ΑρχικήsecurityBug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

NewsΠριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google Play Stand και Google News & Weather. Αυτή η νέα εφαρμογή, είχε σαν στόχο να κερδίσει τους ανταγωνιστές της, καθώς είναι η επιτομή του AI.

Όπως αποδεικνύεται όμως, η εφαρμογή ενημέρωσης δεν είναι τόσο έξυπνη όσο διαφημίζεται. Όπως διαπίστωσε αρχικά το The Verge, πολλοί χρήστες Android έχουν αναφέρει ότι η εφαρμογή ενημέρωσης της Google, χρησιμοποιεί τεράστιο όγκο δεδομένων στο background, εν αγνοία μάλιστα του χρήστη.

Στο Google News Help Forum, οι χρήστες έχουν αναφέρει αυτό το ζήτημα ήδη από τον Ιούνιο, ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της εφαρμογής. Τον Σεπτέμβριο, το πρόβλημα αναγνωρίστηκε από το Google News Community Manager, δηλώνοντας ότι η Google ερευνά το πρόβλημα και εργάζεται πάνω σε μια επιδιόρθωση γι’ αυτό. Εντούτοις, από τις καταγγελίες των χρηστών, το ζήτημα φαίνεται να μην έχει αντιμετωπιστεί ακόμα.

Ένας χρήστης του Google News app δήλωσε στο The Verge: “Η εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί ένα πολύ μεγάλο ποσό δεδομένων στο background, χωρίς να το γνωρίζουν οι χρήστες. Η εφαρμογή χρησιμοποίησε πάνω από 12 gigabytes δεδομένων στο τηλέφωνό μου ενώ κοιμόμουν και το Wi-Fi μου είχε αποσυνδεθεί. Αυτό οδήγησε σε χρεώσεις που έφτασαν τα 75 δολάρια.”

Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν επίσης ότι η εφαρμογή εξάντλησε τα δεδομένα τους, ακόμα και όταν η λειτουργία “Λήψη μέσω Wi-Fi” ήταν ενεργοποιημένη. Η Google εξετάζει επί του παρόντος το θέμα και εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, αν βρεθείτε αντιμέτωποι με το σφάλμα της εφαρμογής Google News, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή. Ή αλλιώς, απλά σταματήστε τη χρήση των δεδομένων στο παρασκήνιο.

Πώς θα εμποδίσετε το Google News να χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο δεδομένων;

  1. Μεταβείτε στο Android Settings
  2. Προχωρήστε στο Apps settings
  3. Πατήστε στο “Google News App” ⇒ Data Usage
  4. Απενεργοποιείστε τα Background Data

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS