Παρασκευή, 10 Απριλίου, 05:14
Αρχική security Σφάλμα στο Zoom επιτρέπει σε τρίτους να παρακολουθούν τηλεδιασκέψεις

Σφάλμα στο Zoom επιτρέπει σε τρίτους να παρακολουθούν τηλεδιασκέψεις

Zoom

Το δημοφιλές λογισμικό τηλεδιάσκεψης Zoom, ανακάλυψε και επιδιόρθωσε ένα κενό ασφαλείας το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να παρακολουθήσει εξ αποστάσεως μη προστατευμένα meeting και ενδεχομένως να εκθέσει ιδιωτικές συνομιλίες, βίντεο και έγγραφα που μοιράζονται σε όλη τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης.

Το Zoom, εκτός από τη φιλοξενία εικονικών συσκέψεων και webinars που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, επιτρέπει επίσης στους χρήστες να δημιουργήσουν μια περίοδο σύνδεσης ώστε να μπορούν οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες να συμμετέχουν σε μία τηλεδιάσκεψη, χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό Meeting ID, χωρίς να χρειάζεται κωδικό ή να το κάνουν μέσω Waiting Rooms.

To Zoom παράγει αυτό το τυχαίο Meeting ID, που μπορεί να αποτελείται από 9, 10 και 11 ψηφία, για κάθε συνάντηση που προγραμματίζετε ή δημιουργείτε. Εάν αυτά τα αναγνωριστικά διαρρεύσουν πέρα ​​από μία ομάδα, τότε μπορούν να επιτρέψουν σε έναν ανεπιθύμητο χρήστη να παρακολουθήσει μία τηλεδιάσκεψη ή webinar.

Προκειμένου να μην επιτρέπει τέτοιες ενέργειες το Zoom εισήγαγε κάποιους πρόσθετους ελέγχους πέρυσι, οι οποίοι σύμφωνα με την Check Point, ήταν αποτέλεσμα της έρευνας για κενά ασφαλείας που είχε πραγματοποιήσει η εταιρεία ασφάλειας τον Ιούλιο του 2019.

“Ένας hacker θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μακρά λίστα αναγνωριστικών συσκέψεων για το Zoom, να χρησιμοποιήσει τεχνικές αυτοματισμού για να ελέγξει γρήγορα αν ένα αντίστοιχο Zoom Meeting ID ήταν έγκυρο ή όχι και στη συνέχεια να αποκτήσει πρόσβαση σε τηλεδιασκέψεις που δεν ήταν προστατευμένες με κωδικό πρόσβασης”, ισχυρίστηκαν οι ερευνητές.

- Advertisement -

Ως αποτέλεσμα της αποκάλυψης του Check Point, το Zoom εισήγαγε τις ακόλουθες δυνατότητες και λειτουργίες ασφαλείας στην υπηρεσία τηλεδιάσκεψης που βασίζεται σε cloud:

Προεπιλεγμένοι κωδικοί πρόσβασης ⁠- Το Zoom δημιουργεί πλέον αυτόματα από προεπιλογή, έναν εξαψήφιο αριθμητικό κωδικό πρόσβασης για κάθε σύσκεψη που δημιουργείτε, στην οποία οι συμμετέχοντες πρέπει να εισέλθουν εισάγοντας με μη αυτόματο τρόπο το ID της τηλεδιάσκεψης.

Επιβολή κωδικού πρόσβασης σε επίπεδο λογαριασμού και ομάδας – Τρεις νέες ρυθμίσεις κωδικού πρόσβασης είναι τώρα εκτελέσιμες σε επίπεδο λογαριασμού, ομάδας και χρήστη από τον διαχειριστή του λογαριασμού.

Επικύρωση Meeting ID – Το λογισμικό δεν θα υποδεικνύει αυτόματα εάν ένα αναγνωριστικό συσκέψεως είναι έγκυρο ή μη έγκυρο, καθιστώντας έτσι πιο δύσκολο για τα αυτοματοποιημένα σενάρια να καθορίζουν τις ενεργές τηλεδιάσκεψης.

Αποκλεισμός συσκευών – Επαναλαμβανόμενες προσπάθειες σάρωσης για αναγνωριστικά συσκέψεων θα έχουν σαν αποτέλεσμα την παρεμπόδιση επιθέσεων brute force.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...