ΑρχικήsecurityApple: Απαγόρευσε εφαρμογή που βοηθούσε τους διαδηλωτές του Hong Kong να παρακολουθούν...

Apple: Απαγόρευσε εφαρμογή που βοηθούσε τους διαδηλωτές του Hong Kong να παρακολουθούν τις κινήσεις της αστυνομίας

AppleΣύμφωνα με πληροφορίες, η Apple απαγόρευσε την κυκλοφορία μιας εφαρμογής, φέρνοντας σε δύσκολη θέση χρήστες του Hong Kong. Η εφαρμογή αυτή ονομάζεται HKMap Live. Πρόκειται για έναν χάρτη που δείχνει διάφορες τοποθεσίες και έχει ειδοποιήσεις σχετικά με τη δραστηριότητα των διαδηλωτών αλλά και τη θέση των αστυνομικών οχημάτων. Η εφαρμογή είναι πολύ χρήσιμη για τους διαδηλωτές καθώς μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις των αστυνομικών και να αποφεύγουν τις συναντήσεις μαζί τους με ό,τι αυτές συνεπάγονται (δακρυγόνα, συμπλοκές κλπ).

Η Apple δεν επέτρεψε την είσοδο της εφαρμογής στο App Store με αποτέλεσμα οι χρήστες iPhone να μην μπορούν να κάνουν λήψη και εγκατάσταση του χάρτη. Η εφαρμογή είναι ακόμα διαθέσιμη στο Internet.

Η Apple δεν δέχτηκε την εφαρμογή στο κατάστημα εφαρμογών της γιατί θεωρεί ότι βοηθά, διευκολύνει και ενθαρρύνει δραστηριότητες που δεν είναι νόμιμες. Συγκεκριμένα, βοηθά τους χρήστες να αποφύγουν τις αρχές επιβολής του νόμου.

Προς το παρόν, η εφαρμογή HKMap Live είναι διαθέσιμη στο Play Store, οπότε οι χρήστες Android συσκευών μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Ο δημιουργός της εφαρμογής ανέφερε ότι η απόρριψη της Apple ήταν περισσότερο αποτέλεσμα γραφειοκρατίας.

Ο δημιουργός προσπάθησε να μειώσει τις ανησυχίες της Apple σχετικά με τη νομιμότητα, λέγοντας πως ο χάρτης δείχνει πού βρίσκεται η αστυνομία αλλά και οι διαδηλωτές. Αν σκεφτούμε ότι οι ομάδες διαδηλωτών θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα, η χρήση του χάρτη για την αποφυγή αυτών των περιοχών δεν θεωρείται παράνομη.

Οι διαδηλώσεις των πολιτών του Hong Kong υπέρ της δημοκρατίας συνεχίζονται για περισσότερο από 100 ημέρες. Έχουν γίνει περισσότερες από 1.500 συλλήψεις, ενώ η βία μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας έχει φτάσει στα άκρα.

Την Τρίτη, οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές τους έριχναν οξύ, ενώ ένας 18χρονος διαδηλωτής πυροβολήθηκε στο στήθος και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Apple δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με την απόφασή της να απαγορεύσει την εφαρμογή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS