ΑρχικήinetΤο ReplyASAP αναγκάζει τα παιδιά να απαντούν στα μηνύματα των γονιών

Το ReplyASAP αναγκάζει τα παιδιά να απαντούν στα μηνύματα των γονιών

Ο κάθε γονιός ανησυχεί όταν το παιδί του δεν ανταποκρίνεται στα μηνύματα που του στέλνει. Όμως πλέον δεν θα υπάρχουν ανησυχίες, διότι έρχεται η καινούρια εφαρμογή ReplyASAP, η οποία έχει ως στόχο να εξαλείψει το στρες που προκαλείται από τα αναπάντητα μηνύματα.

ReplyASAP

Ο πατέρας Nick Herbert από τις Η.Π.Α. ανέπτυξε το συγκεκριμένο app, ως έναν τρόπο για να κρατήσει τα παιδιά του υπεύθυνα ως προς τις υποχρεώσεις τους. Το νέο app επιτρέπει σε γονείς να παγώνουν τα κινητά των παιδιών τους, μέχρι να απαντήσουν στο μήνυμα της μητέρας ή του πατέρα τους! Ταυτόχρονα, υπάρχει η επιλογή στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, να προστεθεί ήχος ως alarm μέχρι να δοθεί απάντηση στο μήνυμα. Ο κύριος Herbert εξήγησε στην περιγραφή της εφαρμογής πως το app ενισχύει την επικοινωνία μεταξύ γονιών και παιδιών, καθώς καθιστά απροσπέλαστα τα μηνύματά τους.

Αν και με την πρώτη ματιά, ο έλεγχος των γονιών μπορεί να θεωρηθεί εντελώς ακραίος, είναι γεγονός πως στις μέρες μας τα παιδιά χαρακτηρίζονται ως digital savvies και είναι πολύ συνηθισμένο να απασχολούνται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα στο κινητό τους. Αν για παράδειγμα τελειώνουν ένα παιχνίδι στο Candy Crush ή παρακολουθούν ένα ξεκαρδιστικό βίντεο στο Youtube, το ReplyASAP θα τα αναγκάσει να απαντήσουν άμεσα. Σε αυτό το σημείο θα βοηθήσει το app να μην χάνουν ούτε ένα μήνυμα από τους γονείς τους! Από αυτή την άποψη λοιπόν, το ReplyASAP μπορεί και να μην αποτελεί την χειρότερη ιδέα!

Μέχρι στιγμής, η εφαρμογή έχει κατέβει πάνω από 75.000 φορές αλλά οι κριτικές στο Google Play Store φαίνεται να είναι ανάμεικτες. Αν και κάποιοι γονείς ανέφεραν πως αποτελεί την καλύτερη λύση στα αναπάντητα μηνύματα, άλλοι ανησυχούν πως η εφαρμογή θα χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από τους υπερπροστατευτικούς γονείς! Πολλοί χρήστες χαρακτήρισαν υπερβολικό το όλο concept του ReplyASAP και θεώρησαν πως αν κάποιο παιδί είναι ανεύθυνο, η λύση είναι η συζήτηση και η διαπροσωπική επικοινωνία και όχι ο αυστηρός έλεγχος μέσα από τέτοιου είδους εφαρμογές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS