ΑρχικήinetΓνωρίζετε όλες τις δυνατότητες του web browser σας;

Γνωρίζετε όλες τις δυνατότητες του web browser σας;

browser Οι Web browsers είναι εφαρμογές λογισμικού που μας επιτρέπουν να έχουμε πρόσβαση στο Internet. Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτή η δυνατότητα είναι ίσως η πιο βασική. Πολλοί δεν γνωρίζουν άλλες δυνατότητες που μπορεί να τους προσφέρει ο web browser τους. Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι μπορείτε να κάνετε τον browser σας να αποθηκεύσει τα δεδομένα σας στο διαδίκτυο με ένα μόνο κλικ;

Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στους browsers Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera Mini και Microsoft Edge αλλά και κάποια άλλα που υπάρχουν μόνο σε συγκεκριμένο browser.

Developer Tools

Τα Developer Tools μπορείτε να τα βρείτε σε όλους τους γνωστούς browsers. Ωστόσο, είναι διαθέσιμα μόνο για χρήση σε desktop. Είναι πολύ εύκολο να τα χρησιμοποιήσετε (αν και μπορεί να υπάρχουν μικρές διαφορές από browser σε browser). Κάνετε δεξί κλικ, στη σελίδα που βρίσκεστε, και επιλέγετε “Inspect Element”. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με διάφορες επιλογές.  Μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το “Inspect Element” είναι τα εξής: μπορείτε να δείτε πώς δημιουργείται μια σελίδα, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση για να δείτε πώς φαίνεται μια σελίδα σε κινητό ή τάμπλετ, μπορείτε να αφαιρέσετε σφάλματα σε jQuery/Javascript και να κάνετε επεξεργασία στις σελίδες σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης τα Developer Tools δείχνουν πόση RAM και μνήμη καταναλώνει ο browser σας. 

Παιχνίδια

Πόσοι από εσάς γνωρίζετε άραγε το offline παιχνίδι Chrome Dinosaur; Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια με εκατομμύρια παίκτες. Όταν έχετε πολύ κακό ή καθόλου σήμα και θέλετε να μπείτε στο Internet, με τον Chrome browser, εμφανίζεται ένας δεινόσαυρος και μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι κατά το οποίο προσπαθείτε να αποφύγετε διάφορα εμπόδια, χρησιμοποιώντας τα βελάκια πάνω-κάτω.

Εξοικονόμηση δεδομένων

Tο Opera Mini είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν εξοικονόμηση στα δεδομένα τους.  Ωστόσο, διαθέτει και κάποιους περιορισμούς. Μια άλλη επιλογή, που κάνει επίσης πολύ καλή δουλειά, είναι η επέκταση Chrome Data Saver. Η επέκταση χρησιμοποιεί τους διακομιστές της Google για τη συμπίεση των σελίδων που επισκέπτεστε, πριν τις δείτε. Αυτό με τη σειρά του βοηθά στην εξοικονόμηση δεδομένων. Εάν θέλετε να το ενεργοποιήσετε στο Chrome για Android ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα: πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και πατήστε στην επιλογή «Data Saver» για να ενεργοποιηθεί.

Ανάγνωση εγγράφων (PDF)

Όταν κάνετε λήψη ενός αρχείου PDF από το διαδίκτυο, μπορείτε να ανοίξετε εύκολα και γρήγορα το αρχείο στην επόμενη καρτέλα. Εκεί υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές, όπως και η εκτύπωση. Το Microsoft Edge διαθέτει μια νέα ειδική λειτουργία, που ονομάζεται Reading List. Το Reading List είναι πολύ χρήσιμο αφού δίνει τη δυνατότητα αποθηκεύετε αρχεία, βίντεο, εικόνες, άρθρα, έτσι ώστε να μπορείτε να τα διαβάσετε ή να τα δείτε αργότερα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS