Τρίτη, 26 Μαΐου, 03:13
Αρχική inet Google: Κατηγορείται για αθέμιτο ανταγωνισμό εξαιτίας ενός νέου πρωτοκόλλου

Google: Κατηγορείται για αθέμιτο ανταγωνισμό εξαιτίας ενός νέου πρωτοκόλλου

Google

Σύμφωνα με μια έκθεση της Wall Street Journal, το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει εκφράσει κάποιες ανησυχίες που αφορούν τη Google. Συγκεκριμένα οι ανησυχίες σχετίζονται με ένα νέο πρωτόκολλο Διαδικτύου (Internet Protocol), που θέλει να εφαρμόσει η εταιρεία. Το Κογκρέσο δεν είναι σύμφωνο με αυτό το πρωτόκολλο, γιατί πιστεύει ότι θα μπορούσε να δώσει ένα αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη διαφήμιση μέσω Διαδικτύου.

Η Google έχει αναφέρει ότι θέλει να δοκιμάσει το νέο πρωτόκολλο, DNS-over-HTTPS (DoH), στον Chrome browser μέσα στον Οκτώβριο.

Η εταιρεία υπόσχεται ότι το νέο πρωτόκολλο θα προσφέρει βελτιωμένη προστασία στην ιδιωτική ζωή των χρηστών, μέσω της ενσωματωμένης κρυπτογράφησης, εμποδίζοντας τις spoofing επιθέσεις σε sites.

Ωστόσο, η έκθεση της Wall Street Journal αναφέρει ότι το νέο πρωτόκολλο έχει προκαλέσει ανησυχία και ενόχληση στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, καθώς πολλοί ισχυρίζονται ότι η Google θα αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στα δεδομένα των χρηστών. Αυτό σημαίνει ότι θα μειώσει τον ανταγωνισμό στον τομέα της διαφήμισης.

Το προεπιλεγμένο μη κρυπτογραφημένο DNS επιτρέπει την παρακολούθηση της επισκεψιμότητας στο Διαδίκτυο. Έτσι, οι πάροχοι έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν ποια sites επισκέπτονται οι πελάτες τους.

Με βάση τα sites που επισκέπτονται οι χρήστες, οι εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν και να εμφανίσουν στοχευμένες διαφημίσεις για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Η εφαρμογή του πρωτοκόλλου DoH στον Chrome browser, σε έναν από τους πιο σημαντικούς browsers, θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στους υπόλοιπους παρόχους.

Ο Chrome browser δεν θα είναι ο μόνος browser που θα υποστηρίζει αυτό το πρωτόκολλο. Το πρωτόκολλο χρησιμοποιείται ήδη στον Firefox της Mozilla (για ορισμένους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες).

Αρχικά, η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρωτόκολλο για το 1% των χρηστών της.

Η Google δεν είναι η μόνη εταιρεία που δέχεται κατηγορίες για αθέμιτο ανταγωνισμό. Μεγάλες εταιρείες, όπως το Facebook, η Apple και η Amazon ερευνώνται από τις αρχές, καθώς κατηγορούνται για τη χρήση αθέμιτων ανταγωνιστικών πρακτικών, παραβιάζοντας την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Εικόνα: https://www.outreachpete.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....