ΑρχικήinetGoogle: Κατηγορείται για αθέμιτο ανταγωνισμό εξαιτίας ενός νέου πρωτοκόλλου

Google: Κατηγορείται για αθέμιτο ανταγωνισμό εξαιτίας ενός νέου πρωτοκόλλου

Google

Σύμφωνα με μια έκθεση της Wall Street Journal, το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει εκφράσει κάποιες ανησυχίες που αφορούν τη Google. Συγκεκριμένα οι ανησυχίες σχετίζονται με ένα νέο πρωτόκολλο Διαδικτύου (Internet Protocol), που θέλει να εφαρμόσει η εταιρεία. Το Κογκρέσο δεν είναι σύμφωνο με αυτό το πρωτόκολλο, γιατί πιστεύει ότι θα μπορούσε να δώσει ένα αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη διαφήμιση μέσω Διαδικτύου.

Η Google έχει αναφέρει ότι θέλει να δοκιμάσει το νέο πρωτόκολλο, DNS-over-HTTPS (DoH), στον Chrome browser μέσα στον Οκτώβριο.

Η εταιρεία υπόσχεται ότι το νέο πρωτόκολλο θα προσφέρει βελτιωμένη προστασία στην ιδιωτική ζωή των χρηστών, μέσω της ενσωματωμένης κρυπτογράφησης, εμποδίζοντας τις spoofing επιθέσεις σε sites.

Ωστόσο, η έκθεση της Wall Street Journal αναφέρει ότι το νέο πρωτόκολλο έχει προκαλέσει ανησυχία και ενόχληση στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, καθώς πολλοί ισχυρίζονται ότι η Google θα αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στα δεδομένα των χρηστών. Αυτό σημαίνει ότι θα μειώσει τον ανταγωνισμό στον τομέα της διαφήμισης.

Το προεπιλεγμένο μη κρυπτογραφημένο DNS επιτρέπει την παρακολούθηση της επισκεψιμότητας στο Διαδίκτυο. Έτσι, οι πάροχοι έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν ποια sites επισκέπτονται οι πελάτες τους.

Με βάση τα sites που επισκέπτονται οι χρήστες, οι εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν και να εμφανίσουν στοχευμένες διαφημίσεις για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Η εφαρμογή του πρωτοκόλλου DoH στον Chrome browser, σε έναν από τους πιο σημαντικούς browsers, θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στους υπόλοιπους παρόχους.

Ο Chrome browser δεν θα είναι ο μόνος browser που θα υποστηρίζει αυτό το πρωτόκολλο. Το πρωτόκολλο χρησιμοποιείται ήδη στον Firefox της Mozilla (για ορισμένους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες).

Αρχικά, η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρωτόκολλο για το 1% των χρηστών της.

Η Google δεν είναι η μόνη εταιρεία που δέχεται κατηγορίες για αθέμιτο ανταγωνισμό. Μεγάλες εταιρείες, όπως το Facebook, η Apple και η Amazon ερευνώνται από τις αρχές, καθώς κατηγορούνται για τη χρήση αθέμιτων ανταγωνιστικών πρακτικών, παραβιάζοντας την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Εικόνα: https://www.outreachpete.com/

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS