ΑρχικήbusinessWSJ: Αναφέρει τη Google ότι χειραγωγεί τα αποτελέσματα στο search

WSJ: Αναφέρει τη Google ότι χειραγωγεί τα αποτελέσματα στο search

Την Παρασκευή δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στη Wall Street Journal (WSJ) που υποστήριζε ότι η Google είναι ένας διεφθαρμένος οργανισμός.

Μέσα στην εβδομάδα το Search Engine Land θα προσφέρει περισσότερες οπτικές για το άρθρο της WSJ. Ωστόσο, κατά την αρχική αναθεώρηση των ισχυρισμών, είναι ευδιάκριτο ότι πολλές από τις αξιώσεις είναι ανακριβείς.

wsj

Το WSJ κατηγορεί την Google ότι χειραγωγεί τα αποτελέσματα αναζήτησης για να καθησυχάζει τους διαφημιστές και να ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις στα αποτελέσματα έναντι των μικρότερων. Το WSJ λέει ότι πραγματοποίησε “περισσότερες από 100 συνεντεύξεις” και τη δική του συγκριτική ανάλυση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

“Εξέτασε 17 λέξεις και φράσεις που κάλυπταν μια σειρά από πολιτικά ζητήματα και υποψηφίους, πολιτιστικές φράσεις και ονόματα στις ειδήσεις, κατά τη διάρκεια ενός κύκλου 17 ημερών και τα συγκρίναμε με τα αποτελέσματα για τα Bing και DuckDuckGo:

  • Η Google πραγματοποίησε αλγοριθμικές αλλαγές στα αποτελέσματα αναζήτησης που ευνοούν τις μεγάλες επιχειρήσεις έναντι των μικρότερων.
  • Οι μηχανικοί της Google πραγματοποιούν τακτικά ρυθμίσεις behind-the-scenes σε άλλες πληροφορίες.
  • Παρά τη δημόσια άρνηση, η Google διατηρεί “μαύρες λίστες” για να αφαιρέσει συγκεκριμένα sites ή για να αποτρέψει την εμφάνιση άλλων τύπων αποτελεσμάτων σε άλλους.
  • Στην αυτόματη συμπλήρωση, οι μηχανικοί της Google έχουν δημιουργήσει αλγόριθμους και “μαύρες λίστες” για να εξαλείψουν περισσότερες “εμπρηστικές προτάσεις” για αμφιλεγόμενα θέματα.wsj

Τέλος, σε ένα παράδειγμα της υποτιθέμενης χειραγώγησης των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google, η WSJ αναφέρει ότι η Google έκανε παραχώρησε τη σειρά του ranking στο eBay μετά από μεγάλη διαπραγμάτευση μεταξύ των εταιρειών. Το συμπέρασμα είναι ότι η Google ήταν πρόθυμη να αλλάξει το SERP για να πάρει χρήματα από το eBay.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS