ΑρχικήinetApple: Προσθέτει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στους κατασκευαστές app

Apple: Προσθέτει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στους κατασκευαστές app

Σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ότι οι λογαριασμοί προγραμματιστών δεν θα χακαριστούν, η Αpple έχει προσθέσει την απαίτηση για ένα πρωτόκολλο ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) για όλους τους κατασκευαστές εφαρμογών με σκοπό να προστατεύσουν τα Apple IDs.

Apple

“Θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Αpple Developer με τα πιστοποιητικά, τα αναγνωριστικά και τα προφίλ σας ξεκινώντας από τις 27 Φεβρουαρίου. Αυτό το επιπλέον επίπεδο ασφαλείας για το Apple ID σας βοηθά να διασφαλίσετε ότι είστε το μόνο άτομο που μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας”, δήλωσε ο κατασκευαστής του iPhone σε επιστολή προς τους προγραμματιστές την Τετάρτη.

Η Αpple υποστηρίζει ότι το 2FA βελτιώνει δραματικά την ασφάλεια των Αpple IDs και όλων των προσωπικών πληροφοριών που αποθηκεύουν οι χρήστες.

Το χαρακτηριστικό θα εξοπλίσει συσκευές, όπως iPhone, iPad ή iPod touch ή Mac με iOS 9 και αργότερα μαζί με αξιόπιστους τηλεφωνικούς αριθμούς οι οποίοι δικαιούνται να λαμβάνουν προσωρινούς κωδικούς επαλήθευσης για να επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέονται σε μια νέα συσκευή ή πρόγραμμα περιήγησης με τα Apple IDs.

“Μόλις συνδεθείτε, δεν θα σας ζητηθεί ξανά κωδικός επαλήθευσης σε αυτήν τη συσκευή, εκτός εάν αποσυνδεθείτε πλήρως, διαγράψετε τη συσκευή ή πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης για λόγους ασφαλείας. Όταν συνδέεστε στον ιστό, μπορείτε να επιλέξετε να εμπιστεύεστε τον περιηγητή σας, οπότε δεν θα σας ζητηθεί κωδικός επαλήθευσης την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε από αυτόν τον υπολογιστή “, τόνισε η εταιρεία μέσω μιας δημοσίευσης.

Το 2FA είναι διαθέσιμο στους χρήστες iCloud και iTunes με τουλάχιστον μία συσκευή που χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες εκδόσεις iOS ή macOS.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS