000 εγγραφές.

Ενώ η πλειοψηφία αυτών των εγγραφών προέρχονται από αμερικανικές τράπεζες και συνδέονται με κατόχους καρτών που εδρεύουν στις ΗΠΑ, ορισμένα αρχεία συνδέονται επίσης με κατόχους καρτών από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και αρκετές ασιατικές χώρες.

«Οι κάτοχοι καρτών που δεν μένουν στις ΗΠΑ ενδέχεται να πέσουν θύματα αυτής της παραβίασης όταν ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και πραγματοποιούν συναλλαγές στα βενζινάδικα Wawa», ανέφερε η έκθεση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS