ΑρχικήinetGoogle vs Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στο στόχαστρο ο Chrome browser

Google vs Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στο στόχαστρο ο Chrome browser

Google Τα τελευταία δύο χρόνια, η Google έχει λάβει πολλά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού καθώς έχει κατηγορηθεί για παραβίαση του νόμου περί ανταγωνισμού. Σε αυτό το διάστημα έχει πληρώσει πάνω από 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Margrethe Vestager, επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού επέβαλε πρόσφατα πρόστιμο ύψους 2,42 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Google καθώς ευνοούσε την υπηρεσία αγορών της έναντι άλλων. Νωρίτερα, η εταιρεία είχε λάβει ένα πρόστιμο ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για συμβόλαια Android και ένα άλλο (1,5 δισεκατομμύρια ευρώ) για διαφημιστικές δραστηριότητες.

Τώρα, η επιτροπή έβαλε στο στόχαστρο τον Chrome browser.

H ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε ερωτηματολόγια σε διάφορες εταιρείες προκειμένου να ερευνήσει τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η Google αλλά και το Facebook σχετικά με τη διαχείριση δεδομένων. Η επιτροπή θέλει να βρει πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η Google από διάφορες υπηρεσίες, όπως τοπικές υπηρεσίες αναζήτησης, online διαφημίσεις, υπηρεσίες που βοηθούν στην εμφάνιση στοχευμένων διαφημίσεων, υπηρεσίες σύνδεσης και web browsers.

“Αυτές οι έρευνες αφορούν τον τρόπο συλλογής, επεξεργασίας και χρήσης των δεδομένων, ακόμη και για λόγους διαφήμισης. Οι προκαταρκτικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη”, ανέφερε εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Η έρευνα αυτή προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην εταιρεία , η οποία ήδη βρίσκεται στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ, λόγω της κυριαρχίας της στο διαδίκτυο.

Τον τελευταίο καιρό, η Google δέχεται μεγάλες πιέσεις από την Ευρώπη. Όχι μόνο από τις ρυθμιστικές αρχές αλλά και από άλλες εταιρείες-ανταγωνιστές. Ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών κατηγόρησε την Google για αθέμιτο ανταγωνισμό και ενίσχυση της υπηρεσίας Google Shopping έναντι άλλων αντίστοιχων ευρωπαϊκών υπηρεσιών. Οι εταιρείες απευθύνθηκαν στην επιτροπή ανταγωνισμού και συγκεκριμένα στην επικεφαλής Margrethe Vestager και ζήτησαν να διευθετηθεί το θέμα.

Η Google, από τη μεριά της, υποστηρίζει ότι ακολουθεί τη νομοθεσία και τις απαιτήσεις της επιτροπής ανταγωνισμού:

“Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα για να κάνουμε τις υπηρεσίες μας πιο χρήσιμες και για να εμφανίζουμε σχετικές διαφημίσεις και δίνουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να διαχειρίζονται, να διαγράφουν και να μεταφέρουν τα δεδομένα τους”, δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

“Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Επιτροπή και με άλλους φορείς για τη διευθέτηση οποιωνδήποτε θεμάτων”, είπε ακόμα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS