ΑρχικήsecurityΠαράνομη web hosting εταιρεία λειτουργούσε σε πρώην καταφύγιο του NATO

Παράνομη web hosting εταιρεία λειτουργούσε σε πρώην καταφύγιο του NATO

Γερμανοί αστυνομικοί υπάλληλοι έκλεισαν μια παράνομη υπηρεσία web hosting που λειτουργούσε σε πρώην υπόγειες εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με έκθεση του The Associated Press.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ερευνητές εντόπισαν έναν Ολλανδό που αγόρασε το λεγόμενο καταφύγιο, που εδρεύει στη δυτική Γερμανία, το 2013. Ο άνδρας είχε μετατρέψει το καταφύγιο σε μια λεγόμενη “bulletproof” υπηρεσία web hosting, η οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από παράνομες αγορές για  ναρκωτικά και εργαλεία hacking. Οι ερευνητές επίσης ανέφεραν ότι συνδέουν την υπηρεσία hosting με μια botnet επίθεση κατά της Deutsche Telekom.

NATO

Το AP αναφέρει ότι επτά άτομα συνελήφθησαν σε εστιατόριο κοντά στη Φρανκφούρτη και φαίνεται να συνδέονται με την έρευνα, η οποία περιελάμβανε επίσης επιδρομές που εκτείνονταν σε Ολλανδία, Πολωνία και Λουξεμβούργο. Άλλοι έξι άνθρωποι ερευνώνται, σύμφωνα με την έκθεση, με τις αρχές να πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι βοηθήματα σε εγκλήματα που σχετίζονται με τη διανομή ναρκωτικών και την παραχάραξη χρημάτων.

Οι “bulletproof” υπηρεσίες hosting, όπως αυτές που φέρεται να γίνονταν στο καταφύγιο, εξυπηρετούν τους εγκληματίες που θέλουν να αναθέσουν το έργο της απόκρυψης της ψηφιακής τους δραστηριότητας. Το έργο μπορεί να είναι επικερδές: το 2013, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ένας πάροχος “έτρεχε” περισσότερους από 130 servers και σε ορισμένες περιπτώσεις χρέωνε πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα.

Ωστόσο, η λειτουργία μιας εταιρείας web hosting σε πρώην εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ αποτελούν πολύ σοβαρό συμβάν για τον τομέα της ασφάλειας.  Οι εισαγγελείς κήρυξαν τις επιδρομές “ως τεράστια επιτυχία“, σύμφωνα με το AP.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS