ΑρχικήinetΗ ΕΕ σταματάει την αναθεώρηση της συμφωνίας Boeing και Embraer

Η ΕΕ σταματάει την αναθεώρηση της συμφωνίας Boeing και Embraer

EmbraerΗ Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι βάζει φρένο στα σχέδια της Boeing Co. να επενδύσει στην Embraer SA, λέγοντας ότι δεν έχει λάβει επαρκείς πληροφορίες από την εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά το εγχείρημα, προειδοποιώντας ότι η συμφωνία θα μπορούσε να καταργήσει την Embraer ως τον τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο ανταγωνιστή τόσο της Boeing όσο και της Airbus SE, το οποίο “μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές και λιγότερες επιλογές”. Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν τη Δευτέρα ότι σταμάτησαν την αναθεώρηση, η οποία μπορεί να ξαναρχίσει μόνο όταν πάρουν τις απαντήσεις που χρειάζονται από την εταιρεία.

Αυτή η απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής θα καθυστερήσει για λίγο τα σχέδια της Boeing να αναλάβει το 80% της επιχείρησης που ελέγχει τις εμπορικές αερομεταφορές και την παροχή υπηρεσιών της Embraer. Η στρατηγική αυτή κίνηση της Boeing, σκοπεύει στην επέκταση της εταιρείας στην αγορά των αεροσκαφών, δίνοντάς της πρόσβαση στην οικογένεια της E-Jet της Embraer, και θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί καλύτερα την Airbus, η οποία πέρυσι ανέλαβε τον έλεγχο των αεροσκαφών C-Series aircraft της εταιρείας Bombardier Inc., γνωστά πλέον ως A220.

Όπως δήλωσε μία εκπρόσωπος των ρυθμιστικών αρχών τη Δευτέρα, “και οι δύο πλευρές πρέπει να παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την έρευνα εγκαίρως. Εάν δεν το κάνουν θα έχει σαν αποτέλεσμα η επιτροπή να σταματήσει την έρευνα.”

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ρυθμιστικών αρχών, δεν υπάρχουν δυνητικοί ανταγωνιστές από την Κίνα, την Ιαπωνία ή την Ρωσία, οι οποίοι να μπορούν να κοντραριστούν με τις τρεις μεγάλες εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια. Εξέφρασαν επίσης τις ανησυχίες τους σχετικά με τογεγονός ότι ο Αμερικανικός κατασκευαστής αεροσκαφών και η Embraer μάχονται σώμα με σώμα για τα αεροσκάφη 100-150 θέσεων, με μία βραζιλιάνικη εταιρεία, μια “μικρή αλλά σημαντική ανταγωνιστική δύναμη” για μεγαλύτερα αεροσκάφη 100-225 θέσεων.

Ένας εκπρόσωπος της Boeing είπε ότι οι δύο εταιρείες “συνεχίζουν να συνεργάζονται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς εκτιμούν τη συναλλαγή μας και προσβλέπουμε σε ένα θετικό ψήφισμα”.

Η Επιτροπή είχε αρχικά καθορίσει μια προθεσμία έως τις 20 Φεβρουαρίου 2019 για να αποφανθεί για τη συμφωνία και στη συνέχεια επέκτεινε το χρονοδιάγραμμά της για λίγες ακόμα μέρες έως τις 5 Μαρτίου, πριν από την αναστολή της αναθεώρησης. Η Boeing και η Embraer, οι οποίες είχαν ήδη μετατοπίσει το στόχο τους για την ολοκλήρωση της συναλλαγής στις αρχές του 2020, δήλωσαν ότι αναμένουν πρόσθετο έλεγχο μόλις η αρχική έρευνα της ΕΕ τερματιστεί στις 4 Οκτωβρίου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS