Κυριακή, 2 Αυγούστου, 19:03
Αρχική security Κυβερνοεπιθέσεις ευθύνονται για την διακοπή του Internet στην Τουρκία

Κυβερνοεπιθέσεις ευθύνονται για την διακοπή του Internet στην Τουρκία

Τούρκοι επίσημοι υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι οι κυβερνοεπιθέσεις που είχαν ως στόχο την Türk Telekom, τον μεγαλύτερο service provider της χώρας και την Garanti BBVA, εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, και πολλές άλλες εταιρείες, εν τέλει διέκοψαν την κίνηση του Internet.

Ο Yusuf Kıraç, αναπληρωτής διευθυντής τεχνολογίας της Türk Telekom, δήλωσε σε γραπτή δήλωσή του τη Δευτέρα ότι “ορισμένα θεσμικά όργανα” επηρεάστηκαν από τις κυβερνοπιθέσεις “τις οποίες αντιμετωπίζουν ακόμη και μεγάλα έθνη στον κόσμο”.

Internet

“Οι εμπειρογνώμονες στον κυβερνοχώρο της Türk Telekom παρενέβησαν εγκαίρως και σταμάτησαν τις επιθέσεις και η εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση στο Internet συνεχίζεται κανονικά χάρη στα μέτρα που έλαβε η εταιρεία μας, η οποία έχει το μεγαλύτερο τμήμα ηλεκτρονικής ασφάλειας της χώρας”, ανέφερε ο Kıraç.

Είπε ότι οι επιθέσεις επηρέασαν και άλλους παρόχους υπηρεσιών που επίσης έλαβαν μέτρα. “Παρόμοιες επιθέσεις μπορεί να συμβούν και αυτό που έχει σημασία είναι να προετοιμαστείς. Η Türk Telekom έχει ισχυρό αμυντικό σύστημα ενάντια σε κάθε είδους επίθεση “, ανέφερε ο Kıraç.

Η Garanti BBVA ανέφερε επίσης ότι έχει υπάρξει “έντονη κίνηση στο internet” στις ψηφιακές υπηρεσίες της, προκαλώντας προβλήματα πρόσβασης και ζήτησε συγνώμη από τους πελάτες της. Σε δήλωση τη Δευτέρα, η τράπεζα αναγνώρισε μια Ddos επίθεση, αλλά δήλωσε ότι κατάφερε να επιλύσει τα προβλήματα πρόσβασης. Η τράπεζα δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης στο εξωτερικό στις ψηφιακές υπηρεσίες του δανειστή και προσπαθούσαν να την επιλύσουν. “Δεν υπάρχει κίνδυνος για το απόρρητο των πληροφοριών των πελατών μας και την οικονομική τους ασφάλεια”, ανέφερε η δήλωση.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ανέφεραν εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ανέφεραν ότι ήταν μια DDoS περίπου 100 gigabytes ανά δευτερόλεπτο, μια σχετικά μικρή επίθεση. Οι επιθέσεις πιστεύεται ότι προέρχονται από το εξωτερικό. Η εφημερίδα Sabah ανέφερε ότι οι επιθέσεις προέρχονταν κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Ρωσία και την Κίνα.

Πέρυσι, μια βόρειο κορεατική ομάδα hacker στόχευσε τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Τουρκίας σε μια σειρά από κυβερνοπιθέσεις κατά τη διάρκεια δύο ημερών του Μαρτίου, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της εταιρείας McAfee LLC, παρόλο που τα περιστατικά αυτά είχαν τη μορφή επιθέσεων malware.

Αρκετές κυβερνοεπιθέσεις συνέβησαν στην Τουρκία τα τελευταία 10 χρόνια. Η διεθνής ομάδα hacker Anonymous αποτελούσε συνεχή απειλή για αρκετά χρόνια, στοχεύοντας στην Τουρκία το 2011 και το 2012. Μετά από τις δύο απειλές, η ομάδα ξεκίνησε μια επίθεση με στόχο την παρακολούθηση του Internet από την Τουρκία – την γνωστή και ως TİB – η οποία τελικά απέτυχε λόγω μέτρων που είχαν ληφθεί εκ των προτέρων.

Επιπλέον, το 2015, τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι περισσότεροι από 400.000 ιστότοποι που καταχωρήθηκαν κάτω από το domain “.tr” της Τουρκίας αντιμετώπισαν προβλήματα με τις επιθέσεις Ddos, οι οποίες επηρέασαν την ταχύτητα του Διαδικτύου για δύο εβδομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Οι 3 κορυφαίες εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, μπορείτε να κάνετε κάτι δημιουργικό εξ’ αποστάσεως, όπως είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσα από εφαρμογές.

Tο 90% των οργανισμών καθυστερεί τα project ασφαλείας λόγω COVID-19

Σύμφωνα με την Tanium, εταιρεία ασφαλείας και διαχείρισης endpoint συστημάτων, πάνω από το 90% των οργανισμών παγκοσμίως αναγκάστηκε να καθυστερήσει βασικά project...

Τα 4 καλύτερα Bluetooth ηχεία με υποστήριξη aptX!

Εάν γνωρίζετε αρκετά για τους κωδικοποιητές Bluetooth, τότε θα συμφωνήσετε ότι ο aptX φέρνει δύο σημαντικά ασύρματα στοιχεία που κάνουν τα ηχεία...

Γιατί οι κρατικοί χάκερς εστιάζουν περισσότερο στην κλοπή credentials;

Με την πάροδο των χρόνων εμφανίζονται όλο και περισσότερες αλλά και πιο προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Πολλές φορές κρατικοί χάκερς πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις,...

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην...
00:02:04

Το Perseverance εκτοξεύτηκε με επιτυχία και οδεύει προς τον Άρη

Το Perseverance rover και το ελικόπτερο Ingenuity βρίσκονται στο δρόμο για τον Άρη, ξεκινώντας την προσπάθεια τους να βρουν αρχαία σημάδια ζωής,...

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Arm, της γνωστής εταιρείας παραγωγής chip, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Όταν γίνεται λόγος για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό ίσως να μη φαίνεται ένας προφανής στόχος. Παρόλα αυτά, τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο...

Telegram εναντίον Apple για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η Telegram έχει καταθέσει μία καταγγελία εναντίον της Apple, αφού όπως ισχυρίζεται καταπατά την...

CCleaner: Τα Windows το επισήμαναν ως δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό

Το CCleaner κρίθηκε ως «δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό» από το Microsoft Defender, το ενσωματωμένο antivirus των Windows 10.