ΑρχικήsecurityHackers χρησιμοποιούν πρωτότυπα iPhone, για να σπάσουν το σύστημα ασφαλείας της Apple

Hackers χρησιμοποιούν πρωτότυπα iPhone, για να σπάσουν το σύστημα ασφαλείας της Apple

hackers

Όταν πρόκειται για ασφάλεια, τα iPhones βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, καθώς είναι πολύ δύσκολο να παραβιαστούν, χάρη στο σύστημα ασφαλείας που παρέχει η Apple στις συσκευές της. Αλλά τώρα οι hackers, αλλά και οι ερευνητές ασφαλείας, χρησιμοποιούν πρωτότυπα iPhone, για να σπάσουν και να εισχωρήσουν στο λειτουργικό σύστημα της Apple.

Σύμφωνα με μια αναφορά από το Motherboard, οι hackers και οι ερευνητές ασφαλείας χρησιμοποιούν τα “dev-fused” iPhones, που ονομάζονται επίσης πρωτότυπα, για να μελετήσουν το Secure Enclave Processor της Apple (SEP), το οποίο είναι υπεύθυνο για την κρυπτογράφηση δεδομένων ενός iPhone. Αυτό είναι επίσης το στοιχείο που υπάρχει στα iPhones, το οποίο καθιστά δύσκολη την πρόσβαση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, όπως το FBI, στο περιεχόμενο μίας συσκευής της Apple.

Αυτό που τα καθιστά ιδιαίτερα δελεαστικά τόσο για την κοινότητα των προγραμματιστών όσο και για την κοινότητα των hackers, είναι το γεγονός ότι δεν είναι τελικά προϊόντα ή έχουν επιστρέψει στο στάδιο της ανάπτυξης και έχουν πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας απενεργοποιημένα. Αυτές οι jailbreak εκδόσεις των iPhones, επιτρέπουν στους hackers, τους προγραμματιστές και τους ερευνητές ασφαλείας να τα μελετούν πιο εύκολα και πιο στενά από τα κανονικά iPhones που διατίθενται στα καταστήματα λιανικής πώλησης. Επιτρέπουν επίσης στους ερευνητές να εντοπίζουν σφάλματα και τρωτά σημεία στα iPhones, τα οποία δεν ήταν γνωστά στο παρελθόν, ώστε να μπορούν αργότερα να αξιοποιηθούν από κυβερνητικούς οργανισμούς. Βοηθούν επίσης τους ερευνητές να βρουν zero-day ευπάθειες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα, ήταν και όταν το FBI και η Apple διασταύρωσαν τα ξίφη τους το 2016. Αρχικές αναφορές έλεγαν ότι μια εταιρεία ασφαλείας, που ονομάζεται Cellebrite, βοήθησε την ομοσπονδιακή υπηρεσία να αποκτήσει πρόσβαση στο iPhone του σκοπευτή του San Bernardino. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το FBI πλήρωσε ένα εκατομμύριο δολάρια, για να ξεκλειδώσει το εν λόγω iPhone. Συγκεκριμένα, η Cellebrite πωλεί συσκευές που μπορούν να ξεκλειδώσουν τα iPhone της Apple. Αυτές οι συσκευές, όπως επεσήμανε η έκθεση, έχουν αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας τα dev-fused iPhones που αγοράστηκαν από την εταιρεία. Η Cellebrite ωστόσο, δεν σχολίασε το θέμα.

Η Apple διατηρεί τα προϊόντα της, που είναι υπό ανάπτυξη, κυριολεκτικά κλειδωμένα! Και όμως, αυτά τα πρωτότυπα iPhones καταλήγουν με κάποιον τρόπο στην μαύρη αγορά και πωλούνται από λαθρέμπορους και μεσάζοντες για χιλιάδες δολάρια. Ένα iPhone X dev-fused iPhone κοστίζει περίπου $ 1.800. Ξοδεύοντας μερικά δολάρια παραπάνω, οι hackers μπορούν να ανακαλύψουν κρίσιμες αδυναμίες, που μπορούν να επηρεάσουν εκατομμύρια χρήστες iPhone σε όλο τον κόσμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS