ΑρχικήsecurityΓονείς έφηβου hacker παραδέχονται ότι τον βοήθησαν στις δραστηριότητες του

Γονείς έφηβου hacker παραδέχονται ότι τον βοήθησαν στις δραστηριότητες του

Οι γονείς ενός καταδικασμένου έφηβου hacker από το Norwich, που παραδέχτηκαν ότι τον βοήθησαν να μεταφέρει χρηματικά ποσά από κατασχεθέν bitcoin wallet, πρόκειται να καταδικαστούν σήμερα (Τετάρτη).

Ο δεκαεννιάχρόνος Elliott Gunton φυλακίστηκε για 20 μήνες τον Αύγουστο για την παραβίαση αδικημάτων και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

hacker

Είχε προηγουμένως καταδικαστεί για το hacking της TalkTalk όταν ήταν 16 ετών. Παρόλο που του δόθηκε ποινή φυλάκισης τον περασμένο μήνα απελευθερώθηκε αμέσως καθώς είχε ήδη υπηρετήσει το χρονικό διάστημα ενώ ήταν προφυλακισμένος. Όμως έλαβε εντολή να εξοφλήσει περισσότερα από £ 400.000.

Η μητέρα του hacker, 44 ετών, που διέμενε στο Mounteney Close, εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο δικαστήριο που ονομάζεται Norwich Crown and County Courts τη Δευτέρα και δήλωσε ένοχη για το έγκλημα της μεταβίβασης ξένης περιουσίας.

Στο δικαστήριο δήλωσε ότι μεταξύ της 3ης Αυγούστου 2018 και της 6ης Σεπτεμβρίου 2018 «μεταβίβασε cryptocurrency δηλαδή μετέφερε αυτά τα κεφάλαια  πέρα από τους ελέγχους ενός κατασχεθέντος hardware πορτοφολιού, γνωρίζοντας ή ούσα υποψιασμένη ότι πραγματοποιεί άμεσα ή έμμεσα έγκλημα“.

Ο πατέρας του Gunton, Jason Gunton, 45 ετών, κάτοικος του Sunderland Close, παραδέχτηκε την ίδια κατηγορία σε προηγούμενη ακρόαση. Παραδέχτηκε επίσης ότι διαστρέβλωσε την πορεία της υπόθεσης και την γνώμη της δικαιοσύνης.

Και οι δύο πρέπει να επιστρέψουν στο δικαστήριο την Τετάρτη για να καταδικαστούν. Ο δικαστής Stephen Holt είπε στην Carlie Gunton ότι φαίνεται ότι όλα έγιναν με βάση να βοηθήσει στον έφηβο γιο της”. Της είπε: “Η παρέμβασή σας ουσιαστικά δεν θα βοηθήσει τον γιο σας.”

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS