ΑρχικήrapidalertETHIHAK 2019: Unleash your inner hacker!

ETHIHAK 2019: Unleash your inner hacker!

Αγαπητοί μας φίλοι, we are back!…όπως ακριβώς σας υποσχεθήκαμε.

Μετά από τρεις επιτυχημένους διαγωνισμούς EthiHak, το SecNews, δεν μπορεί παρά να συνεχίσει την μεγαλύτερη live-hacking εμπειρία που έγινε πλέον θεσμός, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με την στήριξη του Infocom Security, του μεγαλύτερου συνεδρίου cyber security στην Ελλάδα. Είστε έτοιμοι για μάχη;

Το HackTheBox (HTB) (https://ctf.hackthebox.eu/ethihak/register) αναλαμβάνει το στήσιμο του διαγωνισμού και σας υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία.

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, καθώς το μεγαλύτερο hacking event της χρονιάς θα λάβει χώρα στις 17-18 Απριλίου 2019, στον εκθεσιακό χώρο Δαΐς στα πλαίσια του Infocom Security.

EthiHak

EXTRA GOOD NEWS

Και φέτος ο διαγωνισμός EthiHak θα λειτουργήσει ως προκριματικός διαγωνισμός για την σύσταση της φετινής εθνικής ομάδας στα πλαίσια του ECSC 2019.(ecsc.gr).
Φυσικά, υπάρχει μια θέση για τον καθένα από εσάς στο EthiHak 2019! Την ομάδα του ECSC 2019, η οποία θα ταξιδέψει φέτος στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, ώστε να διαγωνιστεί στο φετινό ECSC θα στελεχώσουν άτομα ηλικίας 14-25 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό ECSC και την Ελληνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας πατήστε εδώ.

Η τελική δεκάδα που θα καθοριστεί από την βαθμολογία στον διαγωνισμό EthiHak, δεν είναι απαραίτητο ότι θα αποτελέσει και την τελική δεκάδα που θα προπονηθεί στη Εθνική Ομάδα, η οποία θα καθοριστεί από το σύνολο των προπονήσεων της Εθνικής Ομάδας.

Με τη δική σας στήριξη, το όραμά μας έγινε πραγματικότητα και έτσι για μια ακόμη χρονιά, επαγγελματίες και μη, hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά και απλοί fans θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν έναντι πολλαπλών live στόχων, δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους.

Το EthiHak γεννήθηκε με σκοπό όλοι οι λάτρεις της ασφάλειας να εξασκούνται στην εφαρμογή εργαλείων επίθεσης εναντίον πραγματικών στόχων!

Επιπλέον, όλοι εμείς ευελπιστούμε ότι το EthiHak θα συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με σύγχρονες απειλές, κενά ασφαλείας αλλά και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι πανίσχυροι πλέον hackers για την παράκαμψη των συστημάτων ασφάλειας.

Για την προετοιμασία σας, σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκεστε, μπορείτε να ξεκινήσετε προπονήσεις στο https://www.hackthebox.eu/

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να διαγωνιστούν ως μονάδες και όχι ως ομάδες.

Τέλος, μην ξεχνάς πως για την συμμετοχή σου στον διαγωνισμό του Εthihak θα πρέπει να φέρεις μαζί σου τον προσωπικό σου υπολογιστή.

Σας περιμένουμε και σας υποσχόμαστε στιγμές γεμάτες ενέργεια, ανατροπές, αλλά και πολλές εκπλήξεις!

ΕthiHak CTF – λίγα λόγια

 

 • Θα υπάρχει πίνακας βαθμολογίας που θα είναι ορατός online και θα ενημερώνεται real-time με βάση την απόδοση των διαγωνιζομένων.
 • Το CTF δεν θα είναι ένα μεμονωμένο challenge αλλά ένα σύνολο από challenges τα οποία θα βαθμολογούνται και θα αξιολογούνται ξεχωριστά.
 • Οι εγγραφές για την συμμετοχή γίνονται online, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://ctf.hackthebox.eu/ethihak/register
 • Τα challenges δεν θα είναι προοδευτικής δυσκολίας, ούτε θα απαιτείται να ακολουθηθεί συμβατική προσέγγιση για την λύση τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λύνονται με τέτοια.
 • Ακόμα και μετά την τελική βαθμολόγηση στο scoreboard κατά την λήξη της άσκησης, την 1η θέση θα την πάρει το άτομο που έλαβε την μεγαλύτερη βαθμολογία στο scoreboard.

 

Μεγάλη Προσοχή!!

Registration Process: Για να γίνει accept το registration θα πρέπει να δώσετε VALID στοιχεία (κατά την εγγραφή σας) ώστε να γίνετε αποδεκτοί από τους διαχειριστές. Αυτό σημαίνει ότι μετά τον έλεγχο των στοιχείων σας θα γίνει η αποδοχή του registration και θα εμφανιστεί το όνομα του χρήστη στο scoreboard του portal.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι χρήστες θα ταυτοποιούνται με ονοματεπώνυμο και username κατά την ημέρα του Ethihak. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εκεί στις 09:00 γιατί 10:00 ακριβώς το πάρτι ξεκινάει!!

 

Διαδικασία Διαγωνισμού EthiHak 2019

Για την κατάκτηση της πολυπόθητης πρώτης θέσης θα πρέπει να τηρηθούν οι παρακάτω κανόνες:

 1. One Rule: No Rules – No hints! (Think out of the box!).
 2. Χρήσιμες πληροφορίες θα δοθούν με την έναρξη του σεναρίου, την Τετάρτη 17/4 στις 10:00 ακριβώς!
 3. Θα πρέπει να τηρηθεί με αυστηρότητα ο σεβασμός στους κανόνες καλής συμπεριφοράς: Σεβαστείτε τους συν-συμμετέχοντες, όπως θα θέλατε να σεβαστούν εκείνοι εσάς (π.χ. Όχι DDoS, όχι οχλαγωγία / πηγαδάκια κλπ). Σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς θα υπάρξει αποκλεισμός από τον διαγωνισμό καθώς ο χώρος θα επιτηρείται συνεχώς από το προσωπικό του συνεδρίου.
 4. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ η όποια επίθεση (φυσική ή ηλεκτρονική) σε άλλη εταιρεία / φορέα / οργανισμό / φυσικό ή/και νομικό πρόσωπο παντός δικαίου, εσωτερικού / εξωτερικού κλπ. πλην της δοθείσης εταιρείας – στόχου. Οι παραβάτες θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου και ουδεμία ευθύνη έχουν οι εταιρείες συν-διοργάνωσης.
 5. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό θα γίνεται από τον χώρο των εγκαταστάσεων. Παρόλα αυτά θα υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής και εκτός των εγκαταστάσεων. Η διαφορά θα είναι ότι όσοι διαγωνιστούν εντός των εγκαταστάσεων θα έχουν σαφές βαθμολογικό προβάδισμα.
 6. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι οι ανήλικοι συμμετέχοντες φίλοι μας, απαιτείται να έχουν γραπτή γονική συναίνεση για την παραλαβή του χρηματικού επάθλου των 1000 ευρώ, εφόσον στεφθούν νικητές.

EthiHak

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ EthiHak CONTEST

 • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν αποκλειστικώς φυσικά πρόσωπα. Από τον διαγωνισμό εξαιρούνται οι εργαζόμενοι της εταιρείας HackTheBox, Smartpress και του ενημερωτικού site τεχνολογίας Secnews.gr
 • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από τις 17/04/2019 10:00 – 17:00 και 18/04/2019 10:00 – 14:00 όπου και θα αποφασίσει η επιτροπή τον τελικό νικητή.
 • Έγκυρη συμμετοχή θεωρείται αυτή που περιέχει σωστά συμπληρωμένα όλα τα πεδία της φόρμας.
 • H βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις 18/04/2019 μετά τη λήξη του διαγωνισμού και θα δημοσιευθούν στα Social Media και στις ιστοσελίδες της Smartpress του HackTheBox και του Secnews.gr.
 • Τα προσωπικά δεδομένα απαγορεύεται να μεταβιβαστούν σε τρίτους.
 • Η συμμετοχή στον live Διαγωνισμό EthiHak είναι ΔΩΡΕΑΝ!
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 80.

Δώστε λοιπόν την ευκαιρία στο εαυτό σας να γίνει ο φετινός νικητής του πρωτοποριακού Ethihak Contest 2019 κερδίζοντας το μεγάλο έπαθλο, αλλά και εξασφαλίζοντας συνεντεύξεις με τι μεγαλύτερες εταιρείες κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα!

Είστε έτοιμοι να διεκδικήσετε ό,τι αξίζετε; Μείνετε συντονισμένοι στο Secnews καθώς περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

Παραμείνετε συντονισμένοι – προχωρήστε με την εγγραφή σας:

https://ctf.hackthebox.eu/ethihak/register

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS