ΑρχικήinetΗ Huawei μπορεί να δημιουργήσει το πρώτο «Dual OS» smartphone του κόσμου

Η Huawei μπορεί να δημιουργήσει το πρώτο «Dual OS» smartphone του κόσμου

dual

Όταν ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ Αμερικής και Κίνας οδήγησε στην απαγόρευση της συνεργασίας με την Huawei στις ΗΠΑ, ήταν επόμενο ότι σύντομα η εταιρεία θα δημιουργούσε το δικό της λειτουργικό σύστημα, ως απάντηση στο Android. Και πράγματι η Huawei παρουσίασε το HarmonyOS της, το οποίο όμως δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα στις συσκευές της.

Ωστόσο σύμφωνα με μία νέα πληροφορία, το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS μπορεί να κυκλοφορήσει σύντομα και μάλιστα με μία έκπληξη.

Huawei P40 Pro με δυνατότητα Dual OS;

Σύμφωνα με ένα βίντεο από το κανάλι TechZG στο YouTube (δείτε το παρακάτω), η μελλοντική ναυαρχίδα της Huawei για το 2020, που φέρεται να ονομάζεται Huawei P40 Pro, είναι πιθανό να τρέχει το HarmonyOS της Huawei.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο βίντεο, θα τρέχει επίσης και το λειτουργικό σύστημα Android 10 από την Google. Αυτό σημαίνει ότι το smartphone θα είναι η πρώτη συσκευή κινητού στον κόσμο, που θα έρθει με δύο λειτουργικά συστήματα.

Η παρουσία των HarmonyOS και Android 10 στο επερχόμενο smartphone της Huawei θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέγουν ποιο από τα δύο λειτουργικά συστήματα θέλουν να χρησιμοποιούν.

Αν για παράδειγμα επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το λειτουργικό σύστημα της Huawei, μπορούν να το επιλέξουν κατά την εκκίνηση, δημιουργώντας μια ρύθμιση διπλής εκκίνησης.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στο άλλο λειτουργικό σύστημα, μετά την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος που επέλεξαν.

Επίσης πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η παρουσία του Huawei EMUI και του HarmonyOS είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το πρώτο βασίζεται στο Android, ενώ το τελευταίο είναι ένα αυτόνομο λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε microkernel που είναι ανοικτού κώδικα.

Γιατί η επιλογή Dual OS;

Τα νέα σχετικά με την απόφαση της Huawei να περιλαμβάνει Dual OS στις τηλεφωνικές συσκευές της, είναι κάπως απροσδόκητα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι η εταιρεία παρουσίασε αρχικά το HarmonyOS για IoT και έξυπνες συσκευές και όχι για smartphones.

Καθώς όμως η πλήρης αντικατάσταση του Android, από το HarmonyOS θα χρειαστεί μερικά χρόνια για να ολοκληρωθεί, η κίνηση αυτή της εταιρείας, έχει μία λογική βάση.

Αυτή η επιλογή φαίνεται καλή και για τους χρήστες, δεδομένου ότι έχουν τη δυνατότητα επιλογής και όχι απλώς να χρησιμοποιήσουν ένα εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα, που μπορεί να μην είναι το καλύτερο. Παρόλο που η εταιρεία σκέφτεται θετικά για το λειτουργικό της σύστημα, δεν είναι σίγουρο πως οι χρήστες θα το καλωσορίσουν.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Samsung (πριν από τρία χρόνια) κατοχύρωσε την ιδέα της παρουσίας δύο λειτουργικών συστημάτων σε ένα smartphone, το οποίο θα είχε τις δυνατότητες OS τόσο του Android όσο και των Windows.

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα από την εταιρεία, οπότε μέχρι νεωτέρας οι πληροφορίες σχετικά με το Dual OS είναι απλώς φήμες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS