ΑρχικήinetΜετάνιωσε η Lenovo για το Superfish

Μετάνιωσε η Lenovo για το Superfish

Μετά από το σκάνδαλο που ξέσπασε με την ανακάλυψη του Superfish η Lenovo υπόσχεται να σταματήσει την εγκατάσταση crapware στα συστήματα που κυκλοφορεί στην αγορά. Superfish Lenovo

Τα Crapware, γνωστά και σαν Bloatware ή Junkware τα χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές hardware σε συσκευές τους. Φυσικά το κάνουν για επιπλέον κέρδη από τις διαφημίσεις που προβάλλονται στον αγοραστή του προϊόντος.

Έτσι η Lenovo μετανιωμένη προσφέρει σε όλους τους πελάτες που είχαν το Superfish στον υπολογιστή τους (όλοι όσοι αγόρασαν PC της εταιρείας από το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015) μια δωρεάν συνδρομή έξι μηνών του σαρωτή ασφαλείας McAfee Livesafe (ή έξι μήνες δωρεάν επιπλέον αν κάποιος το έχει ήδη).

 

Εκτός της προσφοράς για τα θύματα της, η Lenovo δεσμεύτηκε τα παρακάτω:

«Αρχίζουμε αμέσως, και από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσουν τα Windows 10 στα προϊόντα μας, θα εγκαθιστούμε μόνο το λειτουργικό σύστημα και το σχετικό λογισμικό, δηλαδή το λογισμικό που απαιτείται για το υλικό (για παράδειγμα, όταν υπάρχει κάποιο μοναδικό υλικό στις συσκευές μας, όπως μια 3D κάμερα), το λογισμικό ασφαλείας και τις εφαρμογές της Lenοvo,” δήλωσε η εταιρεία.

“Αυτό θα πρέπει να εξαλείψει κάθε adware» και bloatware.”

Μένει να δούμε αν όλα αυτά θα γίνουν και πράξεις…

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS