ΑρχικήsecurityΗ Europol και η αμερικανική υπηρεσία τελωνείων κατάσχουν 292 domains

Η Europol και η αμερικανική υπηρεσία τελωνείων κατάσχουν 292 domains

Europol

Η Europol σε συνεργασία με την Αμερικανική Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (US Immigration and Customs Enforcement) κατέσχεσαν τα domains 300 περίπου ιστοσελίδων που πωλούσαν απομιμήσεις προϊόντων.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου ανησυχούν ότι οι πολίτες εξαπατούνται και ξοδεύουν αρκετά χρήματα για πλαστά προϊόντα «σκουπίδια».

Η Europol δήλωσε ότι στις κατασχέσεις συμμετείχαν 25 φορείς επιβολής του νόμου από 19 χώρες και το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας (US National Intellectual Property Rights Coordination Center).

«Η παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στις οικονομίες μας για τα εκατομμύρια των παραγωγών και των καταναλωτών», δήλωσε ο διευθυντής της Europol, Rob Wainwright.

«Η Europol έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με τους διεθνείς εταίρους της για να πατάξει τα εγκληματικά δίκτυα που είναι υπεύθυνα για την παράνομη αυτή δραστηριότητα».

Οι ιστοσελίδες αυτές προσφέρουν διάφορα προϊόντα, που κυμαίνονται από είδη πολυτελείας και αθλητικών ειδών σε CD και DVD.

Τα domains είναι τώρα στη διάθεση των εθνικών κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο κλείσιμο των ιστότοπων. Η δράση “Operation In Our Sites” έχει κλείσει 1.829 domains μέχρι στιγμής.

Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε μια καλή στιγμή του έτους καθώς θα μπορούσε να σώσει τους καταναλωτές που εξαπατούνται και πραγματοποιούν εορταστικές αγορές.

“Η συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους μας για τις δραστηριότητες αυτές δείχνει την πραγματική επίπτωση της εγκληματικότητας σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία», πρόσθεσε ο Bruce Foucart, αναπληρωτής διευθυντής Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας των ΗΠΑ (US National Intellectual Property Rights Coordination Center).

“Οι πλαστογράφοι επωφελούνται από την περίοδο των διακοπών και πωλούν φθηνά προϊόντα απομίμησης σε ανυποψίαστους καταναλωτές παντού. Οι καταναλωτές πρέπει να προστατεύσουν τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους και τις προσωπικές οικονομικές τους πληροφορίες από τα εγκληματικά δίκτυα που λειτουργούν αυτές τις ιστοσελίδες”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS