ΑρχικήsecurityOutdated WordPress Plugins: Να τα εμπιστευτώ ή θα βλάψουν το site μου;

Outdated WordPress Plugins: Να τα εμπιστευτώ ή θα βλάψουν το site μου;

Πολλές φορές, διαχειριστές του WordPress θέλουν να προσθέσουν plugins στα sites τους, προκειμένου να τα εμπλουτίσουν με περισσότερα χαρακτηριστικά. Αρκετά συχνά, αυτά δεν είναι ενημερωμένα ή μπορεί και να είναι πιο παλιά. Σε τέτοιες περιπτώσεις αρχίζουν οι ερωτήσεις και η αγωνία.

Plugins

Μπορώ να εγκαταστήσω αυτό το plugin ενώ είναι outdated; Θα δημιουργήσει πρόβλημα στο site μου; Πρέπει να χρησιμοποιήσω και κάτι ακόμα; Παρακάτω θα δούμε τέτοια plugins και πότε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Η κυκλοφορία των plugins δεν είναι πάντα ιδιαίτερα επιτυχημένη, ούτε καν στις δωρεάν εκδόσεις. Αυτό γιατί, στις δωρεάν εκδόσεις ο δημιουργός όταν το υποβάλλει, πρέπει να επισημάνει με tag ότι λειτουργεί με τις πρόσφατες εκδόσεις του WordPress. Συνήθως όμως, πραγματοποιεί τις αλλαγές που χρειάζεται, αλλά αμελεί να ενημερώσει το tag. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει, γιατί δεν υπάρχει το οικονομικό κίνητρο.

Τώρα γεννάται το ερώτημα, για το ποιος είναι ο τρόπος να γνωρίζει κανείς με σιγουριά εάν ένα plugin είναι παρατημένο. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τρόπος που να διασφαλίζει 100% κάτι τέτοιο, όμως υπάρχουν σημάδια που ίσως το υποδηλώνουν. Αν για παράδειγμα, η τελευταία ενημέρωση της προσθήκης είναι κάποια χρόνια πριν, τότε καλό είναι να αποφευχθεί. Βέβαια αν χρησιμοποιούνταν, πιθανότατα θα δούλευε κανονικά αλλά αξίζει τον κόπο να ρισκάρετε την ασφάλεια σας; Γιατί το WordPress είναι ιδιαίτερα ασφαλές μέσον, αλλά συνήθως δέχεται επιθέσεις μέσω ευάλωτων plugins.

Plugins

Πολύ συχνά, υπάρχει η απορία αν τα Not tested plugins είναι καλά για χρήση. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι προτιμότερο να γίνει έρευνα για άλλα, που κάνουν την ίδια δουλειά και ενημερώνονται κανονικά. Εάν δεν βρεθούν τέτοια, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποιο που δεν ενημερώνεται. Σε καμία περίπτωση όμως, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, δεν επιλέγουμε κάποιο δεν ενημερώθηκε τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, αξίζει να αναλύσουμε και τα plugins που είναι απενεργοποιημένα. Ίσως το πιο συνετό, είναι να διαγραφούν εντελώς. Διαγράφοντας αυτά που δεν χρησιμοποιείτε, μπορείτε να βελτιώσετε την ταχύτητα του site σας. Επιπλέον, ένας hacker μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση, μέσω ενός plugin που δε χρησιμοποιείται ή δεν είναι ενημερωμένο.

Το συμπέρασμα είναι, ότι αξίζει πάντα να πραγματοποιείται έρευνα για οποιοδήποτε plugin επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε, προκειμένου να πετύχετε τον στόχο σας!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS