ΑρχικήsecurityΤι αποκαλύπτει η νέα έρευνα της SophosLabs για το διαδικτυακό τοπίο;

Τι αποκαλύπτει η νέα έρευνα της SophosLabs για το διαδικτυακό τοπίο;

SophosLabs

Στη νέα έρευνα που δημοσίευσε η SophosLabs για το 2020, αναλύονται οι νέες τάσεις στο τοπίο του διαδικτυακού εγκλήματος και πόσο έχουν αλλάξει τους τελευταίους 12 μήνες.

“Το τοπίο του διαδικτυακού εγκλήματος συνεχίζει να εξελίσσεται – και η ταχύτητα και η έκταση αυτής της εξέλιξης επιταχύνεται και είναι απρόβλεπτη. Το μόνο σίγουρο που έχουμε είναι ότι συμβαίνει τώρα, έτσι στο 2020 Threat Report μας, εξετάζουμε πώς οι σημερινές τάσεις μπορούν να επηρεάσουν τον κόσμο κατά το επόμενο έτος. Υπογραμμίζουμε πως οι αντίπαλοι γίνονται όλο και πιο δύσκολοι, καλύτεροι στην εκμετάλλευση των ευπαθειών, στην απόκρυψη των δραστηριοτήτων τους και την παράκαμψη των τεχνολογιών ανίχνευσης ακόμα και στο cloud, μέσω εφαρμογών για κινητά και εσωτερικών δικτύων. Η Έκθεση δεν είναι τόσο ένας χάρτης, όσο μια σειρά σημείων για να βοηθήσουμε τους ερευνητές ασφαλείας να καταλάβουν καλύτερα τι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τους επόμενους μήνες και πώς να προετοιμαστούν», δήλωσε ο John Shier, σύμβουλος ασφάλειας στη SophosLabs.

Η έρευνα της SophosLabs για το 2020, επικεντρώνεται σε έξι τομείς όπου οι ερευνητές σημείωσαν ιδιαίτερες εξελίξεις κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Μεταξύ αυτών που αναμένεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο τοπίο του κυβερνοχώρου μέχρι το 2020 και έπειτα είναι οι εξής:

Ransomware. οι επιτιθέμενοι συνεχίζουν να αυξάνουν τις αυτοματοποιημένες ενεργές επιθέσεις, που στρέφουν τα έμπιστα εργαλεία διαχείρισης των οργανισμών σε βάρος τους, παρακάμπτοντας τους ελέγχους ασφαλείας και απενεργοποιώντας τα αντίγραφα ασφαλείας για να προκαλέσουν μέγιστο αντίκτυπο στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Οι ανεπιθύμητες εφαρμογές τείνουν πιο κοντά στα κακόβουλα προγράμματα. Η έκθεση αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές (PUA), όπως τα πρόσθετα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, γίνονται μεσολαβητές για την παράδοση και εκτέλεση κακόβουλου λογισμικού και επιθέσεων.

Η μεγαλύτερη απειλή για το cloud computing είναι η λανθασμένη διαμόρφωση από τους φορείς. Καθώς τα συστήματα cloud γίνονται όλο και πιο περίπλοκα και ευέλικτα, ένα σφάλμα του χειριστή τους αυξάνει τους κινδύνους.

Η μηχανική εκμάθηση, που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τα κακόβουλα προγράμματα βρίσκεται επίσης υπό επίθεση. Το 2019 ήταν το έτος κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν πολλές επιθέσεις κατά συστημάτων ασφάλειας μηχανικής εκμάθησης. Οι έρευνες έδειξαν πώς τα μοντέλα μηχανικής εκμάθησης θα μπορούσαν ενδεχομένως να εξαπατηθούν.

Μπορείτε να δείτε το 2020 Threat Report της SophosLabs εδώ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS