Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:57
Αρχική business Πτώση του Bitcoin κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια!

Πτώση του Bitcoin κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια!

Το Bitcoin συνάντησε μια σημαντική αποτυχία, μετά την πτώση της αξίας του κατά χιλιάδες, αφήνοντας την τιμή του ψηφιακού του νομίσματος κάτω από 10.000 δολάρια. Αυτή η πτώση, που συνέβη τις τελευταίες 7 ημέρες, είναι μεγαλύτερη από το ένα τέταρτο της αρχικής του αξίας. Έτσι σταματά η παρατεταμένη περίοδος κέρδους του νομίσματος από τις αρχές του 2019.

Η πτώση της αξίας συνέβη μετά την εμφάνιση του David Marcus του Facebook, σε ακρόαση ερωτήσεων σε σχέση με το cryptocurrency της εταιρείας, το γνωστό πια σε όλους Libra. To Bitcoin έχασε σχεδόν 1.000 δολάρια σε διάστημα μόλις μίας ώρας μετά την ακρόαση, χάνοντας περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια από τη συνολική αξία του.

bitcoin

Η τιμή του Bitcoin αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 9.000 δολάρια, ενώ στην αρχή του έτους ήταν στα 4.000 δολάρια. Απέχει παρόλα αυτά, από την τιμή του 2017 που ήταν σχεδόν 20.000 δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του, ο Marcus μίλησε και με κάποιους γερουσιαστές που τον ενημέρωσαν για το τι οι ίδιοι πιστεύουν σχετικά με το Libra. Σύμφωνα με αυτούς θα ήταν λάθος να εμπιστευθεί κανείς τα χρήματά του στο Facebook. Κάποιοι υποστήριξαν ακόμα, ότι το ψηφιακό νόμισμα της εταιρείας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από εγκληματικές οργανώσεις για τη διευκόλυνση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή ακόμη και τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Έτσι ο εκπρόσωπος του Bitcoin David Marcus, έσπευσε να ανακοινώσει μέσω Twitter, ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει το cryptocurrency του Facebook, αν δεν επιλυθούν όλα τα προβλήματα που προκαλούν ανησυχίες.

- Advertisement -

bitcoin

Οι ενστάσεις των νομοθετών των ΗΠΑ σίγουρα έχουν τρομοκρατήσει αρκετούς επενδυτές του Bitcoin, πράγμα που δικαιολογεί έως έναν βαθμό την πτώση. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που συνεχίζουν να το επικροτούν και να το αναμένουν.

Σύμφωνα με τον John McAfee, πρωτοπόρο στο cybersecurity, αυτή η πτώση δεν είναι ανησυχητική. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι είναι λάθος να δίνεται προσοχή στις εβδομαδιαίες διακυμάνσεις. Κυρίως επειδή τους τελευταίους μήνες η τιμή σταδιακά αυξάνεται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...