ΑρχικήbusinessΠτώση του Bitcoin κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια!

Πτώση του Bitcoin κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια!

Το Bitcoin συνάντησε μια σημαντική αποτυχία, μετά την πτώση της αξίας του κατά χιλιάδες, αφήνοντας την τιμή του ψηφιακού του νομίσματος κάτω από 10.000 δολάρια. Αυτή η πτώση, που συνέβη τις τελευταίες 7 ημέρες, είναι μεγαλύτερη από το ένα τέταρτο της αρχικής του αξίας. Έτσι σταματά η παρατεταμένη περίοδος κέρδους του νομίσματος από τις αρχές του 2019.

Η πτώση της αξίας συνέβη μετά την εμφάνιση του David Marcus του Facebook, σε ακρόαση ερωτήσεων σε σχέση με το cryptocurrency της εταιρείας, το γνωστό πια σε όλους Libra. To Bitcoin έχασε σχεδόν 1.000 δολάρια σε διάστημα μόλις μίας ώρας μετά την ακρόαση, χάνοντας περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια από τη συνολική αξία του.

bitcoin

Η τιμή του Bitcoin αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 9.000 δολάρια, ενώ στην αρχή του έτους ήταν στα 4.000 δολάρια. Απέχει παρόλα αυτά, από την τιμή του 2017 που ήταν σχεδόν 20.000 δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του, ο Marcus μίλησε και με κάποιους γερουσιαστές που τον ενημέρωσαν για το τι οι ίδιοι πιστεύουν σχετικά με το Libra. Σύμφωνα με αυτούς θα ήταν λάθος να εμπιστευθεί κανείς τα χρήματά του στο Facebook. Κάποιοι υποστήριξαν ακόμα, ότι το ψηφιακό νόμισμα της εταιρείας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από εγκληματικές οργανώσεις για τη διευκόλυνση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή ακόμη και τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Έτσι ο εκπρόσωπος του Bitcoin David Marcus, έσπευσε να ανακοινώσει μέσω Twitter, ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει το cryptocurrency του Facebook, αν δεν επιλυθούν όλα τα προβλήματα που προκαλούν ανησυχίες.

bitcoin

Οι ενστάσεις των νομοθετών των ΗΠΑ σίγουρα έχουν τρομοκρατήσει αρκετούς επενδυτές του Bitcoin, πράγμα που δικαιολογεί έως έναν βαθμό την πτώση. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που συνεχίζουν να το επικροτούν και να το αναμένουν.

Σύμφωνα με τον John McAfee, πρωτοπόρο στο cybersecurity, αυτή η πτώση δεν είναι ανησυχητική. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι είναι λάθος να δίνεται προσοχή στις εβδομαδιαίες διακυμάνσεις. Κυρίως επειδή τους τελευταίους μήνες η τιμή σταδιακά αυξάνεται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS