ΑρχικήsecurityΤο δίκτυο του State Department δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη

Το δίκτυο του State Department δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη

State Department

Τρεις μήνες έχουν περάσει από τη παραβίαση του δικτύου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, του State Department και οι ειδικοί εξακολουθούν να εργάζονται για την εξασφάλιση της ασφάλειας του συστήματος.

Το Νοέμβριο του 2014 το State Department, έκανε μία άνευ προηγουμένου κίνηση και έκλεισε ολόκληρο το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αδιαβάθμητων πληροφοριών στην υποψία επίθεσης.

Ύποπτη δραστηριότητα εντοπίστηκε στο σύστημα, ταυτόχρονα όμως με μια άλλη επίθεση που έπληξε το δίκτυο του Λευκού Οίκου. Εργαζόμενος του κέντρου επιχειρήσεων στο State Department, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρει ότι ως μέτρο προφύλαξης, το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βγήκε offline.

Κατά την ίδια περίοδο όμως και άλλες υπηρεσίες των ΠΑ έγιναν στόχος των hackers, συμπεριλαμβανομένων της Ταχυδρομικής Υπηρεσία και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Όπως και η Αμερικανική Στρατιωτική υπηρεσία,  τα διαβαθμισμένα συστήματα του State Department δεν παραβιάστηκαν.

Από το προσωπικό του Υπουργείου, ζητήθηκε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την επίσημους λογαριασμούς email για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να χρησιμοποιούν το Gmail.

Το Νοέμβριο, κυβερνητικά στελέχη γνωστοποίησαν στο ABC News ότι οι hackers έχουν παραβιάσει συστήματα υπολογιστών, σε πολλές χώρες. Οι υπολογιστές έχουν μολυνθεί από λογισμικό που τρέχει στη βάση του δικτύου, γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στην Αντικατασκοπεία και στη Στρατιωτική βιομηχανία.

Πηγές αναφέρουν ότι οι επιθέσεις φαίνεται να είναι υπό κρατική παρακίνηση και ότι η Ρωσία είναι η χώρα που συντονίζει τους hackers, αν και η έρευνα του FBI και της NSΑ δεν αποκλείει και την Κίνα ως δεύτερο ύποπτο. Η ομοιότητα όμως του malware και της μεθόδου της επίθεσης παραπέμπουν στη Ρωσία, αφού είναι ίδιες με αυτές που έγιναν κατά την τελευταία κρίση στην Ουκρανία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS